Jobindex står sammen med datterselskaberne StepStone og Computerworld it-jobbank for over 60% af det danske online jobannonce marked. Koncernen omfatter også Computerworld, Danmarks førende nyhedsmedie for it-nyheder, samt Jobbsafari i Norge. I alt når koncernens websites ud til over 1 mio. brugere hver måned. Koncernen har over 200 medarbejdere og omsatte for 257 mio. kr. i 2019 med et driftsoverskud på 84 mio. kr. Jobindex blev stiftet i 1996 som et af de første danske internetselskaber og blev i 2007 børsnoteret på vækstbørsen First North.

Jobindex Investornyt er en nyhedsservice for personer, der ønsker at følge med i udviklingen af Jobindex A/S, evt. med henblik på at investere i firmaet.

På denne side kan du se en oversigt over alle de nyheder, der er blevet udsendt gennem Jobindex Investornyt i 2020.

17.12.20 10 amerikanske stater sagsøger Google
Offentliggjort 22:43:59
 Texas og ni andre amerikanske stater har sagsøgt Google for at misbruge sin dominerende markedsposition på annonceområdet. Ken Paxton, Texas' justitsminister, fortæller i en video på Facebook, at Google har misbrugt sin monopollignende magt. Texas tilsluttede sig også et andet søgsmål anlagt af det amerikanske justitsministerium i oktober 2020, hvor Google blev beskyldt for at misbruge sin dominerende status til at skubbe sine konkurrenter til side. En talsperson fra Google svarer på kritkken fra Ken Paxton således: "Vi vil stærkt forsvare os selv mod de grundløse påstande i retten."
Læs artiklen fra Computerworld
 
15.12.20 Margrethe Vestager præsenterer ny Digital Markets Act
Offentliggjort 22:28:30
 Margrethe Vestager, viceformand i EU-Kommissionen, har fremsat to nye lovforslag, en Digital Services Act og en Digital Markets Act for såkaldte Digital Gatekeepers. Den sidste skal bl.a. gøre det mere klart, at det er ulovligt for firmaer som Google og Apple at favorisere deres egne tjenester på deres egne platforme. Google er bl.a. blevet idømt en bøde på 18 mia. kr. for at favorisere Google Shopping, men tech-giganterne har sat spørgsmålstegn ved EU-kommissionens fortolkning af konkurrencereglerne og har anket afgørelserne.

Lovforslaget gør det muligt at idømme bøder på op til 10% af den europæiske omsætning eller som en allersidste udvej at splitte firmaerne op. Lovforslagene viser ifølge Reuters, at EU-Kommissionen har været frustrerede over tech-giganternes reaktion på de hidtidige afgørelser. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil det gøre det sværere for firmaer som Google og Facebook at lancere og markedsføre tjenester som Google for Jobs og Facebook Jobs.

Men tech-giganterne forventes at lobbye imod den nye lovgivning. "We are concerned that they appear to specifically target a handful of companies and make it harder to develop new products to support small businesses in Europe," siger Karan Bhatia, Vice President for Government Affairs & Public Policy hos Google til Reuters.
Læs artiklen fra Computerworld (kræver abonnement)
Læs artiklen og se video fra Reuters (på engelsk)
 
14.12.20 Jobindex uddeler medarbejderaktier for 4,8 mio. kr.
Offentliggjort 21:56:54
 Jobindex A/S har i dag uddelt 4000 gratis medarbejderaktier til 207 medarbejdere i Jobindex koncernen inklusive direktionen som meddelt i sidste kvartalsmeddelelse. Aktierne er købt til 1200 kr. pr. aktie svarende til en samlet værdi på 4,8 mio. kr. Medarbejdere, der har været ansat i over 25 timer om ugen i hele 2019 og 2020, får hver 20 Jobindex aktier. Aktierne er ikke båndlagte og kan således sælges med det samme. Aktierne er købt af hovedaktionæren i Jobindex A/S, Danielsen.com aps, der har solgt de 4000 Jobindex aktier til Jobindex A/S.
 
24.11.20 3. kvartal 2020: Jobindex er tilbage efter Corona-krisen
Offentliggjort 07:26:05
 

3. kvartal 2020: Jobindex er tilbage efter Corona-krisen

  • Jobindex kommer ud med en nettoomsætning på 69 mio. kr. og et driftsoverskud på 19 mio. kr. i 3. kvartal 2020
  • Det danske jobannoncemarked er tilbage efter Corona-krisen og ligger på omkring 110% af niveauet før krisen
  • Jobindex opjusterer forventningerne til en omsætning på 270 mio. kr. og et driftsoverskud før skat på 60 mio. kr.
Udvikling og resultater i 3. kvartal
3. kvartal 2020 bød på en beskeden omsætningsnedgang på 5% i forhold til året før. Nettoomsætningen faldt fra 73 mio. kr. til 69 mio. kr. Driftsoverskuddet endte på 19 mio. kr. før renter og skat. Jobannoncemarkedet har været stigende i hele perioden og har de sidste par måneder ligget på 100-120% af det niveau, vi forventede før krisen.

"Jobmarkedet er ikke bare kommet tilbage - det ligger over niveauet før krisen", fortæller Kaare Danielsen, direktør for Jobindex, og fortsætter: "Det er overraskende, at antallet af jobannoncer ligger så højt. Oktober bød på det højeste antal jobannoncer på en enkelt måned siden finanskrisen, og de fleste jobkategorier ligger over niveauet sidste år".

Nye forventninger til årsresultatet
På baggrund af stigningen på jobmarkedet og de flotte resultater opjusterer Jobindex forventningerne til hele 2020 til en nettoomsætning på 270 mio. kr. og et driftsresultat før renter og skat på 60 mio. kr. Jobindex forventede tidligere en omsætning på 250 mio. kr. og et driftsoverskud på 50 mio. kr.

Jobindex er flyttet til Valby
I september/oktober flyttede Jobindex, StepStone og Computerworld it-jobbank fra Frederiksberg og Islands Brygge til Søfartsstyrelsens gamle lokaler på 7400 m2 i Valby. Det var ikke bare et flytteprojekt, men også et it- og organisationsændringsprojekt. I sommeren 2019 blev it-systemerne lagt sammen, så Frederiksberg og Islands Brygge brugte de samme it-systemer, og i efteråret 2019 blev salgsorganisationerne for StepStone og Jobindex lagt sammen. Og den 2. oktober 2020 kunne vi byde velkommen til alle medarbejderne i de nyistandsatte lokaler i Valby. Flytningen er gået over al forventning, og medarbejderne er rigtig glade for de nye lokaler.

 
12.11.20 165 websites og organisationer skriver til EU om Google
Offentliggjort 14:49:35
 165 europæiske websites og organisationer, herunder Jobindex og Danske Medier, har klaget til EU og konkurrence-kommissær Margrethe Vestager over, at Google misbruger sin dominerende position indenfor internet søgning til at fremhæve sine egne tjenester, og opfordrer EU og Margrethe Vestager til at gribe ind over for Google.

Brevet er en opfølgning på det brev, som 23 jobsites skrev sidste år til EU og Margrethe Vestager om Google for Jobs. Jobsitene mener, at Google for Jobs minder om Google Shopping. I 2017 fik Google en bøde på 18 mia. kr. for at misbruge sin dominerende position til at fremme tjenesten Google Shopping. Google har anket denne afgørelse.

Samtidig har Google lanceret en lang række andre tjenester indenfor andre områder, der fungerer på nogenlunde sammen måde, og EU har ikke ressourcer nok til at forfølge alle disse sager. Det har nu fået 165 websites og organisationer til at reagere ved at sende et brev til EU, og opfordre EU til at opprioritere at gøre noget for at forfølge sagerne.

Google siger til Reuters, at “People expect Google to give them the most relevant, high quality search results that they can trust. They do not expect us to preference specific companies or commercial rivals over others, or to stop launching helpful services which create more choice and competition for Europeans.”
Læs artiklen fra Reuters
Læs det åbne brev til EU
 
09.11.20 Dansk Jobindex: Mange nye job – men vinteren kan blive hård
Offentliggjort 08:53:45
 

Mange nye job – men vinteren kan blive hård

  • Der blev lagt 25.800 nye jobannoncer på nettet i oktober. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet er således steget betydelig efter nedlukningen i foråret – og niveauet var i oktober betydeligt højere end inden corona. Faktisk er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet på det højeste niveau siden finanskrisen. At Dansk Jobindex er højere end i tiden inden corona kan dog skyldes udskudte stillingsopslag netop som følge af corona.
  • Fremgangen i antallet af nye jobannoncer kommer store dele af arbejdsmarkedet til gavn. Der er fremgang i både den private og den offentlige sektor. Udbetalingen af feriepengene i oktober kan have spillet en positiv rolle for den private beskæftigelse.
  • De skærpede corona-restriktioner i september og oktober ser på nuværende tidspunkt ikke ud til at have påvirket antallet af nye jobannoncer langt på nettet. Det er endnu for tidligt at konkludere, hvor stor effekt den omfattende nedlukning af dele af Nordjylland får.
Antallet af nye jobannoncer faldt voldsomt corona-krisens start. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. Men efter den delvise nedlukning af samfundet den 11. marts faldt antallet af nye jobannoncer lagt på nettet med 33% fra den ene dag til den anden, og nåede sidst i marts et niveau, der svarede til, da finanskrisen var værst. Siden er udviklingen vendt, og der blev lagt 25.800 nye jobannoncer på nettet i oktober. Det er det højeste niveau på denne side af finanskrisen. Der kan dog sagtens være tale om, at niveauet kunstigt løftes af jobannoncer udskudt fra foråret, er det tilfældet, må vi forvente et tilbagefald de kommende måneder. Læs mere i den vedlagte rapport.
 
29.10.20 Google lancerer lobby-kampagne mod EU-kommissionen
Offentliggjort 10:58:24
 Google har ifølge et lækket internt dokument lanceret en 60-dages lobby-kampagne mod EU-kommissionen, der er på vej med et nyt forslag om regulering af tech-giganterne. Formålet med lobby-kampagnen er ifølge dokumentet at “remove from the Commission proposal unreasonable constraints to our business model, our ability to improve our products or roll out new features/services.” Ifølge Google er de ikke imod regulering, men de nye regler bør tage hensyn til, at brugerne ønsker flere faciliteter. “As we’ve made clear in our public and private communications, we have concerns about certain reported proposals that would prevent global technology companies from serving the growing needs of European users and businesses,” siger Karan Bhatia, VP for global government affairs og public policy.
Læs historien fra Reuters
 
15.10.20 Holland og Frankrig ønsker regulering af tech-giganter
Offentliggjort 18:12:34
 Frankrig og Holland er klar med et nyt forslag, der skal begrænse tech-giganternes magt som gatekeepere til internettet. De to lande har sammen fremført et forslag om at EU skal etablere et nyt vagthunds-organ, der kan regulere amerikanske tech-spillere som Google og Facebook i EU-området. Forslaget sætter pres på EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der er ved at udarbejde en ny 'Digital Services Act', der skal indeholde strengere retningslinjer for datadeling og sikre et åbent og fair marked. "These platforms can hinder the entry of new companies and limit the freedom of choice for consumers and entrepreneurs," siger den hollandske minister Mona Keijzer ifølge Reuters.
Læs artiklen fra Computerworld
 
05.10.20 Dansk Jobindex: Jobmarkedet trodser nye restriktioner
Offentliggjort 07:38:33
 

Jobmarkedet trodser nye restriktioner

  • Der blev lagt 24.900 nye jobannoncer på nettet i september. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet er således steget betydelig efter nedlukningen i foråret – og niveauet er i øjeblikket højere end inden corona. Faktisk er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet på det højeste niveau siden finanskrisen. At Dansk Jobindex er højere end i tiden inden corona kan skyldes udskudte stillingsopslag netop som følge af corona.
  • Branchefordelingen er dog ændret: de offentlige jobannoncer ligger hele 29% over niveauet i september sidste år, mens private ikke-funktionærstillinger kun lige er nået tilbage på niveauet fra sidste år.
  • De skærpede corona-restriktioner i september ser på nuværende tidspunkt ikke ud til at have påvirket antallet af nye jobannoncer lagt på nettet. Udviklingen i betalte annoncer indikerer, at der var en initial negativ effekt i dagene lige efter de skærpede restriktioner, men der var kun tale om helt kortsigtede effekter på det brede jobmarked.
Antallet af nye jobannoncer faldt voldsomt ved corona-krisens start. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. Men efter den delvise nedlukning af samfundet den 11. marts faldt antallet af nyindrykkede jobannoncer lagt på nettet med 33% fra den ene dag til den anden, og nåede sidst i marts et niveau, der svarede til, da finanskrisen var værst. Siden er udviklingen vendt, og der blev lagt 24.900 nye jobannoncer på nettet i september. Det er det højeste niveau på denne side af finanskrisen. Der kan dog sagtens være tale om, at niveauet løftes kunstigt af jobannoncer udskudt fra foråret, er det tilfældet, må vi forvente et tilbagefald de kommende måneder.

Læs mere om udviklingen i den vedlagte rapport, og se de detaljerede branchetal i jobbarometeret for september måned.
Læs mere på Dansk Jobindex
 
15.09.20 Dansk Jobindex: Jobmarkedet er tilbage
Offentliggjort 08:37:40
 

Jobmarkedet er tilbage

  • Antallet af nye jobannoncer i august måned ligger på samme niveau som sidste år
  • Branchefordelingen er dog ændret: de offentlige jobannoncer ligger 14% over august sidste år, mens private funktionærstillinger ligger 11% under august sidste år
  • De skærpede restriktioner i København og Odense har ikke på nuværende tidspunkt haft en målbar effekt på antallet af betalte jobannoncer. Det indikerer, at specifikke og afgrænsede nedlukninger har mindre effekt end generelle.
Antallet af nye jobannoncer faldt voldsomt coronakrisens start. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. Men efter den delvise nedlukning af samfundet den 11. marts faldt antallet af nye jobannoncer lagt på nettet med 33% fra den ene dag til den anden, og nåede sidst i marts et niveau, der svarede til, da finanskrisen var værst.

Siden er udviklingen vendt, og i august blev der lagt 23.200 nye jobannoncer på nettet, samme niveau som i august sidste år. Arbejdsmarkedet er således i kraftig bedring. Men fordelingen er forskellig fra branche til branche. De offentlige stillinger ligger således 14% over niveauet i august sidste år og private ikke-funktionærstillinger ligger på niveau med sidste år, mens de private funktionærstillinger ligger 11% under niveauet i august sidste år.

Man kan læse om udviklingen i den vedlagte rapport, og se de detaljerede branchetal i jobbarometeret for august måned.
Læs mere på Dansk Jobindex
 
08.09.20 Jobindex får støtte af Innovationsfonden
Offentliggjort 07:33:17
 Der er godt nyt til de mange danskere, der årligt navigerer i jobsøgningsjunglen. Et nyt 3-årigt forskningsprojekt går nu i gang med at knække koden til at matche jobsøgende med de rigtige job. Projektet bliver støttet af Innovationsfonden med 7 mio. kr.

KU, AAU og Jobindex vil matche jobsøgende med de rigtige job
Ingen er hidtil lykkedes med at designe den perfekte algoritme til at lave gode jobmatch. Den udfordring vil forskere på Københavns Universitet og Aalborg Universitet forsøge at løse i samarbejde med it- og rekrutteringsvirksomheden Jobindex.

Nøglen til det nye system er unikke data fra de omtrent 100.000 stillinger, som Jobindex' jobkonsulenter har matchet manuelt over de sidste 10 år. Dem skal forskerne bruge til at give systemet viden om hvilke personlige egenskaber og faglige evner, der passer bedst til hvilke stillinger.

Det bliver ikke en let opgave. Der sidder forskere verden over og arbejder med at lave sådanne systemer. Men med de unikke data fra Jobindex tror forskerne på, at de kan knække koden til at skabe et brugbart værktøj, som vil kunne hjælpe de mange jobsøgende. Det bliver til en it-løsning, som aldrig er set før, siger professor ved Københavns Universitet, Christina Lioma.

Flere vil lande i det rette job
Værktøjet skal være i stand til to ting: For det første at matche kandidater og stillinger bedre og ud fra langt flere parametre, end det er muligt i dag.

"Systemet bliver bygget på den samme slags algoritme, som Netflix og Spotify bruger til at anbefale nye film og ny musik på baggrund af tidligere forbrugsmønstre. Ved at kigge på jobhistorik, bopæl og personlige præferencer for arbejdspladskultur vil algoritmen kunne skræddersy sine anbefalinger af job," siger lektor ved Aalborg Universitet, Toine Bogers.

For det andet skal systemet kunne generere automatiske tekster, som rekrutteringskonsulenter kan bruge, når de kontakter mulige kandidater.

Standardteksten, som konsulenterne normalt sender ud, skal tilpasses ud fra viden om, hvad de enkelte kandidater lægger vægt på. Dette vil virke mere overbevisende og fange kandidaternes opmærksomhed for stillingen - og forhåbentligt føre til, at de får øjnene op for nogle job, som de ellers ikke havde lagt mærke til.

Danmarks største rekrutteringsportal
Jobindex står for cirka 10 procent af jobbesættelserne i Danmark. Omkring 300.000 danskere har ifølge Megafon fundet deres nuværende job via Jobindex. Den langsigtede ambition er at gøre Jobindex kunderne 1% mere produktive ved at finde bedre kandidater til stillingerne, og på den måde skabe ekstra værdi for kunder og samfundet på 1 mia. kr. om året.

"I dag foreslår vores systemer job blandt andet ud fra, hvad man tidligere har kigget på. Det nye system skal foreslå job, hvor man er et godt match, og som man har en god chance for at få. Vi har over 20.000 jobannoncer og 200.000 CV'er på Jobindex, og vi glæder os til at kunne tilbyde et nyt system, som vil hjælpe vores brugere til at finde job, de ellers ikke ville have fundet", siger Kaare Danielsen, direktør i Jobindex.
 
31.08.20 Demokraterne er parat til at regulere tech-giganterne
Offentliggjort 08:02:54
 Demokraterne er parat til at indføre ny regulering af tech-giganterne efter høringen af topcheferne for Google, Facebook, Apple og Amazon i den amerikanske kongres i sidste måned, og om nødvendigt splitte selskaberne op i to, så de ikke kan udnytte deres dominerende markedsposition til at markedsføre deres egne tjenester på deres egne platforme. Det siger demokraten David Cicilline, der er leder af kongressens antitrust panel og af høringen. “All of these companies engage in behavior which is deeply disturbing and requires Congress to take action. The kind of common theme is the abuse of their market power to maintain their market dominance, to crush competitors, to exclude folks from their platform and to earn monopoly rents,” siger David Cicilline i et interview med Bloomberg.
Læs artiklen fra Bloomberg
 
25.08.20 2. kvartal 2020: Jobindex tilpasser sig Corona-virkeligheden
Offentliggjort 07:26:01
 

2. kvartal 2020: Jobindex tilpasser sig Corona-krisen

  • Jobindex kommer ud med et driftsoverskud på 11 mio. kr. i 2. kvartal trods stor omsætningsnedgang på 37% i forhold til året før
  • Det danske jobannoncemarked ligger fortsat kun på omkring 90% af niveauet før krisen, og 23 medarbejdere er blevet opsagt
  • Jobindex genoptager forventningerne og ser nu frem mod en omsætning på 250 mio. kr. og et driftsoverskud på 50 mio. kr.
Udvikling og resultater i 2. kvartal
2. kvartal 2020 bød på en omsætningsnedgang på hele 37% i forhold til året før: Nettoomsætningen faldt fra 83 mio. kr. til 52 mio. kr. Driftsoverskuddet endte på 11 mio. kr. mod 19 mio. kr. i 2. kvartal 2019.

"Jobmarkedet er kommet delvist tilbage - men krisen er forsat alvorlig", fortæller Kaare Danielsen, direktør for Jobindex, og fortsætter: "Jobindex mærker det både med nedgang i jobannoncer og salg af andre ydelser. Computerworld - som er en del af koncernen - har under krisen haft helt lukket for salg af kurser og events og mødebookinger for it-virksomheder".
 
"Vi er kommet hæderligt igennem 2. kvartal - ikke mindst på grund af de initiativer, vi tog før krisen, bl.a. ansættelsesstop, frasalg af Jobbsafari i Sverige og sammenlægning af salgsorganisationerne for StepStone og Jobindex. Men desværre betyder krisen, at vi nu må afskedige nogle medarbejdere", siger han.

Jobindex opsiger 23 medarbejdere
"Vi har opsagt 23 medarbejdere - det betyder at hver 12. medarbejder har forladt deres arbejdsplads i Jobindex", fortæller Kaare Danielsen: "Det er et hårdt slag for enhver virksomhed, når man må sige farvel til gode kolleger - men det er ekstra hårdt i Jobindex, hvor mange medarbejdere har været ansat i mange år, og hvor mange medarbejdere også er medejere af virksomheden."
 
"Det er kun anden gang i vores snart 25-årige historie, at vi må foretage en afskedigelsesrunde", slutter han.

Nye forventninger til årsresultatet
Tidligere på året suspenderede Jobindex udmeldingerne til forventningerne til året på grund af den store usikkerhed.

Nu genoptager Jobindex sine udmeldinger og forventer en samlet nettoomsætning på 250 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 50 mio. kr. for hele 2020.

Før krisen var forventningen en omsætning på 320 mio. kr. og et driftsresultat på 80 mio. kr.
 
31.07.20 USA undersøger tech-giganternes markedsdominans
Offentliggjort 08:49:18
 Topcheferne for Google, Facebook, Apple og Amazon var onsdag indkaldt til høring i den amerikanske kongres med titlen "Examining the dominance of Amazon, Apple, Facebook and Google". Formålet med høringen var at undersøge, om kongressen skal indføre ny konkurrencelovgivning for online markedet. Det var specielt Google og Facebook, der blev anklaget for at misbruge deres dominerende stilling til udkonkurrere mindre konkurrenter. Den amerikanske kongres forventes senere på året at offentliggøre forslag til, hvordan de fire store tech-platforme skal tøjles med ny lovgivning. I EU har viceformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager allerede foreslået, at man indfører ny lovgivning for tech-giganterne.
Læs artiklen fra Computerworld
Se TV-indslag fra DR Deadline
 
21.07.20 Bilbasen og DBA solgt til Schibsted for 2,2 mia. Dkr.
Offentliggjort 17:43:20
 eBay har solgt sit rubrikannonce selskab eBay Classifieds til Schibsteds rubrikannonce selskab Adevinta for 61 mia. Dkr. Som led i handlen bliver eBays to danske selskaber DBA og Bilbasen solgt til Schibsted for 2,2 mia. Dkr. "Vi har gennem længere tid kigget nøje på Danmark, og overtagelsen af Bilbasen og DBA er en unik mulighed for Schibsted for at få adgang til et digitalt attraktivt marked for rubrikannoncer," siger Kristin Skogen Lund, adm. direktør i Schibsted, i en pressemeddelelse.

Schibsted er Nordens største mediekoncern, og med købet får de også en tilstedeværelse på det danske marked. eBay købte oprindeligt DBA og Bilbasen af Karsten Ree i 2008 for 2,1 mia. Dkr. DBA og Bilbasen havde i 2019 en omsætning på 363 mio. Dkr. og et overskud efter skat på 66 mio. Dkr. Jobindex solgte i 2019 sine svenske aktiviteter i Jobbsafari Sverige til Schibsted i en noget mindre handel.
Læs artiklen fra Computerworld
 
21.07.20 Margrethe Vestager foreslår ny EU-lovgivning
Offentliggjort 08:58:29
 Margrethe Vestager foreslår at der indføres ny skattelovgivning efter nederlaget til Apple ved EU-domstolen. "Når det går op for folk, hvad dommen i virkeligheden siger om det irske skattesystem og måden, man kan organisere sig på, så kan det godt give en fornyet energi til hele spørgsmålet om aggressiv skatteplanlægning," siger Margrethe Vestager til Politiken. "Vi står overfor det meget store problem, at de allerfleste virksomheder arbejder benhårdt under vanskelige forhold for at skabe overskud, og af det overskud betaler de skat. Og de må så se på, at der er nogle, der ikke gør. Og det er simpelthen ikke rimeligt." Udover en særskilt digital skat har Margrethe Vestager også foreslået at der indføres øget ansvar for indholdet på de digitale platforme og nye konkurrenceregler, der bl.a. skal forbyde tech-giganterne at udnytte deres dominerende markedsposition til at markedsføre egne udbud og tjenester på deres platforme de nye lovregler.
Læs artiklen fra Computerworld
 
11.07.20 Jobindex er Danmarks 10. største internetudgiver
Offentliggjort 09:15:42
 Danske Medier Research har indgået en ny aftale med Gemius som ny leverandør til Dansk Online Index - den officielle måling af den danske onlinetrafik. Ifølge den nye måling, der blev offentliggjort i denne uge, er Jobindex koncernen den 10. største danske internetudgiver med 849.920 brugere, 12 mio. sidevisninger og 4,5 mio. brugerbesøg i juni måned. På Toplisten er Jobindex.dk det 13. største danske internet medie og Computerworld.dk er nummer 47, mens StepStone.dk og it-jobbank.dk er nummer 64 og 65.
Se toplisten fra Danske Online Index
 
07.07.20 EU overvejer ny lovgivning for tech-giganter
Offentliggjort 08:59:06
 Margrethe Vestager, viceformand i EU-Kommissionen, vil indføre nye love for tech-giganter. Margrethe Vestager foreslår bl.a. at indføre en særskilt digital skat, øget ansvar for indholdet på de digitale platforme og nye konkurrenceregler, der bl.a. skal forbyde tech-giganterne at udnytte deres dominerende markedsposition til at markedsføre egne udbud og tjenester på deres platforme. Det sidste vil gøre det sværere for virksomheder som Google og Facebook at lancere og markedsføre andre tjenester, som f.eks. Google for Jobs og Facebook Jobs. Det fremgår af en artikel i Dagbladet Børsen i dag.
Læs artiklen fra Børsen Online (kræver abonnement)
 
29.06.20 Stærk jobvækst i juni måned
Offentliggjort 17:55:05
 

Stærk jobvækst i juni måned

  • Betalte jobannoncer på 90% af niveauet før krisen
  • Jobindex forventer nu driftsoverskud i 2. kvartal 2020
  • Jobindex giver afkald på hjælpepakke til faste omkostninger
  • 25 medarbejdere er tilbagekaldt, mens 68 fortsat er hjemsendte
Jobmarkedet er kommet stærkt igen i juni måned. Antallet af betalte jobannoncer på Jobindex lå i uge 26 på 90% af det niveau, som vi forventede før Corona-krisen. I maj måned lå niveauet på 70% af det forventede før krisen. Salget af rekrutteringsprodukter og andre tillægsprodukter ligger dog stadig lavt.

Jobindex forventer derfor nu et overskud i 2. kvartal 2020, i modsætning til den tidligere udmelding om at kvartalsresultatet sandsynligvis ville blive et underskud. Jobindex har på den baggrund besluttet at give afkald på statens hjælpepakke til betaling af faste omkostninger.

Jobindex vil fortsat søge om lønkompensation til hjemsendte medarbejdere. Jobindex har kaldt 26 medarbejdere tilbage på arbejde, mens 67 af de oprindeligt 93 hjemsendte medarbejdere stadig er hjemsendte.
 
22.06.20 Dansk Jobindex: På vej mod et mere normalt arbejdsmarked
Offentliggjort 11:46:16
 

På vej mod et mere normalt jobmarked

Antallet af nye jobannoncer, der lægges på nettet, har været voldsomt påvirket af coronakrisen. Først fik coronakrisen og den dertil knyttede delvise nedlukning af samfundet, antallet af nye jobannoncer lagt på nettet til at falde drastisk – men udviklingen vendte i starten af april og i takt med, at samfundet gradvist er blevet genåbnet og epidemien er kommet på afstand, er fremgangen fortsat. I øjeblikket ligger antallet af nye betalte jobannoncer lagt på nettet på 80 pct. af det normale niveau – i starten af april var vi helt nede på 45 pct.

I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. I marts faldt niveauet til 17.700 nye jobannoncer lagt på nettet. I april faldt niveauet yderligere til 15.700 nye jobannoncer. Men siden april er udviklingen vendt, og i maj blev der lagt 17.100 nye jobannoncer på nettet.

 
10.06.20 Jobindex lancerer ny app til træning af jobsamtaler
Offentliggjort 08:19:48
 Ny, gratis app træner jobsøgende i at gå til jobsamtale v.h.a. Virtual Reality!
Jobindex lancerer i dag markedets eneste app, hvor jobansøgere kan træne jobsamtalen hjemmefra. Det kan komme ekstra mange til gode i kølvandet på corona-krisens nye hverdag med førstesamtaler online via Zoom, Teams og Skype. I app’en træner den ansøgende at svare på klassiske jobsamtalespørgsmål, så det er lettere at brænde igennem til samtalen og få drømmejobbet.

En ny, gratis app, som Jobindex lancerer i dag, hjælper danske jobsøgere med at styrke deres jobsamtale-oplevelse – både online og ansigt til ansigt. App’en hedder ”Jobsamtalen” og findes i både App Store og Google Play. Kaare Danielsen, direktør i Jobindex, mener, at den fylder et hul i markedet.

”En vellykket jobsamtale kan være det sidste skridt, inden du får tilbudt drømmejobbet. Med Jobindex’ nye app kan du træne på at svare på spørgsmålene på forhånd, så du virkelig kan være til stede i nuet, fuld af overskud og brænde igennem til din jobsamtale,” siger Kaare Danielsen.

Med corona-krisen, hvor mange virksomheder gennemfører første jobsamtale via video, er app’en blevet ekstra relevant.

”At gå til samtale er altid en præstation, og hvis samtalen foregår online via Zoom, Skype eller Teams, føler mange, at de gerne vil brænde endnu mere igennem – fordi der er en skærm mellem ansøgeren og den, ansøgeren gerne vil imponere,” siger Kaare Danielsen.

Fordyb oplevelsen i VR
Hvis du har et par VR-briller, kan du fordybe din oplevelse af at træne jobsamtalen ved, at du træder ind i et virtuelt rum og i en 360 graders simulering gennemfører en samtale mellem dig og to avatars. For dig, der er tech freak, kan det være sjovt at prøve. For dig, der lider af angst, kan det ’snyde’ hjernen til at opleve kognitive reaktioner, som kan hjælpe dig med at tackle din nervøsitet. Hvis du skal prøve VR-oplevelsen, vælger du ’Med VR-briller’ i app’en.

Du skal have fx en iPhone 6, Samsung S6 eller nyere for at kunne bruge ”Jobsamtalen.” App’en er udviklet i samarbejde med StudyMind, som er eksperter i præstationsangst.

Hvis du vil vide mere, så besøg www.jobindex.dk/cms/jobsamtale-app
 
08.06.20 Dansk Jobindex: Jobmarkedet er på vej ud af respiratoren
Offentliggjort 08:51:40
 

Jobmarkedet er på vej ud af respiratoren

Antallet af nye jobannoncer er faldet voldsomt som følge af corona-krisen. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. Det niveau fortsatte i første halvdel af marts – men siden den delvise nedlukning af samfundet den 11. marts er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet faldet markant. I marts blev der samlet set lagt 17.700 nye jobannoncer på nettet – i april faldt niveauet yderligere til 15.700 nye jobannoncer. Men siden april er udviklingen faktisk vendt, og i maj blev der lagt 17.100 nye jobannoncer på nettet. Arbejdsmarkedet er således i langsom bedring – men fra et svagt udgangspunkt. Dansk Jobindex er en totaltælling over antallet af nye jobannoncer lagt på nettet. Ser man alene på udviklingen i nye jobannoncer lagt på Jobindex.dk, kan vi følge udviklingen på ugeniveau – hvorved vi får bedre indblik i den helt aktuelle udvikling. Her ses det, at tendensen til bedring er fortsat gennem maj. Det giver håb i forhold til krisens samlede varighed og styrke, selvom det endnu er for tidligt at fælde dom.

Kigger man på de økonomiske nøgletal globalt, er der ingen tvivl om, at corona-krisen er voldsom. På under tre måneder er den amerikanske beskæftigelse faldet med knap 20 millioner personer, og ledigheden er nu officielt på 13,3 pct. – inden corona ramte var ledigheden 3,5 pct. I Danmark er ledigheden steget med cirka 44.000 personer i løbet af corona-krisen – men faktisk har ledigheden været svagt faldende gennem de seneste uger i takt med den gradvise genåbning af samfundet. I tillæg til den stigende ledighed har over 200.000 været sendt hjem på den nye lønkompensationsordning. En del af de 200.000 ville være blevet ledige uden ordningen. Regeringens økonomiske ekspertgruppe vurderer, at ledigheden vil stige med i størrelsesordenen 100.000 personer, hvis ordningen blev afskaffet. Ikke alle 200.000 personer vil umiddelbart dukke op i ledighedsstatistikkerne, da en del allerede er vendt tilbage til job. Dertil kommer at en del af de over 200.000 hjemsendte ikke er berettiget til dagpenge eller kontanthjælp, da de eksempelvis er studerende.

Det er primært de private jobannoncer, der er ramt, mens de offentlige stillinger næsten er tilbage på niveauet før corona-krisen. Tallene for de forskellige jobkategorier kan ses på
Jobbarometeret fra Dansk Jobindex
Læs mere på Dansk Jobindex
 
29.05.20 Referat af ordinær generalforsamling for Jobindex A/S
Offentliggjort 16:05:59
 Den ordinære generalforsamling i Jobindex A/S blev afholdt den 29. maj 2020 på selskabets kontor, Holger Danskes Vej 91, 2000 Frederiksberg. Alle bestyrelsens forslag blev vedtaget. Ole Timm, Charlotte Theisen, advokat Michael Vilhelm Nielsen og Christian Kurt Nielsen blev genvalgt til bestyrelsen. Beierholm, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, blev også genvalgt. Referatet af generalforsamlingen er vedlagt.
 
Direktør Kaare Danielsen aflagde på bestyrelsens vegne beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år. 2019 var et godt år for Jobindex, men Corona-virussen har efterfølgende betydet et stort fald i antallet af jobannoncer. I starten af krisen oplevede Jobindex en halvering i antallet af betalte jobannoncer i forhold til det forventede niveau. Siden er jobmarkedet gået fremad, og antallet af betalte jobannoncer ligger nu på 70% af det forventede niveau. Men der er fortsat stor usikkerhed om jobmarkedet, og Jobindex har derfor fortsat suspenderet forventningerne for 2020. Beretningen blev enstemmigt taget til efterretning af generalforsamlingen.

Regnskabet for 2019 udviser et overskud efter skat på 68,360 mio. kr. Bestyrelsen indstillede til generalforsamlingen, at selskabet på grund af usikkerheden, som Corona-virussen har medført, ikke gennemfører den planlagte udbyttebetaling på 75 kr. pr. aktie. Overskuddet på 68,360 mio. kr. plus overførsel af forrige års overskud overføres i stedet til næste år til reserve for nettoopskrivning efter indre værdis metode. Forslaget blev vedtaget.
 
28.05.20 Virtuel generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 15:40:01
 Der afholdes virtuel generalforsamling i Jobindex i morgen fredag den 29. maj 2020 kl. 8:30. Man kan følge med og stille spørgsmål via adressen:
Jobindex.dk/generalforsamling

På grund af Corona-virussen opfordrer vi aktionærerne til IKKE at møde fysisk op til generalforsamlingen og i stedet følge med hjemmefra.

Dagsorden for generalforsamling fremgår af den vedlagte indkaldelse.
 
22.05.20 Dansk Jobindex: Genåbningen har vækket jobmarkedet
Offentliggjort 10:44:25
 

Genåbningen har vækket arbejdsmarkedet til live

Antallet af nye jobannoncer der ligges på nettet er faldet voldsomt som følge af Corona-krisen. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til hvad vi har set de seneste år. I marts faldt niveauet til 17.700 nye jobannoncer. April bød på yderligere fald til et niveau på 15.600 nye jobannoncer. Dansk Jobindex er en totaltælling over antallet af nye jobannoncer lagt på nettet – Dansk Jobindex kan alene opgøres på månedsniveau. Hvis man alene ser på udviklingen i betalte jobannoncer lagt på Jobindex.dk, så kan vi følge udviklingen på ugeniveau – hvorved vi får bedre indblik i den helt aktuelle udvikling. Ugetallene for jobmarkedet tegner et billede af, at bunden på jobmarkedet blev nået i starten af april. Siden har der været fremgang at spore. Selvom antallet af nye jobannoncer lagt på Jobindex.dk stiger, så er der langt tilbage til det niveau, der kunne forventes inden Corona-epidemien ramte. Men arbejdsmarkedet lever trods alt fortsat. At antallet af nye jobannoncer stiger, skal både ses i lyset af den gradvis genåbning, og at epidemien er kommet under kontrol.

Kigger man på de økonomiske nøgletal globalt, er der ingen tvivl om, at Corona-krisen er voldsom. På blot to måneder er den amerikanske ledighed steget med mere end 36.000.000 personer. I Danmark er ledigheden steget med cirka 50.000 personer i løbet af Corona-krisen. Men ledighedsudviklingen giver ikke et dækkende billede af krisens styrke, da 170.000 personer samtidig er sendt hjem på den nye lønkompensationsordning. Dansk Jobindex faldt voldsomt i krisens start – men meget typer på, at tallene for maj kommer til at vise en vis fremgang. Dansk Jobindex er en totaltælling, som kun kan følges på månedsniveau, men kigger vi alene på betalte jobannoncer lagt på Jobindex kan vi følge udviklingen på ugeniveau – og her kan der ses fremgang siden starten af april.
 
18.05.20 1. kvartal 2020: Jobindex ramt af Corona-virus
Offentliggjort 07:17:28
 

1. kvartal 2020: Jobindex ramt af Corona-virus

  • Tilfredsstillende overskud i første kvartal - men udsigt til underskud i andet kvartal og fortsat usikkerhed om forventningerne til hele året
  • Jobannoncemarkedet er nu på vej fremad, men det går langsomt: "Vi ser et stigende antal jobannoncer, men anden fase af oplukningen har ikke vist sig endnu", siger Kaare Danielsen
  • "Corona-virussen vil påvirke jobmarkedet i et godt stykke tid", siger Kaare Danielsen
Første kvartals udvikling og resultater
Det gik godt for Jobindex indtil statsministeren den 11. marts annoncerede nedlukningen af landet. Derefter faldt jobannonceomsætningen til det halve af niveauet før krisen.

"Vi fik halveret vores omsætning på en uge", fortæller Kaare Danielsen: "Det har vi prøvet før under finanskrisen, men dengang tog det et år!" Han fortsætter: "Vi havde forberedt os godt, og fra om mandagen efter pressemødet arbejdede næsten alle medarbejdere hjemme. Det har fungeret over al forventning."

Resultatet for første kvartal - en nettoomsætning på 72 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 18 mio. kr. - er tilfredsstillende, men afspejler først og fremmest jobmarkedet som det så ud, før Corona-virussen for alvor slog til.

Jobmarkedet lidt op i gear
"Fra en halvering af jobannoncemarkedet midt i marts er vi i løbet af maj nu oppe på to tredjedele målt på antal jobannoncer", siger Kaare Danielsen: "Tallene for jobannoncer er en af de mest præcise måder at se 'temperaturen' på jobmarkedet på, og vi havde forventet en hurtigere stigning i takt med, at folk vender tilbage til arbejde. Vi venter spændt på at se, hvordan anden fase af oplukningen vil påvirke jobmarkedet."

Usikre forventninger til året
Jobindex hjemsendte 93 medarbejdere med lønkompensation og har fravalgt det planlagte udbytte og medarbejderaktier. Nu, hvor vi er et stykke inde i maj, begynder medarbejderne langsomt at vende tilbage til deres arbejdspladser. Men så længe jobannoncetallene skifter fra uge til uge, er det for tidligt at vurdere de langsigtede effekter af Corona-virussen. Som konsekvens heraf har Jobindex fortsat valgt at suspendere forventningerne til årets resultat.
 
06.05.20 Dansk Jobindex: Endnu ingen fremgang
Offentliggjort 08:10:29
 

Endnu ingen fremgang at spore efter første genåbningsfase

Antallet af nye jobannoncer er faldet voldsomt som følge af coronakrisen. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. Det niveau fortsatte i første halvdel af marts – men siden den delvise nedlukning af samfundet den 11. marts er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet faldet markant. I marts blev der lagt 17.700 nye jobannoncer på nettet – i april faldt niveauet yderligere til 15.600 nye jobannoncer. Faldet fra marts til april skal ses i lyset af, at samfundet ikke var lukket ned i hele marts måned – men det understreger også, at første fase i genåbningen af dansk økonomi ikke har været nok til at vække jobmarkedet til live. Selvom antallet af nye jobannoncer lagt på nettet er faldet voldsomt, så er niveauet fortsat højere end det var under finanskrisen. Det giver trods alt håb i forhold til krisens samlede varighed og styrke, selvom det endnu er for tidligt at fælde dom. Læs hele rapporten fra Dansk Jobindex i den vedhæftede fil.

Corona-krisen har betydet en kraftig ændring i antallet af jobannoncer fra den ene måned til den anden, men de forskellige jobkategorier er ramt meget forskelligt. Sammenlignet med april sidste år er antallet af private jobannoncer i april måned faldet med 45% mens de offentlige jobannoncer kun er faldet med 15%. Ser man på de enkelte jobkategorier tegner der sig det samme billede. Bygge og anlæg ligger i top med 24% flere jobannoncer end for 1 år siden, men ellers ligger Lægestillinger, Sygeplejersker og Lægesekretær som de eneste jobkategorier alle over niveauet for 1 år siden. Blandt de knap så påvirkede jobkategorier finder man flere offentlige jobkategorier som Lærer, Socialrådgivning, Pleje og Omsorg og Pædagogstillinger, der alle ligger omkring 20% under niveauet for 1 år siden. Hårdest ramt er Hotel og Restauration, der er faldet med hele 80% i forhold til niveauet for 1 år siden. Tallene for de forskellige jobkategorier kan ses på Jobbarometeret fra Dansk Jobindex
Læs mere på Dansk Jobindex
 
04.05.20 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 18:10:43
 Ordinær generalforsamling afholdes fredag den 29. maj 2020 kl. 8:30 i selskabets kantine på adressen Holger Danskes Vej 91, 2000 Frederiksberg.

På grund af Corona-virussen opfordrer vi aktionærerne til IKKE at møde op til Generalforsamlingen og i stedet følge med via live stream hjemmefra, samtidig med at man indtager en let morgenmad. Der vil ikke blive serveret noget på Frederiksberg.

Bestyrelsen foreslår, at selskabet på grund af usikkerheden, som Corona-virussen har medført, ikke gennemfører den planlagte udbyttebetaling på 75 kr. pr. aktie. Overskuddet på 68,360 mio. kr. plus overførsel af forrige års overskud overføres i stedet til næste år.

Bestyrelsen foreslår genvalg af bestyrelsesmedlemmer Ole Timm, Charlotte Bryldt Theisen, advokat Michael Vilhelm Nielsen og Christian Kurt Nielsen samt statsautoriseret revisionspartnerselskab Beierholm.

Dagsorden for generalforsamling fremgår af den vedlagte indkaldelse. Generalforsamlingen vil blive streamet på adressen Jobindex.dk/generalforsamling

Vedlagt: Indkaldelse til generalforsamling
 
08.04.20 Jobindex dropper aktieudbytte
Offentliggjort 09:04:44
 

Jobindex dropper aktieudbytte

I lyset af den store usikkerhed som Corona-virussen har medført, har bestyrelsen valgt at indstille til generalforsamlingen, at man dropper den planlagte udbyttebetaling på 75 kr. pr. aktie. Et opdateret årsregnskab for 2019 er vedlagt.

Corona-krisen har medført en halvering af antallet af ny-indrykkede jobannoncer og en stor stigning i ledigheden. Jobindex har derfor iværksat en række nye initiativer for at tage sig af de nye brugere og hjælpe kunderne.

Lån til rekrutteringsfirmaer og medarbejdere

Rekrutteringsfirmaerne har også oplevet en stor nedgang i omsætningen, og det er i stigende omfang nødvendigt at give længere betalingsfrister og henstand med betalingerne til de små rekrutteringsfirmaer. Jobindex er på denne måde med til at holde hånden under kunderne og hjælpe dem med at klare sig igennem krisen.

Jobindex har bedt alle medarbejdere holde 3,5 dages ferie i maj måned og har i den forbindelse givet alle medarbejdere en "kassekredit" for feriefridage, hvor man kan låne op til 5 feriefridage, som optjenes senere. Feriefridagene kan også udbetales som løn, og på den måde kan man låne op til en uges løn efter skat. Det er tænkt som en ekstra håndsrækning til medarbejdere, f.eks. hvis ens partner mister sit job under krisen.

Relancering af jobvejleder-projektet

Det er ikke bare sundhedsvæsenet, der risikerer at blive overbelastet, det gør A-kasserne og jobcentrene også. Jobindex har derfor relanceret jobvejleder-projektet og opfordret HR-folk og ledere til at melde sig som frivillige jobvejledere, hvor de kan give råd og vejledning til jobsøgende, der har brug for personlig jobrådgivning og støtte.
 
Jobvejleder-projektet blev lanceret under finanskrisen, og de frivillige jobvejledere blandt vores kunder har gennem årene ydet rådgivning til over 5000 jobsøgende, der havde brug for personlig rådgivning, og vi får meget positive tilbagemeldinger, både fra jobsøgende der har fået hjælp, og fra de frivillige der har hjulpet folk med at komme til jobsamtale eller i arbejde.

Virtuel Fest For Fyrede

Jobindex yder økonomisk støtte til bl.a. Powerjobsøgerne og Foreningen Nydansker. Powerjobsøgerne er et jobsøgningsnetværk med afdelinger i hele landet, hvor ledige hjælper og støtter hinanden. Foreningen Nydansker driver forskellige projekter, der hjælper folk med anden etnisk baggrund med at få job.

Powerjobsøgerne arrangerer bl.a. Fest For Fyrede sponseret af Jobindex, og der er gennem årene blevet holdt over 30 arrangementer over hele landet med op til 1500 deltagere. I foråret vil vi holde en virtuel Fest For Fyrede med nogle af de tidligere foredragsholdere, der allerede har tilbudt at stille op.
 
06.04.20 Dansk Jobindex: Jobmarkedet i dybfryseren
Offentliggjort 08:21:54
 

Jobmarkedet i dybfryseren

Antallet af nye jobannoncer er faldet voldsomt som følge af Corona-krisen. I februar blev der lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet – et niveau svarende til, hvad vi har set de seneste år. Det niveau fortsatte i første halvdel af marts – men kigger man isoleret set på antallet af nye jobannoncer lagt på nettet i anden halvdel af marts, er det tydeligt at jobmarkedet er ekstremt hårdt ramt af Corona-krisen. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet var i anden halvdel af marts på 12.600, når tallet vel at mærke er sæsonkorrigeret og omregnet til månedsniveau, så tallet kan sammenlignes med den historiske udvikling. Det gjorde med andre ord ikke den store forskel, at vi i starten af februar begyndte at bekymre os om Corona – men da økonomien delvist blev lukket ned, blev jobmarkedet kastet ud i den dybeste krise siden finanskrisen. I den værste måned i finanskrisen – marts 2009 – blev der ret præcis lagt samme antal nye jobannoncer på nettet, som vi så i anden halvdel af marts i år. Dengang var rekruttering via nettet endda strukturelt nok mindre anvendt end i dag. Så reelt er krisen på arbejdsmarkedet mere abrupt end tilfældet var under finanskrisen. Udviklingen i Dansk Jobindex tegner således samme billede, som de daglige ledighedstal. Det er en uhyre hård krise på arbejdsmarkedet.
 
01.04.20 Jobindex hjemsender 93 medarbejdere
Offentliggjort 09:58:34
 

Jobindex hjemsender 93 medarbejdere

Der er stor usikkerhed på jobmarkedet på grund af Corona-virussen, der får virksomhederne til at holde igen med nyansættelser. Jobindex har således oplevet en halvering i antallet af ny-indrykkede jobannoncer siden den 16. marts. Jobindex har derfor besluttet at hjemsende 93 medarbejdere i Jobindex og Computerworld med fuld løn i 2 måneder med støtte fra regeringens hjælpepakke.

"Jobindex er heldigvis en solid og velkonsolideret virksomhed, men vi mangler arbejde i øjeblikket. Derfor er dette den bedste løsning, både for Jobindex og for medarbejderne", siger Kaare Danielsen. Medarbejderne i Jobindex og Computerworld arbejder allerede hjemme, men firmaerne fungerer uændret, og medarbejderne har vænnet sig til en virtuel hverdag med hjemmearbejde.

Jobindex får til gengæld flere nye brugere, som søger job. I denne uge lancerer Jobindex et nyt TV-spot om onboarding og jobglæde, og kampagnen bliver fulgt op med artikler med gode råd om, hvordan man tager imod medarbejdere i Corona-tider, hvor nye medarbejdere starter med at arbejde hjemmefra i stedet for at være fysisk sammen med kollegaerne. TV-spottet er det sidste i forårets TV-kampagne, der har handlet om forbedring af jobglæden.
 
17.03.20 Jobindex Årsrapport for 2019
Offentliggjort 05:19:06
 

2019 var et godt år for Jobindex, men Corona-virussen giver fald i antallet af jobannoncer

Gode resultater for Jobindex i 2019

Det gik godt for Jobindex-koncernen i 2019 trods opbremsning og usikkerhed omkring Brexit og risiko for handelskrig. Det viser det endelige regnskab for Jobindex-koncernen, der udover jobdatabaser og rekruttering omfatter nyhedsmediet Computerworld. "Vi brugte 2019 på at videreudvikle og forenkle driften og forberede flytningen til Valby," siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex.

Jobindex er godt rustet til at håndtere udfordringerne

Lige nu er der dog meget stor usikkerhed på jobmarkedet som følge af Corona-virussen, og Jobindex følger udviklingen nøje: "Vi har heldigvis en solid og robust virksomhed og er godt forberedte, både på virussen og på en nedgang i markedet", siger Kaare Danielsen om Jobindex, der var tidligt ude med præventive forholdsregler i virksomheden i relation til Corona-smitten. Næsten alle medarbejdere arbejder nu hjemme, men firmaet fungerer ligesom før, og medarbejderne er ved at vænne sig til en virtuel hverdag.

Jobindex suspenderer forventningerne for 2020

Internet jobannoncemarkedet startede året med en vækst i januar på ca. 5% i forhold til efteråret. Vi forventede oprindeligt at niveauet holdt resten af året, så resultatet ville vokse med ca. 5% til en omsætning i niveauet 320 mio. kr. og et driftsresultat i niveauet 80 mio. kr. Forudsætningen for dette var, at hverken Brexit, handelskrig, Corona-virussen eller aktierne skabte usikkerhed i 2020. Corona-virussen har imidlertid allerede nu betydet et betydeligt fald i antallet af jobannoncer, og på grund af den store usikkerhed har vi valgt at suspendere forventningerne til den finansielle udvikling for omsætning og resultat i 2020.

Vedlagt: Årsrapport for 2019
 
09.03.20 Jobindex og Sydjob lancerer ny jobsite på Fyn
Offentliggjort 07:34:47
 

Jobindex og Sydjob lancerer ny jobsite på Fyn

Ansæt medarbejdere fra lokalområdet, så bliver de længere i jobbet. Jobindex lytter til undersøgelse og forstærker jobannoncemarkedet i Sønderjylland og på Fyn. En ny undersøgelse fra Megafon for Jobindex afslører, at de fleste danskere i 2020 ønsker at arbejde tæt på, hvor de bor. Undersøgelsen fra januar i år viser, at 58 procent af danskerne ønsker en maksimal transporttid på 45 minutter til jobbet. Og lige så interessant, at 30 procent ønsker mindre end 30 minutter til arbejdspladsen.

Den lokale forankring er til gavn for både virksomheder og medarbejdere. Der er nemlig ofte et helt rigtigt – og vigtigt – match gemt lokalt. Kort transporttid sikrer de rette medarbejdere samt sikrer medarbejderen bliver på arbejdspladsen.

Direktør hos Jobindex, Kaare Danielsen, forklarer:
”Virksomheder og medarbejdere ønsker det samme – et godt match, som kan vare længe. Alligevel er mange virksomheder tilbøjelige til at skyde bredt ud med stillingsopslag for at få landet en ny medarbejder så hurtigt som muligt. Vi vil gerne være med til at sikre, at de gode og lokale matches får bedre kår, så de bliver en realitet”, siger han og afrunder: ”Da vi nu i mange år har samarbejdet med Sydjob, hvor annoncer på Jobindex bliver eksponeret lokalt i det sydjyske, er det blot en glæde nu at kunne gøre det samme for de fynske jobsøgere og virksomheder. Når annoncerne lægges på Jobindex, kommer de ikke kun på Sydjob men nu også på Fynjob”.

Sydjob og Fynjob er skabt for at styrke regionen og lokalsamfundene.
Med baggrund i Sydjob har ejeren, Jesper Hjorth, præsenteret samme koncept med lokal fokus for Fyn med Fynjob. Samarbejdet med Jobindex ser Jesper Hjorth som et godt fundament for, at kunne styrke også Fyns profil.

”Mange har jo tit gode grunde til at ønske et job i nærområdet – det kan være på grund af bolig, familie og økonomi. Netop derfor er det kritisk man på f.eks. Fynjob nu får et let overblik over de lokale job. Samarbejdet mellem Fynjob og Jobindex er fundamentet for, at folk, der søger job lokalt, finder job lokalt. På Fynjob er det muligt at søge specifikt i en enkelte kommune – f.eks. Odense eller Middelfart. Når næsten alle jobannoncer i lokalområdet kommer ind via Jobindex er det bestemt et positivt skridt i at styrke Fyn både lokalt og regionalt”.

Den nye jobsite med fynske jobannoncer findes på adressen: Fynjob.dk
 
04.03.20 Dansk Jobindex: Corona-virussen påvirker jobmarkedet
Offentliggjort 07:03:37
 

Jobmarkedet holdt stand i februar men dårligt nyt i vente

Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet steg en smule fra januar til februar til trods for den stigende usikkerhed knyttet til corona-epidemiens økonomiske konsekvenser. I februar blev der således samlet set lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet, en stigning på 500 jobannoncer sammenlignet med januar. Dansk jobindex er en totaltælling af antallet af nye jobannoncer lagt på nettet – men fokuserer vi alene på de betalte annoncer, der blev indrykket på Jobindex.dk, er det muligt at følge udviklingen på dagsbasis. Her er der ikke tale om en totaltælling, men udviklingen giver alligevel et godt indblik i den underliggende udvikling. I starten af februar inden corona for alvor var blevet et stort tema, fortsatte virksomhederne med i stor stil at slå nye jobannoncer op på nettet – men den sidste uge af februar skuffede. Der blev slået færre nye jobannoncer op på Jobindex.dk i forhold til, hvad man skulle forvente. Det indikerer, at danske virksomheder er begyndt at reagere på den økonomiske usikkerhed knyttet til corona-epidemien. Det danske arbejdsmarked er fortsat stærkt – men når usikkerheden stiger så meget, som tilfældet har været den seneste uge, så reagerer virksomhederne. Hvor kraftigt et dyk vi kommer til at se i Dansk Jobindex er endnu usikkert – men vi kan bestemt ikke afvise, at beskæftigelsen i en periode vil kunne falde som følge af de økonomiske effekter af corona-virus.
 
18.02.20 4. kvartal 2019: Et godt år for Jobindex
Offentliggjort 07:16:52
 

4. kvartal 2019: Et godt år for Jobindex

  • Omsætningen blev 314 mio. kr., og resultatet nåede 89 mio. kr.
    inklusive indtægter fra salget af Jobbsafari i Sverige
  • Strukturen er tilpasset markedet, og det nye år er startet pænt,
    og Jobindex forventer en lille vækst i markedet i 2020
Gode resultater trods opbremsning
"Det er gået godt for koncernen i 2019 trods opbremsning og usikkerhed, blandt andet som følge af Brexit og risiko for handelskrig," siger Kaare Danielsen. "Vi har fået et fint resultat, hvor vi har indfriet forventningerne. Samtidigt har vi indrettet os på fremtiden: Udover at afhænde Jobbsafari i Sverige har vi slået salgsafdelingerne for StepStone og Jobindex sammen, hvilket giver god synergi. Computerworld og it-jobbank er også begyndt at arbejde tættere sammen og har præsteret flotte resultater i 2019," siger Kaare Danielsen.

Forventer svagt stigende jobmarked
Jobindex forventer et svagt stigende jobmarked i 2020, men der er mange usikkerhedsfaktorer: "Brexit, handelskrig og Corona-virussen har alle mulighed for at sende udviklingen i den forkerte retning med meget kort varsel," slutter Kaare Danielsen. Men under forudsætning af at ingen af disse ting skaber usikkerhed i 2020, forventer Jobindex-koncernen en samlet nettoomsætning i niveauet 320 mio. kr. og et driftsresultat før skat i niveauet 80 mio. kr., hvilket repræsenterer en lille vækst i forretningen i forhold til 2019.
 
 
15.02.20 EU overvejer forebyggende foranstaltninger
Offentliggjort 08:57:34
 EU planlægger flere undersøgelser af tech-giganterne og overvejer at indføre en mulighed for at foretage forebyggende foranstaltninger. Det kommer frem samtidig med at EU afslutter en tredages høring om Google Shopping, en sag der foreløbig har været 10 år undervejs. Af dokumenter som Reuters har set fremgår det at "a tougher line is needed to deal with certain platforms that act as large private gatekeepers and rule-setters to markets and information because competition rules alone are not sufficient." "Additional ex ante regulatory responses may be needed to ensure contestability and protect the interests of smaller players.”
Læs artiklen fra Reuters
 
14.02.20 En klar overtrædelse af Google
Offentliggjort 07:27:46
 “You have promoted your own service and demoted that of others. That is a clear infraction,” sagde den irske dommer Colm Mac Eochaidh på anden dagen af tredageshøringen om Google Shopping ved EU-domstolen i Luxembourg. Den irske dommer er en ud af fem dommere, og de fire andre dommere gav ikke udtryk for deres holdning. Der ventes dom i sagen senere i år, og Google har derefter mulighed for at appellere sagen endnu en gang.
Læs artiklen fra Courthouse News Service
 
13.02.20 Google mener at konkurrencereglerne skader innovationen
Offentliggjort 09:57:50
 "Den er forkert i forhold til loven, fakta og økonomien". Det sagde Googles advokat på førstedagen af høringen om Googles bøde på 18 milliarder kr. Google har fået bøden for at misbruge sin dominerende stilling ved at placere Google Shopping øverst i søgeresultaterne på Google og nedprioritere andre konkurrerende shoppingtjenester.

Men Google mener at shopping resultaterne er en integreret del af Googles søgemaskine, og at det vil skade innovationen, hvis EU lægger begrænsninger på hvad Google må gøre. Sagen følges intenst af de europæiske jobsites, fordi Google Shopping minder meget om Googles nye jobtjeneste Google for Jobs, som EU også har startet en undersøgelse af.
Læs artiklen fra Computerworld
 
12.02.20 EU starter appelsag om Google Shopping
Offentliggjort 07:39:56
 EU starter i dag en 3-dages høring om Google Shopping i en sag, som af mange jobsites bliver set som en forløber for sagen om Google for Jobs, fordi de to tjenester ligner hinanden meget. Google fik i 2017 en bøde på 18 milliarder kr. for at favorisere Google Shopping i sine søgeresultater, men Google har appelleret bøden.

Sagen er den første af 3 sager, hvor EU har givet Google bøder for over 60 milliarder kr. 23 europæiske jobsites, herunder Jobindex og StepStone, har klaget til EU og konkurrence-kommissær Margrethe Vestager over Google for Jobs, og EU har startet en undersøgelse af Google for Jobs. Derfor følges sagen om Google Shopping med meget stor interesse af de Europæiske jobsites.
Læs artiklen hos Bloomberg
 
05.02.20 Dansk Jobindex: Fortsat høj medarbejderefterspørgsel
Offentliggjort 08:02:44
 

Fortsat høj medarbejderefterspørgsel

Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i sommeren 2018, hvor der blev lagt over 24.000 nye jobannoncer på nettet hver måned. Siden faldt niveauet og nåede i oktober 2019 et foreløbigt lavpunkt med 21.400 nye jobannoncer lagt på nettet. De seneste måneder har dog budt på ny fremgang. Der blev således lagt 23.500 nye jobannoncer på nettet i december 2019 – et niveau, der blev fastholdt i januar i år, hvor der blev lagt 23.400 nye jobannoncer på nettet. Det er det højeste niveau siden sommeren 2019. Noget tyder på, at opbremsningen på arbejdsmarkedet er knap så hård, som der initialt tegnede sig et billede af. Tempoet på arbejdsmarkedet er faldet – men ikke til lavt niveau. Meget tyder derfor på, at beskæftigelsen vil kunne fortsætte med at stige, men om fremgangen i beskæftigelsen vil være stærk nok til at matche et stigende arbejdsudbud er usikkert. Det kan derfor ikke afvises, at ledigheden kan stige trods stigende beskæftigelse.


Til gengæld er der en stigende bekymring for de økonomiske effekter af udbruddet og spredningen af Corona-virus. Vi kender ikke de præcise økonomiske effekter af sygdommen, men produktionsstop og usikkerhed taler for en periode med lavere økonomisk aktivitet. Men hvor lang perioden bliver, må tiden vise.

 
06.01.20 Dansk Jobindex: Fornyet fremgang på jobmarkedet
Offentliggjort 09:05:02
 

Fornyet fremgang på jobmarkedet

Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i sommeren 2018, hvor der blev lagt over 24.000 nye jobannoncer på nettet hver måned. Siden faldt niveauet og nåede i oktober 2019 et foreløbigt lavpunkt med 21.400 nye jobannoncer lagt på nettet. De seneste måneder har imidlertid budt på fornyet fremgang. Der blev således lagt 23.400 nye jobannoncer på nettet i december 2019. Det var det højeste niveau siden sommeren 2019. Noget kunne således tyde på, at opbremsningen på arbejdsmarkedet er knap så hård, som der initialt tegnede sig et billede af. Tempoet på arbejdsmarkedet er faldet – men ikke til lavt niveau. Meget tyder derfor på, at beskæftigelsen vil kunne fortsætte med at stige i 2020, men om fremgangen i beskæftigelsen vil være stærk nok til at matche et stigende arbejdsudbud er usikkert. Det kan derfor ikke afvises, at ledigheden vil stige trods stigende beskæftigelse.
 

Nyheder fra: 2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007 

Annonce