Jobindex står sammen med datterselskaberne StepStone og Computerworld it-jobbank for over 60% af det danske online jobannonce marked. Koncernen omfatter også Computerworld, Danmarks førende nyhedsmedie for it-nyheder, samt Jobbsafari i Norge. I alt når koncernens websites ud til over 1 mio. brugere hver måned. Koncernen har over 200 medarbejdere og omsatte for 257 mio. kr. i 2019 med et driftsoverskud på 84 mio. kr. Jobindex blev stiftet i 1996 som et af de første danske internetselskaber og blev i 2007 børsnoteret på vækstbørsen First North.

Jobindex Investornyt er en nyhedsservice for personer, der ønsker at følge med i udviklingen af Jobindex A/S, evt. med henblik på at investere i firmaet.

På denne side kan du se en oversigt over alle de nyheder, der er blevet udsendt gennem Jobindex Investornyt i 2022.

29.12.22 Stabilisering på jobmarkedet
Offentliggjort 08:43:50
 

Stabilisering på jobmarkedet


Der er ingen tvivl om, at den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed har sat sit præg på jobmarkedet i 2022. I starten af året satte Dansk Jobindex rekord – både i januar og februar blev der således lagt 33.800 nye jobannoncer på nettet. Siden er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet faldet markant. I oktober nåede antallet af nye jobannoncer på nettet ned på 27.400. Siden har antallet af nye jobannoncer lagt på nettet stabiliseret sig. I både november og december blev der lagt godt 27.000 nye jobannoncer på nettet – i december landede Dansk Jobindex således på 27.600 nye jobannoncer.


Selvom der er tale om et markant fald i antallet af jobannoncer lagt på nettet, så er niveauet ikke lavt. Der er således fortsat gang i arbejdsmarkedet. Et niveau på godt 27.000 jobannoncer lagt på nettet om måneden svarer til niveauet i foråret 2021, hvor mange virksomheder jagtede medarbejdere efter den forudgående vinters nedlukninger. Så der er ikke umiddelbart tale om krise på jobmarkedet, men virksomhederne synes at tilpasse sig de mere usikre økonomiske tider.


Faldet i antallet af nye jobannoncer gør dog, at det er blevet mere usikkert om beskæftigelsesfremgangen kan forventes at fortsætte over de kommende måneder. Omvendt indikerer antallet af jobannoncer lagt på nettet heller ikke en markant stigning i ledigheden. Mange virksomheder er fortsat på jagt efter nye medarbejdere.

 
23.11.22 Computerworld køber Alt om DATA
Offentliggjort 14:00:16
 

Computerworld køber Alt om DATA


Computerworld i Danmark har købt det traditionsrige it- og teknologimedie ’Alt om Data’.


Med købet af Alt om Data repræsenterer Computerworld nu mere end 80 års samlede udgiver-traditioner på det danske it- og teknologiområde: Computerworld udkom første gang på dansk i september 1981, mens Alt om Datas første nummer er fra oktober 1983.


Med købet overtager Computerworld blandt andet Alt om Datas hjemmeside, abonnements-database og nyhedsbrevsmodtagere.


Nye tider på mediemarkedet
Computerworlds chefredaktør Lars Jacobsen ser det som en cirkel, der nu sluttes: "For rigtigt mange står Alt om Data som et lysende eksempel på det engagement, glæde og nyskabelse, der prægede it-området i 80’erne og 90’erne, og helt til i dag har magasinet og hjemmesiden et stor og dedikeret antal læsere. Men tiderne udvikler sig, og alle mediehuse må gå nye veje for at forblive relevante og stærke. Derfor er det en stor glæde at byde de mange Alt om Data-læsere velkommen i Computerworlds univers. Med købet styrker vi vores medie yderligere og når fremover et endnu større publikum," siger han.


Arven bæres videre
For Lars Jacobsen har overtagelsen også en personlig dimension: "Jeg arbejdede selv som Alt for Datas teknologiredaktør fra i 2005-06, så jeg er helt klar over, at det er en betydelig arv, der skal bæres videre!"


I forbindelse med overtagelsen tilbydes fysiske abonnementer på Alt om Data adgang til Computerworlds omfattende digitale Premium-abonnement helt frem til udgangen af 2023. Uanset hvor længe deres abonnementsperiode ellers løber.


"Computerworld har de senere år cementeret sin position som det førende danske medie, der dækker samspillet mellem teknologi, forretning og samfund - krydret med vores fascination for og dækning af ny teknologi og nye teknologiske produkter. Jeg lover at vores engagement og interessen for hele it-området fortsat vil skinne klar igennem," slutter Lars Jacobsen.


Fakta
Alt om Data udkom første gang i oktober 1983 og har indtil for nyligt udgivet 17 magasiner om året samt nyheder på hjemmesiden altomdata.dk.


Computerworld udkom første gang på dansk i september 1981. Computerworlds uafhængige redaktion udgiver over 4.000 årlige artikler på Computerworld.dk, blandt andet gennem sit stadigt voksende digitale Premium-abonnement og gennem 11 årlige trykte aviser – det hele i krydsfeltet mellem teknologi, forretning og samfund.


Computerworld er en del af Jobindex Media A/S, der indgår i Jobindex-koncernen. Jobindex Media afholder mere end 70 årlige it-konferencer og hjælper virksomheder med it-rekrutteringer gennem jobdatabasen Computerworld it-jobbank.


Yderligere oplysninger: Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld, email lja@cw.dk

 
22.11.22 3. kvartal 2022: Jobindex leverer tilfredsstillende resultat
Offentliggjort 08:14:34
 

3. kvartal 2022: Jobindex leverer tilfredsstillende resultat


Jobmarkedet fortsat stærkt - men fald i annonceringen ved overgang til årets sidste kvartal indikerer kommende nedgang

  • Jobindex' nettoomsætning i 1.-3. kvartal 2022 lå på 340 mio. kr., 9% højere end samme periode sidste år
  • Overskud før skat steg med 7% til 138 mio. kr. mod 129 mio. kr. i 1.-3. kvartal 2021
  • Antallet af betalte jobannoncer er fortsat højere end før corona

Fortsat høj omsætning og annoncering
3. kvartal var for Jobindex præget at høj, men faldende omsætning: Således var periodens nettoomsætning 100 mio. kr. mod 105 mio. kr. året før. Kvartalets resultat før renter og skat var 43 mio. kr. mod 51 mio. kr. sidste år.


"Antallet af betalte jobannoncer på Jobindex ligger på 120% af niveauet før corona, hvilket er udtryk for et fortsat stærkt jobmarked i mange brancher", siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex.


Opbremsning ved indgangen til 4. kvartal
"Ved starten af dette kvartal oplever vi dog et fald i antallet af jobannoncer på internettet", fortsætter han: "Faldet er ikke jævnt fordelt, og selvom vi fortsat tror mest på 'en blød landing' på jobmarkedet, så er det værd at bemærke, at antallet af jobannoncer indenfor bl.a. salg er nedadgående. Det er en indikator på, at virksomhederne er blevet mindre optimistiske om fremtiden. De forventer, at forbrugerne vil være mere tilbageholdende, og er derfor knap så villige til at investere i øget salg og opdyrkning af nye markeder."


Uændrede forventninger til resultatet
De øvrige forretningsområder i Jobindex-koncernen i Computerworld og it-jobbank har fortsat en god og stabil drift.


Jobindex fastholder forventninger om en omsætning i niveauet 450 mio. kr. og et overskud før renter og skat i niveauet 170 mio. kr. for hele regnskabsåret 2022.


Vedlagt: Kvartalsrapport for 3. kvartal 2022 for Jobindex A/S

 
04.11.22 Fald i antal jobannoncer – men ingen krise
Offentliggjort 11:44:52
 

Fald i antal jobannoncer – men ingen krise


I løbet af oktober blev der sæsonkorrigeret lagt 27.300 nye jobannoncer på nettet. Det var et fald sammenlignet med september, hvor der blev lagt 27.800 nye annoncer på nettet. Faldet fra september til oktober er en fortsættelse af den nedadgående tendens, vi har set siden starten af året. Siden jobmarkedet toppede i starten af året, er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet på en måned samlet faldet med 7.700.

Selvom der er tale om et markant fald, så er niveauet fortsat rimeligt højt. 27.300 jobannoncer lagt på nettet på en måned svarer til niveauet i foråret 2021, hvor mange virksomheder jagtede medarbejdere efter den forudgående vinters nedlukninger. Så der er ikke umiddelbart tale om krise på jobmarkedet, men virksomhederne synes at tilpasse sig de mere usikre økonomiske tider.

Faldet i antallet af nye jobannoncer gør også, at det er blevet mere usikkert om beskæftigelsesfremgangen kan forventes at fortsætte over de kommende måneder. Omvendt indikerer antallet af jobannoncer lagt på nettet heller ikke en markant stigning i ledigheden. Mange virksomheder er fortsat på jagt efter nye medarbejdere.

Det er således heller ikke oplagt, at flaskehalsproblemerne på det danske arbejdsmarked forsvinder helt. Beskæftigelsen var i august 166.000 personer højere end inden coronakrisen.
 
12.09.22 Faldet i antallet af nye jobannoncer sat på pause
Offentliggjort 07:43:28
 

Faldet i antallet af nye jobannoncer sat på pause


I løbet af august blev der sæsonkorrigeret lagt 30.700 nye jobannoncer på nettet. Det var en lille stigning sammenlignet med juli, hvor der blev lagt 30.100 nye annoncer på nettet, men sammenligner vi med tidligere på året, er der tale om et klart fald. Da jobmarkedet toppede i starten af året, blev der lagt knap 35.000 nye jobannoncer på nettet hver måned. Virksomhederne har således tilpasset sig til den mere usikre økonomiske situation – men der er ikke tale om et jobmarked i frit fald.


Selvom antallet af nye jobannoncer er faldet, er det værd at bemærke, at niveauet fortsat er højt. Niveauet på 30.700 svarer til det gennemsnitlige niveau i 2021, hvor beskæftigelsen steg kraftigt.


Faldet i antallet af nye jobannoncer gør dog, at det er blevet mere usikkert om beskæftigelsesfremgangen kan forventes at fortsætte over de kommende måneder. Omvendt indikerer antallet af jobannoncer lagt på nettet heller ikke en markant stigning i ledigheden. Mange virksomheder er fortsat på jagt efter nye medarbejdere.


Det er således heller ikke oplagt, at flaskehalsproblemerne på det danske arbejdsmarked forsvinder. Beskæftigelsen var i august 161.000 personer højere end inden corona-krisen.


Foreløbige tal for udviklingen i starten af september indikerer, at Dansk Jobindex synes at have stabiliseret sig.

 
30.08.22 2. kvartal 2022: Jobmarkedet stabilt efter sommerferien
Offentliggjort 07:27:17
 

2. kvartal 2022: Jobmarkedet stabilt efter sommerferien


  • Jobindex' nettoomsætning steg til 240 mio. kr. i 1. halvår 2022 mod 206 mio. kr. sidste år, en stigning på 16%. Resultat før renter og skat steg med 21% til 95 mio. kr. mod 78 mio. kr. i 1. halvår 2021.

  • Det danske jobmarked tabte noget af dampen i slutningen af halvåret. Antallet af nyindrykkede jobannoncer faldt, men har stabiliseret sig på omkring 30.000 om måneden. Det er udtryk for et fortsat højt aktivitetsniveau på jobmarkedet.

  • Jobindex fastholder sine sidst udmeldte forventninger om en nettoomsætning i niveauet 450 mio. kr. og et driftsresultat før renter og skat i niveauet 170 mio. kr. for hele året.


Stabilt jobmarkedet på lidt lavere niveau
"30.000 nyindrykkede jobannoncer hver måned er lavere end det niveau på op mod 35.000, vi oplevede i årets første måneder. Men det er fortsat et højt niveau, og det gælder næsten alle brancher og fagområder: For eksempel er antallet af offentlige jobannoncer på det højeste niveau nogensinde," siger Kaare Danielsen i forbindelse med koncernens 2. kvartalsmeddelelse.


Byggeriet er ramt af opbremsning
"Vi kan dog også se, at udfordringerne begynder at melde sig i udvalgte brancher. Vi kan f.eks. se, at byggeri og anlæg er på vej ind i en opbremsning. Det er en udvikling, der har været ventet, og hvor rentestigning, brudte forsyningslinjer og generel usikkerhed alle spiller ind, og vi kan se, at effekterne begynder at vise sig i antallet af jobannoncer," siger Kaare Danielsen.


Nytænkning i annoncering og rekruttering
Det overordnede billede er dog stadig et stærkt jobmarked med fortsat stor efterspørgsel på mange områder. Det betyder, at arbejdsgiverne bruger ekstra ressourcer på at finde og tiltrække de ønskede kompetencer. Det giver sig udtryk i, at de er mere åbne for at supplere deres annoncering med tillægsydelser for at gøre deres rekruttering mere målrettet og succesfuld.


Vedlagt: Kvartalsrapport for 2. kvartal 2022 for Jobindex A/S

 
15.07.22 Jobindex nedjusterer forventningerne til efteråret
Offentliggjort 09:02:15
 Efter en flot start på året oplever Jobindex, at dampen er gået lidt af jobmarkedet. Antallet af nye jobannoncer på internettet faldt tilbage i juni måned, hvor der totalt set blev annonceret 30.500 nye jobannoncer på internettet sæsonkorrigeret mod ca. 35.000 i januar og februar. 

Der er fortsat stor efterspørgsel på arbejdskraft i Danmark, men der er skabt en usikkerhed om den økonomiske udvikling, vi ikke har set i mange år. Og usikkerhed får arbejdsgiverne til at holde igen med at igangsætte nye projekter og ansætte nye medarbejdere. 

Krigen i Ukraine er naturligvis det mest synlige, og udviklingen i Ukraine vil kunne påvirke jobmarkedet. Men det er sandsynligvis de stigende priser og renter og faldende aktiekurser, der sætter de dybeste spor og skaber den største usikkerhed hos arbejdsgiverne. 

Baseret på jobannoncetallene fra juni måned nedjusterer Jobindex forventningerne for hele året til en nettoomsætning i niveauet 450 mio. kr. mod tidligere forventet 500 mio. kr., og et driftsoverskud før renter og skat i niveauet 170 mio. kr. mod tidligere forventet 200 mio. kr. 

For 1. halvår 2022 forventes en nettoomsætning i niveauet 240 mio. kr. mod 206 mio. kr. i 1. halvår 2021. Driftsoverskuddet før renter og skat forventes at være i niveauet 95 mio. kr. efter uddeling af 8 mio. kr. i medarbejderaktier mod 78 mio. kr. i 1. halvår 2021. 
 
30.06.22 Jobindex uddeler medarbejderaktier for 8 mio. kr.
Offentliggjort 12:38:43
 Jobindex A/S har i dag uddelt 4400 gratis medarbejderaktier til 234 medarbejdere i Jobindex koncernen inklusive direktionen som meddelt på generalforsamlingen. Aktierne er købt til 1860 kr. pr. aktie svarende til en værdi på 8,2 mio. kr. Aktier er ikke båndlagte og kan sælges når handelsvinduet for medarbejderne åbner efter udsendelsen af næste kvartalsregnskab. Aktierne er købt af hovedaktionæren danielsen.com aps, der har aktierne til Jobindex A/S. 
 
27.06.22 Jobindex beder EU-kommissionen starte sag mod Google for misbrug af dominerende markedsposition
Offentliggjort 06:03:26
 Jobindex A/S sender i dag en klage til EU-kommissionen med ønske om at der startes en sag mod Google og moderselskabet Alphabet for at misbruge sin dominerende markedsposition ved at lancere tjenesten Google for Jobs i Danmark.

Jobindex mener, at Googles nye tjeneste er konkurrenceforvridende og i strid med grundlæggende principper og regler, og at det vil være til stor ulempe for andre aktører og jobmarkedet generelt, hvis der ikke skrides ind.

Konkurrenceforvridende adfærd er i forvejen et område med stor opmærksomhed, og Google har tidligere modtaget en markant bøde for at overtræde reglerne i en lignende sag om Google Shopping. 

Udover misbrug af markedsdominans mener Jobindex, at modellen bag Google for Jobs, som drives af Google, hvor brugerne ledes hen til Googles samarbejdspartnere, medfører risiko for at jobansøgninger havner i de forkerte hænder, og at GDPR-reglerne derved overtrædes. 

Endeligt konstaterer Jobindex, at en del af jobannoncerne fra Jobindex, også jobannoncer der er skrevet af Jobindex egne tekstforfattere, bliver kopieret til Google for Jobs, selvom Jobindex ikke har givet tilladelse til dette. 

Jobindex vil afvente de ansvarlige myndigheders vurdering og ser frem til, at EU tager de nødvendige initiativer. 

Klagen til EU udgør intern viden men forventes ikke at have effekt på Jobindex' drift eller kursudvikling. 
 
07.06.22 Det knirker og knager på jobmarkedet
Offentliggjort 07:13:40
 

Det knirker og knager på jobmarkedet


I løbet af maj blev der sæsonkorrigeret lagt 32.800 nye jobannoncer på nettet. Det var et fald på 1.100 jobannoncer sammenlignet med april. Målt over de seneste tre måneder er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet samlet set faldet med godt 2.200 annoncer. Meget tyder således på, at virksomhederne er ved at tilpasse sig den noget mere usikre økonomiske situation.

Selvom antallet af nye jobannoncer er faldet, er det dog værd at bemærke, at niveauet fortsat er ganske højt. I 2021 blev der i gennemsnit ”kun” lagt 30.400 nye jobannoncer på nettet om måneden.

Faldet i antallet af nye jobannoncer gør dog, at det er blevet mere usikkert om beskæftigelsesfremgangen kan forventes at fortsætte over de kommende måneder. Omvendt indikerer antallet af jobannoncer lagt på nettet heller ikke en markant stigning i ledigheden. Mange virksomheder er fortsat på jagt efter nye medarbejdere.

Det er således heller ikke oplagt, at flaskehalsproblemerne på det danske arbejdsmarked forsvinder. Beskæftigelsen var i marts 144.000 personer højere end inden coronakrisen – og mange virksomheder melder om mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Set på undergrupper, så faldet i antallet af nye jobannoncer bredt baseret. Det er dog størst i undergruppen ikke-funktionærer.
 
20.05.22 Referat af ordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 15:46:48
 Den ordinære generalforsamling i Jobindex A/S blev afholdt den 20. maj 2022 i selskabets lokaler, Carl Jacobsens Vej 29-31, 2500 Valby. Alle bestyrelsens forslag blev vedtaget. Ole Timm, Charlotte Theisen, advokat Michael Vilhelm Nielsen og Christian Kurt Nielsen blev genvalgt til bestyrelsen. Deloitte, Statsautoriseret Revionsselskab, blev genvalgt til revisor. 

Direktør Kaare Danielsen aflagde på bestyrelsens vegne beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år. 2021 var et år præget af stor vækst på jobmarkedet. I marts 2020 faldt antallet af jobannoncer til det halve fra den ene dag til den anden. Men i marts 2021 da landet blev genåbnet begyndte antallet af jobannoncer at stige kraftigt, og tiden efter Corona-krisen har været præget af mangel på arbejdskraft. Beretningen blev enstemmigt taget til efterretning af generalforsamlingen. 

Regnskabet for 2021 viser et overskud efter skat på 139,467 mio. kr. Bestyrelsen indstillede til generalforsamlingen, at selskabet udbetaler udbytte på 150 kr. pr. aktie svarende til en samlet udbyttebetaling på 135 mio. kr. Generalforsamlingen vedtog enstemmigt og med alle stemmer både regnskabet og forslaget om udbyttebetaling. Aktieudbyttet vil blive udbetalt onsdag den 25. maj, og fra på mandag den 23. maj vil aktien blive handlet uden udbytte. 

Bestyrelsen har til hensigt at uddele medarbejderaktier til hovedparten af medarbejderne i koncernen i juni måned. Aktierne fordeles efter anciennitets- og kvalifikations kriterier som fastsættes af bestyrelsen. Aktierne uddeles til medarbejderne sidst i juni måned og vil kunne sælges med det samme. 

Referat af generalforsamlingen er vedlagt, og hele generalforsamlingen vil på et tidspunkt kunne ses på Jobindex TV via linket: Jobindex.dk/generalforsamling
 
16.05.22 1. kvartal 2022: Jobmarkedet stærkt trods krig i Ukraine
Offentliggjort 08:01:18
 

1. kvartal 2022: Jobmarkedet stærkt trods krig i Ukraine


  • Jobindex' nettoomsætning i 1. kvartal steg til 123 mio. kr. i forhold til 97 mio. kr. året før, mens resultatet steg til 54 mio. kr. mod 38 mio. kr. i 2021

  • Med ca. 35.000 nye jobannoncer hver måned er jobmarkedet fortsat stabilt, og både private og offentlige arbejdsgivere leder efter arbejdskraft lige nu

  • Krigen i Ukraine og usikkerheden, der er forbundet hermed, sætter sig ikke spor i efterspørgslen efter medarbejdere på det danske arbejdsmarked


Fortsat stærkt jobmarked
"35.000 nyindrykkede jobannoncer hver måned er tegn på et fortsat meget stabilt og stærkt arbejdsmarked," siger Kaare Danielsen i forbindelse med Jobindex-koncernens første kvartalsmeddelelse. Han fortsætter: "Både private og offentlige arbejdsgivere søger med et højt aktivitetsniveau, og lige nu er antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt."

For Jobindex betyder det, at virksomheden i første kvartal når de mål, der er meldt ud i forventningerne, selvom disse blev til før invasionen af Ukraine blev en realitet. "Krigen i Ukraine medfører helt naturligt stor usikkerhed om fremtiden, men det er ikke noget, vi kan måle effekten af i omfanget af nye jobannoncer, der traditionelt er en af de første sikre indikatorer for den økonomiske aktivitet og udviklingen i virksomhederne," forklarer Kaare Danielsen. 

Højsæson for jobannoncering
Foråret er højsæson på jobmarkedet, og Jobindex forbereder sig på, at det fortsætter. "Vi har øget investeringerne både i flere medarbejder og i udvikling af nye tilbud og produkter," siger Kaare Danielsen, der oplever at arbejdsgiverne er klar til at tænke udover den traditionelle annoncering i takt med, at det bliver sværere at finde arbejdskraft. "Employer branding og andre måder at tiltrække gode medarbejdere på fylder mere og mere hos arbejdsgiverne," siger Kaare Danielsen. 

Jobs og Jobbazar for Ukraine
Jobindex lancerede kun to uger efter angrebet på Ukraine et nyt jobsite specielt rettet mod ukrainere, der søger job i Danmark, og de virksomheder, der vil gøre ekstra opmærksom på job, som også henvender sig til nyankomne ukrainere. Det gav overvældende interesse fra medierne og støtte fra erhvervslivets organisationer, og hashtagget #JobsForUkraine bruges nu generelt på de danske jobsites. "Det er jeg rigtig glad for, for det er en fælles opgave at hjælpe", slutter Kaare Danielsen. 

Nu på torsdag den 19. maj danner Københavns Rådhus rammen for en jobbazar for bl.a. ukrainske flygtninge, arrangeret i samarbejde mellem Københavns Kommune, Foreningen Lige Adgang, Jobindex og Powerjobsøgerne. Læs mere om Jobbazaren.

Vedlagt: Kvartalsrapport for 1. kvartal 2022 for Jobindex A/S
 
03.05.22 Jobmarkedet trodser fortsat krigen
Offentliggjort 08:35:08
 

Jobmarkedet trodser fortsat krigen


I løbet af april blev der sæsonkorrigeret lagt 34.300 nye jobannoncer på nettet. Det var et fald på 280 jobannoncer sammenlignet med marts. Målt over de seneste to måneder er antallet af nye jobannoncer lagt på nettet samlet set faldet med godt 800 annoncer. Et fald af den størrelse er på kanten af at være statistisk signifikant – og det er måske derfor mere relevant at fokusere på. at niveauet fortsat er meget højt. Ser vi bort fra starten af året i år, så har antallet af nye jobannoncer lagt på nettet aldrig tidligere været så højt som nu trods krig i Ukraine, pressede forsyningskæder og høj inflation. Til sammenligning blev der ”kun” lagt 30.400 nye jobannoncer på nettet i gennemsnit hver måned gennem 2021.

Det høje antal nye jobannoncer lagt på nettet indikerer yderligere beskæftigelsesfremgang trods den betydelige økonomiske usikkerhed. Det dog ikke sikkert, at virksomhederne kan finde de ønskede medarbejdere. Der er ingen tvivl om, at arbejdsmarkedet er stramt. Beskæftigelsen var i februar 127.000 personer højere end beskæftigelses¬¬rekorden fra før corona. Og med en ledighed på 2,5% af arbejdsstyrken er ledigheden på det laveste niveau i snart 14 år.

Selvom Dansk Jobindex fortsat ligger på et højt niveau, er det for tidligt at sige noget endegyldigt om krigens effekter. Tilpasningen på arbejdsmarkedet er træg, så effekterne kan vise sig med forsinkelse. Men indtil videre synes effekterne små.
 
02.05.22 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 16:59:20
 Der afholdes ordinær generalforsamling i Jobindex A/S fredag den 20. maj 2022 kl. 8:30 på selskabets adresse, Carl Jacobsens Vej 29-31, 2500 Valby, lige ved siden af Ny Ellebjerg station. Hvis man kommer i bil, kan man køre ind ad porten ved nr. 29 og parkere i gården og gå ind i kantinen til venstre, hvor man kan få udleveret en parkeringstilladelse.

Generalforsamlingen afholdes i selskabets kantine, og i forbindelse med generalforsamlingen vil der blive serveret en let morgenmad. 

Bestyrelsen foreslår, at selskabet betaler udbytte på 150 kr. pr. aktie svarende til en samlet udbyttebetaling på 135 mio. kr. Bestyrelsen foreslår genvalg af bestyrelsesmedlemmer Ole Timm, Charlotte Bryldt Theisen, advokat Michael Vilhelm Nielsen og Christian Kurt Nielsen. Bestyrelsen foreslår genvalg af Deloitte, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. 

Dagsorden for generalforsamlingen fremgår af den vedlagte indkaldelse. Skriftlig invitation, der også fungerer som adgangskort, er sendt pr. post til alle navnenoterede aktionærer. Tilmelding til generalforsamlingen med angivelse af antal deltagere skal ske pr. email til adressen: generalforsamling@jobindex.dk

Generalforsamlingen vil også blive streamet på adressen: Jobindex.dk/generalforsamling
 
07.04.22 Jobmarkedet er fortsat stærkt trods krig
Offentliggjort 09:27:57
 I løbet af marts blev der sæsonkorrigeret lagt 34.800 nye jobannoncer på
nettet. Det var et fald på 550 jobannoncer sammenlignet med februar, men
niveauet er fortsat meget højt. Faktisk har antallet af nye jobannoncer lagt på
nettet kun været højere end det aktuelle niveau to gange tidligere i
statistikkens godt 19-årige historie. Til sammenligning blev der ”kun” lagt
30.400 nye jobannoncer på nettet i gennemsnit hver måned gennem 2021.


Marts er den første måned, hvor jobmarkedet for alvor kan være påvirket af
krigen i Ukraine, men tallene for Dansk Jobindex viser altså, at jobmarkedet i
hvert fald på den korte bane synes modstandsdygtigt.


Det høje antal nye jobannoncer lagt på nettet indikerer yderligere
beskæftigelsesfremgang trods krigen i Ukraine. Med fortsat høj efterspørgsel
efter nye medarbejdere er det dog ikke sikkert, at virksomhederne kan finde
de ønskede medarbejdere. Der er ingen tvivl om, at arbejdsmarkedet er
stramt. Beskæftigelsen var i januar 117.000 personer højere end
beskæftigelsesrekorden fra før corona. Og med en ledighed på 2,5% af
arbejdsstyrken er ledigheden på det laveste niveau i mere end 13 år.


Selvom Dansk Jobindex fortsat ligger på et højt niveau, er det for tidligt at
sige noget endegyldigt om krigens effekter. Tilpasningen på arbejdsmarkedet
er træg, så effekterne kan vise sig med forsinkelse. Men indtil videre synes
effekterne små.

 
29.03.22 Jobindex satte rekord i 2021 og hjælper ukrainske flygtninge
Offentliggjort 07:27:24
 

Jobindex satte rekord i 2021 og hjælper ukrainske flygtninge


2021 blev et rekordår for Jobindex. Fra sidste halvdel af 2020 har jobmarkedet været i uafbrudt vækst, og der er for længst mere end kompenseret for det pludselige fald, corona-krisen medførte. Jobindex koncernen havde i 2021 en samlet nettoomsætning på 428 mio. kr. mod 280 mio. kr. i 2020, og et driftsoverskud før finansielle poster og skat på 178 mio. kr. mod 74 mio. kr. i 2020, hvilket svarer til de senest udmeldte forventninger og må betegnes som yderst tilfredsstillende.


Den 24. februar 2022 rykkede Rusland ind over grænsen til Ukraine. Jobindex lancerede hurtigt jobsiten JobsForUkraine.dk, hvor arbejdsgivere gratis kan annoncere og markere ledige stillinger, hvor ukrainske ansøgere er velkomne. Invasionen er en stor tragedie for det ukrainske folk og skaber usikkerhed i Europa, men indtil videre ser det ikke ud til, at krigen har haft nogen større indflydelse på det danske jobmarked.


Bestyrelsen foreslår at udbetale udbytte på 150 kr. pr. aktie svarende til 135 mio. kr. eller ca. 8% af børsværdien. Størrelsen af det foreslåede udbytte udgør intern viden. Årsrapporten for 2021 er vedlagt. Generalforsamlingen vil blive afholdt fredag den 20. maj i selskabets lokaler på Carl Jacobsens Vej 29-31 i Valby.


Vedlagt: Årsrapport for 2021 for Jobindex A/S

 
09.03.22 Jobs for Ukraine
Offentliggjort 07:19:09
 

Jobs for Ukraine


Over 1 million mennesker er flygtet ud af Ukraine, og man regner med, at over 20.000 af dem vil komme til Danmark. Da der er mangel på arbejdskraft i Danmark, er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om, at de eventuelle ukrainske flygtninge skal have lov til at arbejde med det samme.

Det vil vi gerne hjælpe med til. Så vi har opdateret den jobsite, vi for nogle år siden lavede til de syriske flygtninge, så man nu kan indrykke jobannoncer for ukrainere, indtaste sit CV på engelsk eller melde sig som frivillig jobvejleder.

Vi håber at andre vil bakke op om projektet og bruge tagget #JobsforUkraine til at markere job som flygtninge er velkomne til at søge. For jo flere organisationer vi kan få med i projektet, jo større chance er der for at projektet bliver en succes.

Læs mere om projektet på adressen: JobsforUkraine.dk
 
22.02.22 4. kvartal 2021: Jobindex afslutter 2021 med rekordomsætning
Offentliggjort 06:56:13
 

4. kvartal 2021: Jobindex afslutter 2021 med rekordomsætning


  • Jobmarkedet sætter hele tiden nye rekorder: Ledigheden falder, og der er stigende mangel på arbejdskraft
  • Samtidig stiger arbejdsgivernes villighed til at bruge penge på rekruttering og employer branding
  • Jobindex slutter året med en samlet omsætning på 428 mio. kr. og et driftsresultat på 178 mio. kr.
  • 2022 viser alle tegn på, at manglen på arbejdskraft fortsætter opad

I marts 2021 meldte Jobindex om kraftig stigning i antallet af jobannoncer og forudsagde et økonomisk opsving. Hverken regering eller vismænd turde dengang tro på det, men udviklingen har bekræftet forudsigelserne - og viste igen, at antallet af jobannoncer er en god og tidlig indikator for den økonomiske udvikling. 


Nu står vi ved indgangen til 2022 og tallene viser fortsat et jobmarked med fuld fart på: Jobindex tror på uafbrudt stigende beskæftigelse og økonomisk vækst i hele 2022.


Bedste år hidtil - med overraskende vækst i 4. kvartal 2021

"Vi omsatte for 116 mio. kr. i 4. kvartal mod 88 mio. kr. i 4. kvartal året før," fortæller Kaare Danielsen. "Det er en stigning på 32%, som sprængte vores i forvejen høje forventninger. Årsresultatet for koncernen viser en nettoomsætning på 428 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 178 mio. kr. Det er særdeles tilfredsstillende."


Villige arbejdsgivere satser ekstra på at tiltrække medarbejdere

"Vi oplever at arbejdsgivernes villighed til at bruge flere ressourcer på rekruttering og på at brande sig vokser: Det er en udvikling, vi har kunnet følge i et stykke tid, og som vi forventer vil fortsætte. I Jobindex øger vi derfor vores investeringer i udvikling, nye produkter og ikke mindst kundekontakt: Det sidste halvandet år har vi udvidet med over 70 nye medarbejdere."


2021 gav udvikling på alle forretningsområder i Computerworld

Udover jobannoncering, rekruttering og employer branding gennem Jobindex, StepStone og it-jobbank omfatter koncernen også Computerworlds betalte abonnementsnyheder, kurser, konferencer og events, som alle voksede og bidrog positivt til resultaterne. 


Forventer et stærkt jobmarked og mangel på arbejdskraft i 2022

"Set med vores øjne er usikkerheden her i begyndelsen af 2022 væsentlig mindre end den var for et år siden: Antallet af jobannoncer på internettet satte rekord i januar med 35.900 nye jobannoncer, og arbejdsgivernes efterspørgsel efter flere og bedre rekrutteringsydelser er usvækket. På baggrund af det tror vi på fortsat vækst i omsætning og resultat i 2022," slutter Kaare Danielsen. Forventningerne og kvartalsregnskabet udgør intern viden. 


Vedlagt: Kvartalsrapport for 4. kvartal 2021 for Jobindex A/S

 
11.02.22 Rekord mange nye jobannoncer på nettet
Offentliggjort 08:14:58
 I løbet af januar blev der lagt 35.900 nye jobannoncer på nettet. Dansk Jobindex har været opgjort siden 2003, og aldrig tidligere har der været lagt så mange nye stillingsannoncer på nettet på en måned. End ikke da arbejdsmarkedet overophedede i tiden op til finanskrisen, var efterspørgslen efter nye medarbejdere så stor som nu. Genopretningen ovenpå corona-krisen har således været voldsom, og den er fortsat ind i det nye år til trods for restriktioner og rekordhøje smittetal.


I december 2021 blev der til sammenligning lagt 34.100 nye jobannoncer på nettet – og sammenligner vi med rekorden op til finanskrisen, så blev der i november 2007 lagt 33.200 nye jobannoncer på nettet. Strukturelt er det ikke overraskende, at der lægges flere nye jobannoncer på nettet nu end i 2007, men det har dog alligevel taget over 14 år at bryde rekorden.


Det høje antal nye jobannoncer lagt på nettet indikerer yderligere beskæftigelsesfremgang, hvis virksomhederne ellers kan finde de ønskede medarbejdere. Der er ingen tvivl om, at arbejdsmarkedet er stramt. Beskæftigelsen var i november sidste år 114.100 personer højere end beskæftigelsesrekorden fra før corona, og ledigheden er faldet til det laveste niveau i over 13 år.

 
09.01.22 Jobindex opjusterer forventningerne for 2021
Offentliggjort 12:40:45
 Jobindex sluttede året virkeligt stærkt. Den sidste uge før jul blev den største uge i firmaets 25-årige historie. Og Dansk Jobindex, der måler det samlede antal nye jobannoncer på den danske del af internettet, satte ny rekord i december måned.

For 4. kvartal 2021 forventes en nettoomsætning i niveauet 115 mio. kr. mod 105 mio. kr. i 3. kvartal 2021 og 86 mio. kr. i 4. kvartal 2020, og et driftsoverskud før renter og skat på over 45 mio. kr. mod 51 mio. kr. i 3. kvartal 2021 og 26 mio. kr. i 4. kvartal 2020.

Jobindex opjusterer derfor forventningerne for hele regnskabsåret 2021 til en nettoomsætning i niveauet 420 mio. kr. mod tidligere forventet 410 mio. kr., og et driftsoverskud før renter og skat i niveauet 175 mio. kr. mod tidligere forventet 170 mio. kr.

De opdaterede forventninger udgør intern viden og er baseret på præliminære og ikke-reviderede regnskabstal for 4. kvartal 2021. Den endelige kvartalsrapport for 4. kvartal 2021 med forventninger for 2022 forventes at blive offentliggjort den 22. februar 2022.
 

Nyheder fra: 2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007 

Annonce