Jobindex står sammen med datterselskaberne StepStone og Computerworld it-jobbank for over 60% af det danske online jobannonce marked. Koncernen omfatter også Computerworld, Danmarks førende nyhedsmedie for it-nyheder, samt Jobbsafari i Norge. I alt når koncernens websites ud til over 1 mio. brugere hver måned. Koncernen har over 200 medarbejdere og omsatte for 257 mio. kr. i 2019 med et driftsoverskud på 84 mio. kr. Jobindex blev stiftet i 1996 som et af de første danske internetselskaber og blev i 2007 børsnoteret på vækstbørsen First North.

Jobindex Investornyt er en nyhedsservice for personer, der ønsker at følge med i udviklingen af Jobindex A/S, evt. med henblik på at investere i firmaet.

På denne side kan du se en oversigt over alle de nyheder, der er blevet udsendt gennem Jobindex Investornyt i 2024.

16.04.24 Jobindex afslutter årsregnskab 2023 med diskretionær bonus til medarbejderne
Offentliggjort 11:38:05
 

Jobindex afslutter året med bonus til medarbejderne


  • Jobindex omsatte for 383 mio. kr. sidste år og fik et driftsresultat før finansielle poster og skat på 106 mio. kr. Det er mindre end året før, men fuldt tilfredsstillende.
  • Jobmarkedet i 2024 startede hvor 2023 sluttede, og Jobindex tror på en ’halvblød landing’ på jobmarkedet i løbet af året.
  • Medarbejderne i koncernens selskaber modtager en kontant diskretionær bonus.

Jobindex udsender sit første årsregnskab efter at selskabet blev afnoteret fra Nasdaq-børsen First North sidste sommer. Hovedaktionær og direktør Kaare Danielsen er tilfreds med resultatet:
"Vi har oplevet endnu et år med et jobmarked, der ikke er lige så ’ambitiøst og ubekymret’ som før corona-krisen og efterfølgende krig og usikkerhed. I adskillige brancher holder man fortsat igen med at investere og rekruttere. Der er dog mange områder med rift om at skaffe kvalificerede medarbejdere, og det sætter sig spor: Rekrutterings- og fastholdelsesaktiviteter prioriteres meget højt, mærker vi i Jobindex."

Jobindex efter afnoteringen
I juni 2023 blev Jobindex afnoteret efter 16 år på First North-børsen. Det skete med et indløsningstilbud til en værdi af ca. 10% over selskabets aktiekurs før tilbuddet, som mange aktionærer benyttede sig af. Nogle aktionærer, heriblandt mange medarbejdere, valgte at beholde aktierne, og 115 af koncernens nuværende lidt over 300 medarbejdere er således fortsat aktionærer. Generalforsamlingen ventes at vedtage et udbytte på 100 kr. per aktie.

Nye ambitioner for fremtiden
"Vi er på en ny kurs i Jobindex efter afnoteringen," siger Kaare Danielsen: "Men målet og de grundlæggende værdier er de samme: At tilbyde virksomheder og jobsøgere de bedste og mest effektive måder at mødes på. Vi har ikke mindst ambitioner inden for kunstig intelligens, hvor vi samarbejder med forskningsinstitutioner om nye metoder til at matche mennesker og virksomheder. Vores klare ambition er dog ikke at erstatte mennesker og deres viden, men at kombinere menneskelig og kunstig intelligens på den bedste måde."

Bonus til medarbejderne
"Jobindex er medarbejderne, og derfor vælger vi, nu hvor muligheden for flere medarbejderaktier ikke findes længere, at fejre det gode resultat ved udbetale en diskretionær bonus på omkring 10 mio. kr., der fordeles blandt medarbejderne i koncernen," slutter Kaare Danielsen.

 
04.04.24 Stabilitet på jobmarkedet i marts
Offentliggjort 08:02:29
 

Stabilitet på jobmarkedet i marts


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed satte sit præg på jobmarkedet i 2022 og starten af 2023. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i første kvartal 2022, hvor der i gennemsnit blev lagt 34.000 nye jobannoncer på nettet om måned. Siden faldt antallet af jobannoncer lagt på nettet, og det nåede i september sidste år ned på knap 24.000 nye jobannoncer, sæsonkorrigeret. Siden har der dog været en vis fremgang at spore. I februar i år blev der således lagt 25.500 nye jobannoncer på nettet. Sammenlignet med februar var der tale om et marginalt fald – men niveauet er fortsat rimeligt højt. Da jobtallet for marts er påvirket af påskens tidlige placering, og da faldet fra februar til marts kun er på 500 jobannoncer er det for tidligt at tale om en ny retning på arbejdsmarkedet.

Til trods for, at der har været snakket meget om udsigten til faldende beskæftigelse, synes arbejdsmarkedet således rimeligt stabilt her i 2024. Virksomhederne har tilpasset sig de mere usikre økonomiske tider, så medarbejderappetitten er faldet sammenlignet med de hektiske dage efter corona – men der er altså ikke noget, der tyder på krise.

Vi har beskæftigelsestal til og med januar – og de viser fortsat stigende beskæftigelse. Der er ikke noget i tallene fra Dansk Jobindex, der indikerer en snarlig markant ændring i beskæftigelsen – hverken i opadgående eller nedadgående retning.
 
05.03.24 Svag fremgang på jobmarkedet
Offentliggjort 08:30:05
 

Svag fremgang på jobmarkedet


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed har sat sit præg på jobmarkedet de sidste par år. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i første kvartal 2022, hvor der i gennemsnit blev lagt 34.000 nye jobannoncer på nettet om måned. Siden faldt antallet af jobannoncer lagt på nettet, og det nåede i september sidste år ned på knap 24.000 nye jobannoncer, sæsonkorrigeret. Siden har der dog været en vis fremgang at spore. I februar i år blev der således lagt 26.000 nye jobannoncer på nettet. Sammenlignet med januar er der tale om en fremgang på 600 jobannoncer. Selvom niveauet er betydeligt lavere end i starten af 2021, så er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet højere end før corona.

Til trods for, at der har været snakket meget om udsigten til faldende beskæftigelse, synes arbejdsmarkedet således rimeligt stabilt her i starten året. Virksomhederne har tilpasset sig de mere usikre økonomiske tider, så medarbejderappetitten er faldet sammenlignet med de hektiske dage efter corona – men der er altså ikke noget, der tyder på krise.

Vi har beskæftigelsestal til og med december sidste år – og de viser fortsat stigende beskæftigelse – stigningstakten er dog faldet. Der er ikke noget i tallene fra Dansk Jobindex, der indikerer en snarlig markant ændring i beskæftigelsen – hverken i opadgående eller nedadgående retning.
 
27.02.24 4. kvartal 2023: 1 million brugere på Jobindex
Offentliggjort 08:40:54
 

Jobindex fik godt 2023 trods ’sivende’ antal jobannoncer

Når 1 million brugere i første måned af 2024


  • Jobindex slutter 2023 med en omsætning på 383 mio. kr og et overskud før skat og renter på 106 mio. kr.
  • Jobmarkedet har været svagt vigende i 2023 med et samlet fald i antal jobannoncer på internettet på 10% i årets løb. Vi forventer, at jobmarkedet i 2024 fortsætter med et yderligere, svagt fald fra det nuværende niveau.
  • I januar 2024 nåede Jobindex for første gang over én million forskellige
    – individuelle – brugere på website og app ifølge Danske Mediers online-index.

Jobindex A/S har udsendt kvartalsmeddelelse for 4. kvartal 2023 og offentliggør dermed foreløbige regnskabstal for hele 2023. Jobindex blev afnoteret fra First North-børsen 30. juni 2023.


"Jobmarkedet i 2023 var svagere end året før, men det var forventet, og Danmark befinder sig nu på et niveau, hvor antallet af jobannoncer svarer til tiden før corona-udbruddet", siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex. "Tallene dækker dog over en del forskydninger mellem brancher: I dag er det medicinal-branchen og forsvaret, der er de mest ansættelsesivrige. Til gengæld holder IT-branchen tilbage med at igangsætte større projekter, og det ses tydeligt i antallet af annoncer på området."


1 million individuelle brugere i januar måned
Det uafhængige online-index fra Dansk Medier Research viser, at Jobindex i årets første måned af 2024 havde over én million forskellige brugere på sine to platforme: website og app. "Det svarer til, at en tredjedel af arbejdsstyrken på tre millioner besøgte Jobindex i januar, fordi de nysgerrige for mulighederne for at skifte arbejdsplads. Jobindex er dermed et samlingssted for utroligt mange, der holder øje med jobmarkedet, selv om de er i job", siger Kaare Danielsen.


Forventninger til 2024 med stærk organisation
Jobindex har en stærk organisation, og trods jobmarkedets udvikling og en forventet fortsat svag nedgang fastholder virksomheden sin organisation på samme niveau for at kunne udvikle nye produkter og skabe merværdi for kunder og jobsøgende.
Jobindex-koncernen forventer i 2024 en omsætning på knap 400 mio. kr med et driftoverskud før skat og renter omkring 110 mio. kr.


Vedlagt: Kvartalsrapport for 4. kvartal 2023 for Jobindex A/S

 
08.02.24 1 million besøgende på Jobindex i januar
Offentliggjort 09:53:52
 

Rekordmange besøgende på Jobindex


I januar gik 1 million mennesker ind på Jobindex sitet og app'en. Det er ikke kun rekord, det forstærker også aktualiteten af at spørge, hvem er de så alle sammen?

For at sætte det i perspektiv er det ikke mindre end 1/3 af den samlede danske arbejdsstyrke på 3 mio. personer, der i januar var nysgerrige på mulighederne derude. Det markerer i høj grad, at Jobindex er samlingssted for utrolig mange passivt jobsøgende – der allerede er i job – og som holder et øje på jobmarkedet netop her.
Se trafiktallene på Toplisten fra Dansk Online Index

Mere populær end nogensinde – især via mobilen
Særligt interessant for dig er også, at de 700.000 besøgende kommer fra mobilen. Det understreger, at det kan være direkte afgørende, at du har tænkt mobilen med i alt fra jobannoncen og karrieresiden til ansøgningsprocessen. Vi har derfor lavet 5 tips til dig, så du bedre kan forme dit indhold til mobilen.

Sådan skriver du til smartphones
Vi undersøger nøje tendenser i vores egne kanaler samt kandidatadfærden i markedet, så vi får dig tættere på de rigtige kandidater. Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, kan vi altid tage det over telefonen.
Læs artiklen "5 tips til at skrive (smart) til smartphones"
 
07.02.24 Stabilt jobmarked i starten af 2024
Offentliggjort 09:04:58
 

Stabilt jobmarked i starten af 2024


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed har sat sit præg på jobmarkedet de sidste par år. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i første kvartal 2022, hvor der i gennemsnit blev lagt 34.000 nye jobannoncer på nettet om måned. Siden faldt antallet af jobannoncer lagt på nettet, og det nåede i september sidste år ned på 23.700 nye jobannoncer, sæsonkorrigeret. Siden har der dog været en vis fremgang at spore. I december blev der således lagt 25.600 nye jobannoncer på nettet. Året i år er startet på stort set samme niveau, som 2023 sluttede. Der blev således lagt 25.200 nye jobannoncer på nettet i januar. Det er statistisk set samme niveau, som i december. Selvom niveauet er betydeligt lavere end i starten af 2021, så er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet højere end før corona.

Til trods for, at der har været snakket meget om udsigten til faldende beskæftigelse, synes arbejdsmarkedet således rimeligt stabilt her i starten året. Virksomhederne har dog tilpasset sig de mere usikre økonomiske tider, så medarbejderappetitten er faldet sammenlignet med de hektiske dage efter corona.

Vi har beskæftigelsestal til og med november – og de viser fortsat stigende beskæftigelse. Stigningstakten er dog faldet. Der er ikke noget i tallene fra Dansk Jobindex, der indikerer en snarlig markant ændring i beskæftigelsen, hverken i opadgående eller nedadgående retning.
 
23.01.24 Jobindex og Talentech har integreret styrkerne
Offentliggjort 15:18:57
 

Jobindex og Talentech har integreret styrkerne


Jobindex og Talentech har indgået et samarbejde, som gør at kandidaterne kan søge stillinger på Talentechs rekrutteringssystem HR-manager v.h.a. deres eksisterende QuickApply profil på Jobindex. Det betyder, at Talentechs kunderne får endnu mere ud af at annoncere på Jobindex.


Det sker især for at hjælpe kandidater med nemmere at søge stillinger via mobiltelefonen. Det er QuickApply nemlig oplagt til. Størstedelen af kandidater i Danmark ser i dag på ledige stillinger via mobilen. Men få ansøger faktisk direkte fra den, fordi det tit er besværligt i systemet.


Men fremover vil de mange kandidater, der har en QuickApply profil på Jobindex, kunne overføre deres stamdata og CV til Talentechs HR-manager system fra deres mobiltelefon. Erfaringerne fra andre HR-systemer viser, at det giver op imod dobbelt så mange kvalificerede jobansøgninger.


For kandidaterne betyder det, at det bliver nemmere at søge job via mobiltelefonen. Og for Jobindex nu er integreret med Talentech, kommer CV'et og stamdata ind i kundernes sædvanlige rekrutteringssystem, således at kunderne kan arbejde videre i det system, som de er vant til.


Talentech er det mest udbredte rekrutteringssystem i Danmark, og Talentech har i januar indgået en aftale med Økonomistyrelsen om at levere digitale rekrutteringsløsninger til statens rekrutteringer. De fleste af disse stillinger vil det altså blive muligt at søge v.h.a. QuickApply.


Fordelene ved QuickApply er:


  • Kandidaterne vedligeholder deres stamdata, CV og evt. billede på Jobindex.
  • CV'et og stamdata overføres til kundernes rekrutteringssystem hos Talentech.
  • Kandidaten slipper for at skulle til computeren for at sende deres ansøgning.

Samarbejdet mellem Talentech og Jobindex gør dermed, at de fælles kunder er på forkant med udviklingen, når det gælder nye måder at søge job på.

 
10.01.24 Fortsat svag fremgang på jobmarkedet
Offentliggjort 13:46:04
 

Fortsat svag fremgang på jobmarkedet


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed har sat sit præg på jobmarkedet de sidste par år. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i første kvartal 2022, hvor der i gennemsnit blev lagt 34.000 nye jobannoncer på nettet om måned. Siden faldt antallet af jobannoncer lagt på nettet, og det nåede i september sidste år ned på 23.700 nye jobannoncer sæsonkorrigeret. Siden har der dog været en vis fremgang at spore. I december blev der således lagt 25.600 nye jobannoncer på nettet. Selvom niveauet er betydeligt lavere end i starten af 2021, så er antallet af jobannoncer lagt på nettet højere end før corona.


Arbejdsmarkedet er således bestemt ikke i frit fald, og der er ikke på nuværende tidspunkt tale om krise på jobmarkedet – og beskæftigelsen er da også fortsat stigende. Virksomhederne synes dog at tilpasse sig mere usikre økonomiske tider.


Vi har beskæftigelsestal til og med oktober – og de viser som omtalt fortsat stigende beskæftigelse – stigningstakten er dog faldet. Der er ikke noget i tallene fra Dansk Jobindex, der indikerer en snarlig markant ændring i beskæftigelsen – hverken i opadgående eller nedadgående retning.

 

Nyheder fra: 2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007 

Annonce