Nyheder fra Jobindex Investor — 2019

Jobindex står sammen med datterselskaberne StepStone og it-jobbank for over 60% af det danske online jobannonce marked. Koncernen omfatter også Computerworld, Danmarks førende nyhedsmedie for it-nyheder, samt Jobbsafari i Sverige og Norge. I alt når koncernens websites ud til over 1 mio. brugere hver måned. Koncernen har over 200 medarbejdere og omsatte for 280 mio. kr. i 2016 med et driftsoverskud på 78 mio. kr. Jobindex blev stiftet i 1996 som et af de første danske internetselskaber og blev i 2007 børnoteret på vækstbørsen First North.

Jobindex Investornyt er en nyhedsservice for personer, der ønsker at følge med i udviklingen af Jobindex A/S, evt. med henblik på at investere i firmaet.

På denne side kan du se en oversigt over alle de nyheder, der er blevet udsendt gennem Jobindex Investornyt i 2019.

05.12.19 Dansk Jobindex: Jobmarkedet har mistet pusten
Offentliggjort 10:21:36
 

Jobmarkedet har mistet pusten trods fremgang i november

Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i sommeren sidste år, hvor der blev lagt over 24.000 nye jobannoncer på nettet hver måned. Siden er niveauet faldet også selvom Dansk Jobindex isoleret set steg fra 21.600 nye jobannoncer i oktober til 22.500 nye jobannoncer i november. Det kan med udgangspunkt i Dansk Jobindex ikke afvises, at ledigheden vil begynde at stige. Det er dog værd at bide mærke i, at niveauet for nye jobannoncer lagt på nettet fortsat er meget højere end kriseniveauerne i 2009/2010 – og det er også højere end i 2015/16, hvor beskæftigelsen steg. Så det ligner ikke umiddelbart en hård krise på arbejdsmarkedet – men dog et tydeligt temposkift.
 
19.11.19 3. kvartal 2019: Jobindex fastholder forventningerne i nedadgående jobmarked
Offentliggjort 08:21:39
 

3. kvartal 2019: Jobindex fastholder forventningerne

Antallet af jobannoncer falder efter sommerferien for første gang i 10 år.
Brexit og frygt for handelskrig får virksomhederne til at holde igen med ansættelser.
Jobindex fastholder forventningerne om 310 mio. kr. i omsætning og et resultat på 80 mio. kr.

Markant fald i jobannoncer
Antallet af nye jobannoncer på internettet har i over 10 år været den mest præcise indikator for konjunkturudviklingen på jobmarkedet - og de nyeste tal fra Dansk Jobindex viser, at det ikke går den rigtige vej: "For første gang i 10 år er det totale antal jobannoncer på internettet begyndt at falde efter sommerferien," forklarer Kaare Danielsen, direktør for Jobindex. "Det sæsonkorrigerede tal for jobannoncer lå på 21.400 i oktober måned. Det er kun et mindre fald i forhold til måneden før, hvor tallet var 22.500, men et markant fald i forhold til oktober sidste år, hvor tallet var 24.000 jobannoncer."

Virksomheder tør ikke ansætte
"Man skal huske på at en ansættelse er en langsigtet investering for en virksomhed," siger Kaare Danielsen. "Og usikkerhed omkring hvordan Brexit ender - og frygt for handelskrig mellem USA og Kina - betyder at virksomhederne holder igen med ansættelser," slutter han.

Jobindex fastholder forventningerne
Jobindex-koncernens resultat er fortsat tilfredsstillende med en omsætning på 73 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 31 mio. kr. inklusive indtægter fra salget af de svenske aktiviteter i Jobbsafari. Jobindex fastholder på den baggrund de forventninger for hele året, der blev meldt ud i 2. kvartal: En nettoomsætning i niveauet 310 mio. kr. og et driftsoverskud i niveauet 80 mio. kr.
 
06.11.19 Dansk Jobindex: Jobmarkedet taber fortsat fart
Offentliggjort 22:11:39
 

Jobmarkedet taber fortsat fart

Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i sommeren sidste år, hvor der blev lagt 24.000 nye jobannoncer på nettet hver måned. Siden er niveauet faldet. I oktober blev der således lagt 21.400 nye jobannoncer på nettet. Det var et fald fra et niveau på 22.500 i september. Vi skal tilbage til sommeren 2017 for at finde et lavere niveau for Dansk Jobindex. Farten på arbejdsmarkedet er således faldende – og det kan med udgangspunkt i Dansk Jobindex ikke afvises, at ledigheden vil begynde at stige. Det er dog værd at bide mærke i, at niveauet for nye jobannoncer lagt på nettet fortsat er meget højere end kriseniveauerne i 2009/2010. Så det ligner ikke umiddelbart en hård krise på arbejdsmarkedet – men dog et tydeligt temposkift.

Kigger man på de økonomiske nøgletal globalt, er der ingen tvivl om, at opsvinget er taget af i styrke. Det har dog været svært at genfinde det lavere væksttempo i dansk økonomi, hvor bnp i 2. kvartal overraskende steg ganske pænt. Tempoet på arbejdsmarkedet synes dog at være aftaget – og meget tyder på, at den tendens vil fortsætte. Dansk Jobindex indikerer således, at den globale økonomiske usikkerhed også rammer det danske arbejdsmarked.

Selvom der er tale om et stort fald i antallet af nye annoncer lagt på nettet over det seneste år, er det værd at bemærke, at niveauet for nye jobannoncer lagt på nettet er højt nok til fortsat at kunne indikere stigende beskæftigelse, men usikkerheden om jobopsvingets fortsatte skæbne er steget. Da arbejdsstyrken fortsat ventes at stige over den kommende tid, vil det ikke være en stor overraskelse, hvis ledigheden stiger en smule.
 
30.10.19 Margrethe Vestager overvejer skrappere lovgivning mod techgiganter
Offentliggjort 23:36:47
 Margrethe Vestager overvejer at gøre det nemmere at stille techgiganter til ansvar ved at indføre omvendt bevisbyrde i sager om konkurrenceforvridning. Hun understreger, at hun endnu ikke har truffet en beslutning, men siger at firmaer som Google har et ekstra ansvar, fordi de er så dominerende en position, at de er “de facto regulators” på markedet. “When you own a market and you’re the de facto market regulator, what are then the obligations that you get? And how do you show that you actually meet your obligations?,” siger Margrethe Vestager i et interview til Financial Times.
Læs artiklen i Berlingske Tidende
Læs artiklen i Financial Times
 
11.10.19 Jobindex har gennemført salget af de svenske aktiviteter til Blocket AB
Offentliggjort 18:25:30
 

Salget af de svenske aktiviteter i Jobindex A/S, der går under navnet Jobbsafari Sverige, til Blocket AB er nu afsluttet. Sitet jobbsafari.se bliver fortsat hostet og drevet af Jobindex, men de svenske kunder bliver nu håndteret af Blocket AB. Halvdelen af de svenske medarbejdere i Jobindex A/S er fratrådt, mens den anden halvdel indgår i et nyt internationalt team, der skal sælge danske jobannoncer til svenske og internationale kunder under navnet Jobindex International.

Som en konsekvens af at overdragelsen nu er gennemført med succes, er Henrik Christensen fratrådt som VD i Jobbsafari og vicedirektør i Jobindex A/S. Henrik Christensen har været vicedirektør i Jobindex siden 2006 og har haft en stor betydning for udviklingen af koncernen, først som næstkommanderende i Jobindex bl.a. under børsnoteringen i 2007, og senest som ansvarlig for opbygningen af de svenske aktiviteter, som altså nu er blevet solgt med succes til Blocket AB.

”Jeg vil gerne sige en stor tak til Henrik Christensen for hjælp og støtte med at drive koncernen igennem mange år, og senest for at have opbygget de svenske aktiviteter og ledet projektet med at overdrage alle aktiviteterne til Blocket AB. Dine medarbejdere kommer til at savne dig, og vi vil ønske dig alt mulig held og lykke i din videre karriere,” siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex.

 
04.10.19 Dansk Jobindex: Opbremsning på arbejdsmarkedet
Offentliggjort 17:00:03
 

Opbremsning på arbejdsmarkedet

Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i sommeren sidste år. Siden er niveauet faldet, og selvom der isoleret set var en lille stigning fra august til september, så er der ingen tvivl om, at arbejdsmarkedet er gået ned i gear. I september blev der lagt 22.700 nye jobannoncer på nettet, det var en fremgang på 350 jobannoncer sammenlignet med august, men kigger vi et år tilbage, er der tale om en klart faldende tendens. I sommeren 2018 blev der lagt godt 24.000 nye jobannoncer på nettet hver måned.

Kigger man på de økonomiske nøgletal globalt, er der ingen tvivl om, at opsvinget er taget af i styrke. Det har dog været svært at genfinde det lavere væksttempo i dansk økonomi, hvor BNP i 2. kvartal overraskende steg med hele 0,9 pct. Tempoet på arbejdsmarkedet synes dog at være aftaget – og meget tyder på, at den tendens vil fortsætte i efteråret i år. Dansk Jobindex indikerer således, at den globale økonomiske usikkerhed også rammer det danske arbejdsmarked.

Selvom der er tale om et stort fald i antallet af nye annoncer lagt på nettet over det seneste år, er det værd at bemærke, at niveauet for nye jobannoncer lagt på nettet er højt nok til fortsat at indikere stigende beskæftigelse, men usikkerheden om jobopsvingets fortsatte skæbne er steget.

 
28.08.19 Margrethe Vestager sammenligner Google for Jobs med Google Shopping
Offentliggjort 23:34:40
 I en tale i Berlin i går sammenlignede Margrethe Vestager Google for Jobs tjenesten med Google Shopping, hvor Google fik en bøde på 18 mia. kr. for at fremhæve Google Shopping i sine søgeresultater. Det er første gang Margrethe Vestager sammenligner de to tjenester, og det er første gang hun bekræfter, at EU undersøger Google for Jobs grundigt:

"The Google search engine dominates the market for web searches in every country in the single market. And that’s not the only area where Google is powerful. Some 80% of the world’s smartphones and tablets use Google’s Android operating system, which dominates the market for operating systems that other phone makers can use.

And Google is also an advertising broker in online search advertising. Any company with a search box on its website can turn to Google to find ads that are linked to the things those users search for. And Google dominated this market, too, with more than 70% of the European market between 2006 and 2016.

All these markets are vital to our digital economy. In all of these markets, Google used its power to undermine competition, and keep out innovation. And dealing with these markets has also brought us face to face with the most fundamental questions which digitisation raises.

For instance, many platform businesses act as both player and referee – they run a platform, and also compete with other companies that rely on that platform. There’s an obvious conflict of interest here, an obvious temptation to adjust the way the platform works, to favour their own services ahead of others.

That’s what Google did, when it used the power of its search engine to favour its own comparison shopping service. By doing that, it harmed competition and consumers – which is why we fined the company nearly two and a half billion euros, for breaking the competition rules. And we’re looking right now at whether the same thing may have happened with other parts of Google’s business – like the job search business known as Google for Jobs."

Læs hele Margrethe Vestagers tale
Læs om hele sagen hos CNBC
 
20.08.19 2. kvartal 2019: Væksten på jobmarkedet er gået i stå
Offentliggjort 08:41:28
 

2. kvartal 2019: Væksten på jobmarkedet er gået i stå

  • Jobindex fik et pænt resultat i 2. kvartal med en vækst i nettoomsætningen på 1% til 83 mio. kr. og et overskud før renter og skat på 19 mio. kr.
  • Den forventede vækst i jobmarkedet udebliver imidlertid, og er ikke kommet igen efter sommerferien: ”Virksomhederne er tilbageholdende med at ansætte i skyggen af Brexit og trusler om handelskrig”, siger Kaare Danielsen.
  • Jobindex nedjusterer derfor forventningerne for hele året til en nettoomsætning i niveauet 310 mio. kr. og et driftsoverskud i niveauet 80 mio. kr.

Væksten på jobmarkedet udebliver
Væksten i jobmarkedet, der var forventet ved starten af 2019, er ikke blevet til virkelighed, når regnskabet gøres op halvvejs inde i året. Virksomhedernes annoncering efter nye medarbejdere er på niveau med sidste år: ”Der er ikke direkte tilbagegang i jobmarkedet – men det er heller ikke steget”, siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex, der forventer at tendensen fortsætter: ”Usikkerheden over Brexit og truslerne om handelskrig er kun blevet større, og det påvirker jobmarkedet”, siger han.

Justerer forventninger nedad
Jobindex’ drift er fortsat stærk med en omsætning på 83 mio. kr. i 2. kvartal 2019 mod 82 mio. kr. året før og et uændret driftsoverskud på 19 mio. kr. Den udeblevne vækst betyder dog, at Jobindex nedjusterer forventningerne til omsætningen for hele 2019 fra 330 mio. kr. til 310 mio. kr. og reducerer forventningerne til driftsoverskuddet fra 90 mio. kr. til 80 mio. kr.

Nøgletal overvåges nøje
”Antallet af nye jobannoncer er en af de mest præcise indikatorer for ’temperaturen’ på jobmarkedet”, siger Kaare Danielsen: ”Derfor er det ikke bare os, men mange andre med interesse for økonomien, der følger disse tal meget nøje. Og tallene tyder på, at væksten på jobmarkedet er gået i stå”, siger han.
 
16.08.19 EU kommenterer jobsitenes brev om Google for Jobs
Offentliggjort 23:58:35
 En talsperson for Europa-Kommissionen siger til websiten The Register: "We confirm we have received the letter and we will assess it. Shopping is just one of the specialised search services that Google offers. The decision the Commission took in June 2017 gives us a framework to look also at other specialised search services, such as Google jobs and local search. What the Commission has found is that those different specialised services have some things in common - but they also have important differences. We need to look individually at each of those services. Our preliminary investigation is ongoing. We cannot comment on or predict its timing or outcome."
Læs artiklen hele på The Register
 
14.08.19 Jobsitenes klage over Google for Jobs
Offentliggjort 12:26:07
 En del brugere har klaget over at de ikke kunne læse den lukkede artikel på Computerworld. Så her er et link til originalartiklen på Reuters, der også har lavet en lille video om sagen:
Læs historien hos Reuters

Jobsitenes brev til Margrethe Vestager kan findes hos Open Internet Project, der arbejder for at dominerende søgemaskiner som Google skal behandle alle sites lige og ikke fremme egne tjenester i søgeresultaterne:
Læs brevet fra jobsitene

Som det fremgår af brevet har EU startet en indledende undersøgelse af Google for Jobs, men undersøgelsen er stadig på et meget foreløbigt stadie.
 
13.08.19 23 jobsites klager til EU over Google for Jobs
Offentliggjort 13:18:28
 23 europæiske jobsites, herunder Jobindex og StepStone, har klaget til EU og konkurrence-kommissær Margrethe Vestager over Googles jobtjeneste Google for Jobs. Google for Jobs har været en stor succes, men de 23 jobsites mener, at Google misbruger sin dominerende position indenfor internet søgning til at komme ind på jobannoncemarkedet, og opfordrer nu Margrethe Vestager til at gribe ind over for Google for Jobs.

Google for Jobs blev lanceret i USA i 2017, i England og Spanien i 2018 og i Tyskland og Frankrig i 2019, men er endnu ikke tilgængelig i Danmark. I 2017 fik Google en bøde på 18 mia. kr. for at misbruge sin dominerende position til at fremme tjenesten Google Shopping, en tjeneste der minder meget om Google for Jobs. Google har anket denne afgørelse.

Google siger til Reuters, at de hilser al feedback velkommen, og at "Alle leverandører - fra individuelle arbejdsgivere til job-platforme - kan anvende løsningen i søgninger, og mange af dem har set en markant øgning i antallet af modtagne job-ansøgninger”.
Læs mere på Computerworld (kræver abonnement)
 
08.07.19 Nervøse virksomheder betyder færre jobopslag
Offentliggjort 15:34:50
 

Nervøse virksomheder betyder færre jobopslag


Dagbladet Børsen omtaler i dag Dansk Jobindex rapporten fra i fredags, der viste at antallet af nye jobannoncer på internettet er faldet fra 25.000 i april til 21.600 i juni måned.

Det kan ifølge chefanalytiker i Sydbank Søren Kristensen betyde, at tempoet i jobskabelsen er ved at miste farten. "Det kan godt tyde på, at der er ved at ske en ændring i tendensen. Man kan godt tolke det som, at beskæftigelsesvæksten er ved at gå lidt i stå, eller måske endda i perioder blive negativ."

Cheføkonom i Nykredit Tore Stramer peger på øget usikkerhed: "Virksomhederne vender det lige en ekstra gang, før de udvider sin medarbejderstab yderligere. Det kan ikke udelukkes, at det fald, vi ser her over den seneste måned, kan være et udtryk for, at den nervøsitet nu også bliver mere konkret, i det man er mere forsigtig med at slå stillinger op."

Både Tore Stramer og Søren V. Kristensen mener dog, at det er for tidligt at råbe vagt i gevær. "Det er ikke alarmerende, men det er et tegn på opbremsning. Det hænger fint i tråd med de tal, der viser, at det begynder at gå langsommere i dansk økonomi, og det vil sandsynligvis bare blive mere tydeligt," siger chefanalytiker i Sydbank Søren V. Kristensen.

Fortsætter tallene med at pege næsen nedad resten af sommeren og lidt til, vil både cheføkonomen og chefanalytikeren begynde at blive bekymrede. "Så er det for mig et klart udtryk for, at virksomhederne er blevet mere nervøse og oplever et fald i efterspørgslen og derfor ikke finder det nødvendigt at øge medarbejderstaben yderligere," siger Tore Stramer, og fortsætter:

"Det er en meget tidlig indikator for, at der er en opbremsning på vej i dansk økonomi. Hvorvidt det er tilfældet, synes jeg stadig er svært at sige, men man skal have øjnene skarpt rettet mod det her nøgletal. Det er et af de bedste, tidlige konjunkturnøgletal, vi har for dansk økonomi," siger Tore Stramer.
Læs hele artiklen i Dagbladet Børsen
 
05.07.19 Dansk Jobindex: Opbremsning på arbejdsmarkedet
Offentliggjort 09:03:03
 

Opbremsning på arbejdsmarkedet


Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet er steget de seneste år, hvor vi har haft økonomisk opsving, og hvor beskæftigelsen er steget til det højeste niveau nogensinde. Meget tyder dog, at farten er ved at løje af på arbejdsmarkedet. Vi har nu fået tal for udviklingen i antallet af nye jobannoncer lagt på nettet frem til og med juni i år. I juni blev der lagt 21.600 nye jobannoncer på nettet. Sammenlignet med april er der tale om et fald på hele 3.400 jobannoncer. Vi skal tilbage til juli 2017 for at finde et lavere antal nye jobannoncer lagt på nettet. Faldet i antallet af nye jobannoncer lagt på nettet peger ikke nødvendigvis i retningen af faldende beskæftigelse – men med udgangspunkt i Dansk Jobindex er der grund til at forvente, at beskæftigelsesvæksten løjer betydeligt af.

Kigger man på de økonomiske nøgletal globalt, så er der ingen tvivl om, at opsvinget er taget af i styrke. Det har dog været svært at genfinde det lavere væksttempo i tallene for udviklingen på det danske arbejdsmarked. Beskæftigelsen er fortsat med at stige i højt tempo. Dansk Jobindex indikerer dog, at virkeligheden også er ved at indhente det danske arbejdsmarked. Dansk Jobindex er således faldet signifikant over de seneste måneder. Faldet i nye jobannoncer lagt på nettet er bredt baseret – så der er ikke noget, der indikerer, at det skulle være knyttet til den politiske usikkerhed knyttet til valgkampen.

Selvom der er tale om et stort fald i antallet af nye annoncer lagt på nettet, er det dog værd at bemærke, at niveauet for nye jobannoncer lagt på nettet fortsat er højt nok til fortsat at indikere stigende beskæftigelse, men usikkerheden om jobopsvingets fortsatte skæbne er selvsagt steget.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Dansk Jobindex indikerer at tempoet på jobskabelsen er på vej ned. Over det seneste år er der skabt 45.000 nye arbejdspladser – den lavere efterspørgsel efter nye medarbejdere indikerer, at det kunststykke ikke kommer til at gentage sig. Det er vigtigt at sige, at Dansk Jobindex alene måler efterspørgslen efter medarbejdere – ikke udbuddet. Dansk Jobindex kan derfor ikke bruges til at sige noget om eventuelle flaskehalsproblemer.
 
26.06.19 Jobindex sælger de svenske aktiviteter til Blocket AB
Offentliggjort 11:56:54
 Jobindex A/S har solgt de svenske aktiviteter, der går under navnet Jobbsafari, til Blocket AB, som er en del af den norske mediekoncern Schibsted. Fremover bliver Jobbsafari en del af Blocket Jobb familien i Sverige, præcis som StepStone Sverige allerede er det i dag.

For kunderne vil det hele fungere fuldstændig som de er vant til. De kan stadig købe præcis de samme services og ydelser som hidtil. Alle aftaler, klippekort m.m. serviceres helt som aftalt. Sitet jobbsafari.se fortsætter også uændret, og Jobindex vil fortsat sælge svenske jobannoncer på jobbsafari.se til sine danske kunder.

For Jobindex betyder det, at selskabet fremover kan koncentrere sig om sine danske aktiviter. Det vil betyde en række organisatoriske forenklinger, at man ikke længere skal drive forretning i tre forskellige lande og være i stand til at håndtere tre forskellige sprog. Jobindex vil dog fortsat indtil videre eje og drive den norske del af Jobbsafari.

Salget forventes afsluttet i løbet af 3. kvartal 2019. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen. Forventningerne til regnskabsresultaterne for 2019 vil blive opdateret i forbindelse med kvartalsregnskabet for 2. kvartal 2019.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Kaare Danielsen, Jobindex A/S, kd@jobindex.dk eller +45 20735010
VD Pernilla Nissler, Blocket AB, pernilla.nissler@blocket.se eller +46 704264787
 
17.06.19 Jobindex uddeler medarbejderaktier for 4,662 mio. kr.
Offentliggjort 20:30:51
 Jobindex A/S uddeler i denne uge 4200 gratis medarbejderaktier til 224 medarbejdere i Jobindex koncernen inklusive direktionen som meddelt på generalforsamlingen. Aktierne er købt til 1110 kr. pr. aktie svarende til en samlet værdi på 4.662.000 kr. Fuldtidsmedarbejdere, der er ansat før 5. januar 2018, får hver 20 Jobindex aktier svarende til en værdi på 22.200 kr. Aktierne er ikke båndlagte og kan således handles med det samme. Aktierne er købt af en nuværende medarbejder i Jobindex A/S, der har været med næsten siden starten, samt hovedaktionæren i Jobindex A/S, Danielsen.com aps, der har solgt 2000 stk. aktier i Jobindex A/S. 
 
29.05.19 Jobindex undersøger mulighederne på det svenske marked
Offentliggjort 15:55:43
 Som led i de løbende overvejelser om Jobindex' position på det svenske marked er Jobindex i gang med at foretage et strategisk review af mulighederne på det svenske marked, herunder mulighederne for at frasælge eller fusionere Jobbsafari med andre jobsite på det svenske marked. Sonderingerne forventes afsluttet i løbet af 3. kvartal 2019. 
 
24.05.19 Referat af ordinær generalforsamling for Jobindex A/S
Offentliggjort 16:27:53
 Den ordinære generalforsamling i Jobindex A/S blev afholdt den 24. maj 2019 på selskabets kontor, Holger Danskes Vej 91, 2000 Frederiksberg. Alle bestyrelsens forslag blev vedtaget. Ole Timm, Charlotte Theisen, advokat Michael Vilhelm Nielsen og Christian Kurt Nielsen blev valgt til bestyrelsen. Referatet af generalforsamlingen er vedlagt. 

Direktør Kaare Danielsen aflagde på bestyrelsens vegne beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år. I tilknytning hertil oplystes det, at bestyrelsens har til hensigt at uddele medarbejderaktier til hovedparten af medarbejderne i koncernen. Aktierne fordeles efter anciennitets- og kvalifikations kriterier fastsat af bestyrelsen. Der vil i alt være tale om ca. 4200 stk. aktier. Med den gældende kurs vil der være tale om en udgift på ca. 4,6 mio. kr. De pågældende aktier nyudstedes ikke, men erhverves fra markedet. Beretningen blev enstemmigt taget til efterretning af generalforsamlingen.

Regnskabet for 2018 udviser et overskud efter skat på 68,140 mio. kr. Bestyrelsen indstillede til generalforsamlingen, at selskabet udbetaler udbytte på 75 kr. pr. aktie svarende til en samlet udbyttebetaling på 67,5 mio. kr. Generalforsamlingen vedtog enstemmigt og med alle stemmer både regnskabet og forslaget om udbyttebetaling. Aktieudbyttet vil blive udbetalt onsdag den 29. maj, og fra på mandag den 27. maj vil aktien blive handlet uden udbytte.
 
21.05.19 1. kvartal 2019: Jobmarkedet er fortsat stagnerende
Offentliggjort 07:57:37
 

1. kvartal 2019: Jobmarkedet er fortsat stagnerende


I 1. kvartal 2019 fakturerede koncernen for 84 mio. kr. – et lille fald på 3% i forhold til 87 mio. kr. i 1. kvartal 2018. Nettoomsætningen blev på 83 mio. kr. - en stigning på 1% i forhold til 82 mio. kr. i 1. kvartal 2018. Driftsoverskud før renter og skat blev 22 mio. kr. mod 29 mio. kr. i 1. kvartal 2018. Jobindex har øget omkostningerne i forventning om en stigning i omsætningen på ca. 10% i 2019.

Det totale antal jobannoncer på internettet er imidlertid ikke steget, formodentlig fordi jobmarkedet har været negativt påvirket af usikkerhed om Brexit og handelskrig m.m. April måned er dog steget lidt i forhold til niveauet i april sidste år. Vi forventer stadig at jobmarkedet vil stige, når der kommer en afklaring på Brexit og handelskrigen, men det vil formodentlig først ske efter sommerferien. Vi har derfor i sidste uge nedjusteret forventningerne til en nettoomsætning i niveauet 330 mio. kr. og et driftsoverskud i niveauet 90 mio. kr. mod tidligere forventet hhv. 350 mio. kr. og 100 mio. kr.

Efter 20 år på Frederiksberg har Jobindex indgået en aftale med PensionDanmark om til næste år at flytte ind i et nyistandsat lejemål på 7400 m2 på Carl Jacobsens Vej 29 ved Ny Ellebjerg station i Valby. Der er tale om Søfartsstyrelsens lokaler, som bliver ledige fordi Søfartsstyrelsen er flyttet til Korsør. Med det nye lejemål er det planen at Jobindex, StepStone, it-jobbank og Jobbsafari flytter til Valby. Derved får vi samlet alle de medarbejdere, der beskæftiger sig med jobannoncer og rekruttering. Det åbner mulighed for forenklinger og et tættere samarbejde mellem de forskellige selskaber og medarbejdere. Computerworld bliver i Herlev, hvor der er faciliteter til afholdelse af kurser og gode tilkørsels- og parkeringsforhold til kursusdeltagere. Indflytningen forventes at ske i juli måned 2020.
 
15.05.19 Jobindex indgår kontrakt om nyt lejemål i Valby
Offentliggjort 11:38:31
 Efter 20 år på Frederiksberg har Jobindex indgået en aftale med PensionDanmark om til næste år at flytte ind i et nyistandsat lejemål på 7400 m2 på Carl Jacobsens Vej 29 ved Ny Ellebjerg station. Der er tale om Søfartsstyrelsens lokaler, som bliver ledige fordi Søfartsstyrelsen er flyttet til Korsør.

Med det nye lejemål er det planen at Jobindex, StepStone, it-jobbank og Jobbsafari flytter til Valby, mens Computerworld bliver i Herlev. Derved bliver alle de medarbejdere, der beskæftiger sig med jobannoncer og rekruttering, samlet på én adresse. Det åbner mulighed for et tættere samarbejde mellem de forskellige selskaber og medarbejdere. Indflytningen forventes at ske i juli måned 2020.

Flytningen forventes at medføre en gangs flytteomkostninger i størrelsesordenen 10 millioner kr. Huslejen pr. m2 er svarer nogenlunde til gennemsnittet af de nuværende lejemål, men da det nye lejemål er ca. 30% større end de eksisterende lejemål vil huslejen stige med knap 3 mio. kr. pr. år. Lejemålet er uopsigeligt i 10 år, og den samlede huslejeforpligtigelse udgør ca. 100 mio. kr.
 
13.05.19 Jobindex nedjusterer forventningerne til 2019
Offentliggjort 08:58:21
 Jobindex har nu færdiggjort de foreløbige regnskabstal for 1. kvartal 2019. Jobmarkedet viser stadig svaghedstegn og er endnu ikke steget som vi forventede i starten af året, sandsynligvis blandt andet på grund af fortsat usikkerhed om Brexit og handelskrig. Jobindex koncernen havde i 1. kvartal 2019 en nettoomsætning på 83 mio. kr., en stigning på 1% i forhold til 82 mio. kr. i 1. kvartal 2018. Jobindex har imidlertid øget omkostningerne i forventning om en stigning i omsætningen på ca. 10%. Driftsoverskuddet før renter og skat er derfor faldet til 22 mio. kr. mod 29 mio. kr. i 1. kvartal 2018.

På den baggrund nedjusterer Jobindex forventningerne for hele 2019 til en nettoomsætning i niveauet 330 mio. kr. mod tidligere forventet 350 mio. kr., og et driftsoverskud før renter og skat i niveauet 90 mio. kr. mod tidligere forventet 100 mio. kr. De nye forventninger forudsætter, at der kommer en stigning på jobmarkedet efter sommerferien.

Det samlede kvartalsregnskab for 1. kvartal 2019 med flere detaljer om regnskabet offentliggøres tirsdag den 21. maj 2019.

 
29.04.19 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 08:47:22
 Der afholdes generalforsamling i Jobindex A/S fredag den 24. maj 2019 kl. 8:30 på selskabets adresse, Holger Danskes Vej 91, 2000 Frederiksberg. Generalforsamlingen afholdes i selskabets kantine, og i forbindelse med generalforsamlingen vil der blive serveret en let morgenmad.

Bestyrelsen foreslår bl.a. at selskabet udbetaler udbytte på 75 kr. pr. aktie svarende til en samlet udbyttebetaling på 67,5 mio. kr. Som bestyrelsesmedlemmer foreslår bestyrelsen genvalg af formand Ole Timm, Charlotte Bryldt Theisen og advokat Michael Vilhelm Nielsen samt nyvalg af Christian Kurt Nielsen, tidligere direktør for Mercuri Urval.

Dagsorden for generalforsamlingen fremgår af den vedlagte indkaldelse. Skriftlig invitation, der også fungerer som adgangskort, er sendt pr. post til alle navnenoterede aktionærer. Tilmelding til generalforsamlingen sker pr. e-mail til adressen: generalforsamling@jobindex.dk

Generalforsamlingen vil blive streamet på adressen: Jobindex.dk/generalforsamling

Vedlagt: Indkaldelse til generalforsamling
 
18.03.19 Jobindex Årsrapport for 2018
Offentliggjort 22:08:02
 

Jobindex Årsrapport for 2018


Jobindex koncernen havde i 2018 en samlet nettoomsætning på 317 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 89 mio. kr., hvilket må betegnes som meget tilfredsstillende. Selve Jobindex A/S havde en nettoomsætning på 258 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 84 mio. kr. Computerworld gav et driftsoverskud på 1,8 mio. kr. før renter og skat og it-jobbank gav et driftsoverskud på 4,5 mio. kr., mens StepStone havde et driftsunderskud på 1,3 mio. kr. 

I Jobindex mener vi at det er vigtigt, at der er gode vilkår på de danske arbejdspladser, og vi vil gerne gøre vilkårene synlige, og hjælpe de gode arbejdspladser med at tiltrække flere kvalificerede ansøgere. I januar 2018 lancerede Jobindex evalueringer af arbejdspladser, hvor medarbejderne kan give deres nuværende og tidligere arbejdspladser stjerner og skrive personlige kommentarer om arbejdspladsen. Der er siden januar lavet 40.000 evalueringer, og Jobindex har evalueringer af 3700 forskellige arbejdspladser med ca. 900.000 medarbejdere.  

Aktierne i selskabet blev handlet på First North første gang den 29. juni 2007 til en kurs på 550 kr. pr. aktie svarende til en samlet børsværdi på 605 mio. kr. I løbet af finanskrisen faldt aktien kraftigt, men siden er aktien steget pænt. Det seneste år er aktien er dog faldet tilbage og bliver p.t. handlet til en kurs på omkring 1050 pr. aktie svarende til en børsværdi på 945 mio. kr. 

Jobindex har en stor kontantbeholdning, og for at undgå at betale negative renter af kontaktbeholdningen vil bestyrelsen på generalforsamlingen foreslå, at der udbetales 75 kr. i udbytte pr. aktie eller i alt 67,5 mio. kr. eller næsten hele årets overskud efter skat, svarende til et udbytte på 7,14% af aktiekursen. 
 
18.02.19 Jobindex rammer forventningerne for 4. kvartal 2018
Offentliggjort 07:28:59
 

Jobindex rammer forventningerne for 2018


Jobindex-koncernen omsatte i 2018 for 317 mio. kr. og leverer et resultat på 89 mio. kr. før skat og renter. Det er helt i tråd med forventningerne på henholdsvis 320 og 90 mio. kr. 

"Vi har igen præsteret en sund og stabil udvikling på tværs af de forskellige forretningsområder", siger direktør Kaare Danielsen om resultatet i Jobindex-koncernen, der udover kerneforretningen i Jobindex omfatter StepStone, it-jobbank og Computerworld samt Jobbsafari i Sverige og Norge. 

Jobindex har i 2018 lanceret evalueringer af arbejdspladser og investeret i en stor TV-kampagne og jobglæde. Disse aktiviteter var medvirkende til at Jobindex i januar 2019 for første gang nåede op på over 1 million brugere ifølge Dansk Online Index fra Gallup. 

Vækst i Jobindex rekrutteringsprodukter
Jobindex udvikler fortsat produkter og markedsføring af sine rekrutteringsydelser, hvilket har givet en vækst i omsætningen fra 29 til 32 mio. kr. Jobindex håndterede 1234 rekrutteringer i 2018, og Jobindex blev nr. 1 indenfor rekruttering af it, ingeniører og tekniske specialister i den årlige undersøgelse af rekrutteringsfirmaer fra Supana. 

Kaare Danielsen siger: "Fremtiden ligger i rekruttering, hvor virksomhederne har store udfordringer med at tiltrække og fastholde medarbejderne på flere og flere områder. Vi har de værktøjer, der kan eksponere virksomhederne og sikre en professionel rekruttering med holdbare resultater."

Computerworld Premium viser resultater
Computerworld leverede et overskud på 1,8 mio. kr. ud af en omsætning på 32 mio. kr. - og særligt Computerworld Premium, lanceret i februar 2018, har vist sig at være eftertragtet hos it-professionelle og -ledere. 

Forventer stigende jobmarked i 2019
Dansk Jobindex har vist et lille fald i antallet af jobannoncer i januar 2019, men Jobindex tror på en stigning i det samlede jobmarked i 2019, og med en forstærket salgsindsats forventer Jobindex en omsætning i niveauet 350 mio. kr. og et driftsresultat i niveauet 100 mio. kr. i 2019.
 
05.02.19 Dansk Jobindex januar 2019
Offentliggjort 10:52:37
 

Bocian: Jobfest med stigende risiko for tømmermænd


Trods lav vækst blev der skabt rekordmange job i 2018. Spørgsmålet er nu, om der er ansat flere, end det reelle behov tilsiger, ligesom i 2007.

Det er gået rigtig stærkt på arbejdsmarkedet de seneste år - særligt sidste år var der tale om en regulær jobfest i dansk økonomi. Fra november 2017 til november 2018 blev der skabt 48.600 nye lønmodtagerarbejdspladser. Sidste år blev dermed samlet set, det år i opsvinget, hvor der blev skabt flest nye arbejdspladser. At der blev skabt så mange nye arbejdspladser i 2018 var overraskende. 2018 var rent vækstmæssigt en skuffelse.

Danske væksttal er i disse år ekstra usikre og præget af teknik, men kigger vi på BNP-udviklingen i euroområdet, så var det tydeligt, at økonomien bremsede op sidste år. Ved indgangen til året var væksten på ca. 2,5% i euroområdet - et lille år senere var den europæiske vækst ca. halveret. Kigger vi på de aktuelle økonomiske indikatorer, så er der meget, der tyder på, at 2019 også bliver et svært år, i det lys bør den hastige jobvækst herhjemme undre og bekymre en smule.

I det lys er det næsten positivt, at Dansk Jobindex, der udarbejdes i et samarbejde mellem Jobindex og Børsen, og som måler antallet af nye jobannoncer lagt på nettet, er faldet de seneste måneder. Henover sommeren sidste år blev der lagt 24.600 nye jobannoncer om måneden. Det tal er faldet til 23.200 nye jobannoncer i januar i år. Vi skal selvsagt ikke ønske os faldende beskæftigelse, men vi er ikke tjent med, at beskæftigelsen stiger mere, end økonomien kan bære. Hvis væksten fortsat skuffer, er det bedste, vi kan håbe på, en blød landing på arbejdsmarkedet.
Læs hele artiklen fra Dagbladet Børsen
 

Nyheder fra: 2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007 

Annonce: