Jobindex Investor

Jobindex står sammen med datterselskaberne StepStone og it-jobbank for ca. 2/3 af det danske online jobannonce marked. Koncernen omfatter også Computerworld, Danmarks førende nyhedsmedie for it-nyheder. I alt når koncernens websites ud til knap en million brugere hver måned. Koncernen har 280 medarbejdere og omsatte for 314 mio. kr. i 2019 med et driftsoverskud på 89 mio. kr. Jobindex blev stiftet i 1996 som et af de første danske internetselskaber og blev i 2007 børsnoteret på vækstbørsen First North.

Nettoomsætning

Tilmeld Jobindex Investornyt

Tilmeld dig Jobindex Investornyt og få en e-mail hver gang, Jobindex udsender en nyhed, der har relevans for nuværende og kommende investorer.

Seneste nyheder fra Jobindex Investornyt

15.09.20 Dansk Jobindex: Jobmarkedet er tilbage
Offentliggjort 08:37:40
 

Jobmarkedet er tilbage

  • Antallet af nye jobannoncer i august måned ligger på samme niveau som sidste år
  • Branchefordelingen er dog ændret: de offentlige jobannoncer ligger 14% over august sidste år, mens private funktionærstillinger ligger 11% under august sidste år
  • De skærpede restriktioner i København og Odense har ikke på nuværende tidspunkt haft en målbar effekt på antallet af betalte jobannoncer. Det indikerer, at specifikke og afgrænsede nedlukninger har mindre effekt end generelle.
Antallet af nye jobannoncer faldt voldsomt coronakrisens start. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. Men efter den delvise nedlukning af samfundet den 11. marts faldt antallet af nye jobannoncer lagt på nettet med 33% fra den ene dag til den anden, og nåede sidst i marts et niveau, der svarede til, da finanskrisen var værst.

Siden er udviklingen vendt, og i august blev der lagt 23.200 nye jobannoncer på nettet, samme niveau som i august sidste år. Arbejdsmarkedet er således i kraftig bedring. Men fordelingen er forskellig fra branche til branche. De offentlige stillinger ligger således 14% over niveauet i august sidste år og private ikke-funktionærstillinger ligger på niveau med sidste år, mens de private funktionærstillinger ligger 11% under niveauet i august sidste år.

Man kan læse om udviklingen i den vedlagte rapport, og se de detaljerede branchetal i jobbarometeret for august måned.
Læs mere på Dansk Jobindex
 
08.09.20 Jobindex får støtte af Innovationsfonden
Offentliggjort 07:33:17
 Der er godt nyt til de mange danskere, der årligt navigerer i jobsøgningsjunglen. Et nyt 3-årigt forskningsprojekt går nu i gang med at knække koden til at matche jobsøgende med de rigtige job. Projektet bliver støttet af Innovationsfonden med 7 mio. kr.

KU, AAU og Jobindex vil matche jobsøgende med de rigtige job
Ingen er hidtil lykkedes med at designe den perfekte algoritme til at lave gode jobmatch. Den udfordring vil forskere på Københavns Universitet og Aalborg Universitet forsøge at løse i samarbejde med it- og rekrutteringsvirksomheden Jobindex.

Nøglen til det nye system er unikke data fra de omtrent 100.000 stillinger, som Jobindex' jobkonsulenter har matchet manuelt over de sidste 10 år. Dem skal forskerne bruge til at give systemet viden om hvilke personlige egenskaber og faglige evner, der passer bedst til hvilke stillinger.

Det bliver ikke en let opgave. Der sidder forskere verden over og arbejder med at lave sådanne systemer. Men med de unikke data fra Jobindex tror forskerne på, at de kan knække koden til at skabe et brugbart værktøj, som vil kunne hjælpe de mange jobsøgende. Det bliver til en it-løsning, som aldrig er set før, siger professor ved Københavns Universitet, Christina Lioma.

Flere vil lande i det rette job
Værktøjet skal være i stand til to ting: For det første at matche kandidater og stillinger bedre og ud fra langt flere parametre, end det er muligt i dag.

"Systemet bliver bygget på den samme slags algoritme, som Netflix og Spotify bruger til at anbefale nye film og ny musik på baggrund af tidligere forbrugsmønstre. Ved at kigge på jobhistorik, bopæl og personlige præferencer for arbejdspladskultur vil algoritmen kunne skræddersy sine anbefalinger af job," siger lektor ved Aalborg Universitet, Toine Bogers.

For det andet skal systemet kunne generere automatiske tekster, som rekrutteringskonsulenter kan bruge, når de kontakter mulige kandidater.

Standardteksten, som konsulenterne normalt sender ud, skal tilpasses ud fra viden om, hvad de enkelte kandidater lægger vægt på. Dette vil virke mere overbevisende og fange kandidaternes opmærksomhed for stillingen - og forhåbentligt føre til, at de får øjnene op for nogle job, som de ellers ikke havde lagt mærke til.

Danmarks største rekrutteringsportal
Jobindex står for cirka 10 procent af jobbesættelserne i Danmark. Omkring 300.000 danskere har ifølge Megafon fundet deres nuværende job via Jobindex. Den langsigtede ambition er at gøre Jobindex kunderne 1% mere produktive ved at finde bedre kandidater til stillingerne, og på den måde skabe ekstra værdi for kunder og samfundet på 1 mia. kr. om året.

"I dag foreslår vores systemer job blandt andet ud fra, hvad man tidligere har kigget på. Det nye system skal foreslå job, hvor man er et godt match, og som man har en god chance for at få. Vi har over 20.000 jobannoncer og 200.000 CV'er på Jobindex, og vi glæder os til at kunne tilbyde et nyt system, som vil hjælpe vores brugere til at finde job, de ellers ikke ville have fundet", siger Kaare Danielsen, direktør i Jobindex.
 
31.08.20 Demokraterne er parat til at regulere tech-giganterne
Offentliggjort 08:02:54
 Demokraterne er parat til at indføre ny regulering af tech-giganterne efter høringen af topcheferne for Google, Facebook, Apple og Amazon i den amerikanske kongres i sidste måned, og om nødvendigt splitte selskaberne op i to, så de ikke kan udnytte deres dominerende markedsposition til at markedsføre deres egne tjenester på deres egne platforme. Det siger demokraten David Cicilline, der er leder af kongressens antitrust panel og af høringen. “All of these companies engage in behavior which is deeply disturbing and requires Congress to take action. The kind of common theme is the abuse of their market power to maintain their market dominance, to crush competitors, to exclude folks from their platform and to earn monopoly rents,” siger David Cicilline i et interview med Bloomberg.
Læs artiklen fra Bloomberg
 
25.08.20 2. kvartal 2020: Jobindex tilpasser sig Corona-virkeligheden
Offentliggjort 07:26:01
 

2. kvartal 2020: Jobindex tilpasser sig Corona-krisen

  • Jobindex kommer ud med et driftsoverskud på 11 mio. kr. i 2. kvartal trods stor omsætningsnedgang på 37% i forhold til året før
  • Det danske jobannoncemarked ligger fortsat kun på omkring 90% af niveauet før krisen, og 23 medarbejdere er blevet opsagt
  • Jobindex genoptager forventningerne og ser nu frem mod en omsætning på 250 mio. kr. og et driftsoverskud på 50 mio. kr.
Udvikling og resultater i 2. kvartal
2. kvartal 2020 bød på en omsætningsnedgang på hele 37% i forhold til året før: Nettoomsætningen faldt fra 83 mio. kr. til 52 mio. kr. Driftsoverskuddet endte på 11 mio. kr. mod 19 mio. kr. i 2. kvartal 2019.

"Jobmarkedet er kommet delvist tilbage - men krisen er forsat alvorlig", fortæller Kaare Danielsen, direktør for Jobindex, og fortsætter: "Jobindex mærker det både med nedgang i jobannoncer og salg af andre ydelser. Computerworld - som er en del af koncernen - har under krisen haft helt lukket for salg af kurser og events og mødebookinger for it-virksomheder".
 
"Vi er kommet hæderligt igennem 2. kvartal - ikke mindst på grund af de initiativer, vi tog før krisen, bl.a. ansættelsesstop, frasalg af Jobbsafari i Sverige og sammenlægning af salgsorganisationerne for StepStone og Jobindex. Men desværre betyder krisen, at vi nu må afskedige nogle medarbejdere", siger han.

Jobindex opsiger 23 medarbejdere
"Vi har opsagt 23 medarbejdere - det betyder at hver 12. medarbejder har forladt deres arbejdsplads i Jobindex", fortæller Kaare Danielsen: "Det er et hårdt slag for enhver virksomhed, når man må sige farvel til gode kolleger - men det er ekstra hårdt i Jobindex, hvor mange medarbejdere har været ansat i mange år, og hvor mange medarbejdere også er medejere af virksomheden."
 
"Det er kun anden gang i vores snart 25-årige historie, at vi må foretage en afskedigelsesrunde", slutter han.

Nye forventninger til årsresultatet
Tidligere på året suspenderede Jobindex udmeldingerne til forventningerne til året på grund af den store usikkerhed.

Nu genoptager Jobindex sine udmeldinger og forventer en samlet nettoomsætning på 250 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 50 mio. kr. for hele 2020.

Før krisen var forventningen en omsætning på 320 mio. kr. og et driftsresultat på 80 mio. kr.
 

Vis alle nyheder fra: 2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007 

Investor Relations: Kaare Danielsen, 3832 3360, investor@jobindex.dk

Godkendt Rådgiver: Jakob Tolstrup Kristensen, Clearwater International, jakob.tolstrup@cwicf.com

Annonce: