Jobindex står sammen med datterselskaberne StepStone og Computerworld it-jobbank for over 60% af det danske online jobannonce marked. Koncernen omfatter også Computerworld, Danmarks førende nyhedsmedie for it-nyheder, samt Jobbsafari i Norge. I alt når koncernens websites ud til over 1 mio. brugere hver måned. Koncernen har over 200 medarbejdere og omsatte for 257 mio. kr. i 2019 med et driftsoverskud på 84 mio. kr. Jobindex blev stiftet i 1996 som et af de første danske internetselskaber og blev i 2007 børsnoteret på vækstbørsen First North.

Jobindex Investornyt er en nyhedsservice for personer, der ønsker at følge med i udviklingen af Jobindex A/S, evt. med henblik på at investere i firmaet.

På denne side kan du se en oversigt over alle de nyheder, der er blevet udsendt gennem Jobindex Investornyt i 2023.

06.12.23 Stabilt jobmarked med lille pil op
Offentliggjort 08:56:38
 

Stabilt jobmarked med lille pil op


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed har sat sit præg på jobmarkedet de sidste par år. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i første kvartal 2022, hvor der i gennemsnit blev lagt 34.000 nye jobannoncer på nettet om måned. Siden faldt antallet af jobannoncer lagt på nettet, og det nåede i juli i år ned på 23.900 nye jobannoncer sæsonkorrigeret. Siden juli har der dog været en svag fremgang at spore på jobmarkedet. I november blev der således lagt 25.100 nye jobannoncer på nettet. Selvom niveauet er betydeligt lavere end i starten af 2021, så er antallet af jobannoncer lagt på nettet højere end før corona.


Arbejdsmarkedet er således bestemt ikke i frit fald, og der er ikke på nuværende tidspunkt tale om krise på jobmarkedet – og faktisk er beskæftigelsen også fortsat stigende. Men virksomhederne synes dog at tilpasse sig mere usikre økonomiske tider.


Vi har beskæftigelsestal til og med september – og de viser som omtalt fortsat stigende beskæftigelse – stigningstakten er dog faldet. Der er ikke noget i tallene fra Dansk Jobindex, der indikerer en snarlig markant ændring i beskæftigelsen – hverken i opadgående eller nedadgående retning.


Sammenlignet med toppunktet i starten af 2022 er antallet af nye jobannoncer primært faldet i for så vidt angår arbejder-stillinger i den private sektor. Der er større stabilitet for så vidt angår efterspørgslen efter funktionærer og medarbejdere i den offentlige sektor.

 
30.11.23 3. kvartal 2023: Jobmarkedet holdes oppe af medicinalbranchen, forsvaret og ejendomsmæglere
Offentliggjort 07:55:01
 

Jobmarkedet holdes oppe af medicinalbranchen, forsvaret og ejendomsmæglere


  • Nettoomsætningen var 89 mio. kr. i 3. kvartal mod 100 mio. kr. i 3. kvartal 2022
  • Driftsoverskud før renter og skat på 28 mio. kr. mod 43 mio. kr. i 3. kvartal 2022

For et år siden forudsagde vismændene, at beskæftigelsen ville falde med 100.000 personer. Sådan gik det ikke.

Forklaringen er bl.a., at jobmarkedet bliver holdt oppe af medicinalbranchen, forsvaret og ejendomsmæglerne. Alle andre jobkategorier viser i øjeblikket en faldende tendens. Det samlede antal jobannoncer er nu ca. på niveauet som før corona.

Historisk har der været tæt sammenhæng mellem ledighed og jobannoncetal. Antallet af jobannoncer har typisk bevæget sig omkring 6 måneder før man så udsving i ledighedstallene. I optakten til finanskrisen hvor ledigheden steg i oktober 2008 begyndte antallet af jobannoncer således at falde allerede i april 2008.

Stigende ledighed på vej?
Lige nu tyder jobannoncetallene på, at ledigheden vil stige, men stadig til et forholdsvis lavt niveau. Det nuværende antal jobannoncer svarer historisk til et ledighedstal på omkring 100.000 personer.

”Dermed må man sige, at det danske jobmarked – indtil videre – har oplevet væsentligt mildere konsekvenser af den største pandemi i 100 år, efterfulgt af den omfattende krig i Ukraine, der har betydning for hele Europa, end man kunne have forventet,” siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex.

Vedlagt: Kvartalsregnskab for Jobindex A/S for 3. kvartal 2023
 
09.11.23 Jobsøgere kan komme hurtigere i job!
Offentliggjort 09:04:13
 

Jobsøgere kan komme hurtigere i job!


”Jobsøgende har behov for nye veje og værktøjer i deres forløb!”


– lyder det fra stifterne bag Jobindex og Myrup & Nyhauge, som præsenterer strategisk samarbejde ved Kommunernes Landsforenings store Jobcamp 23 i Aalborg.


Over 1.000 mennesker samles i dag for at diskutere og skabe fremtidens beskæftigelsesindsats: Kommunalpolitikere, kommunale ledere, A-kasser, jobcentre, virksomheder og andre nøglepersoner med opgaven at få ledige i arbejde: For selv med høj beskæftigelse er der fortsat udfordringer og mange, der ikke får et job:


"Vi kan forbedre beskæftigelsesindsatsen markant ved at tage nye værktøjer i brug", siger Rikke Nyhauge fra Myrup & Nyhauge, der specialiserer sig i digital beskæftigelsesindsats: - Det vil være et stort plus, for alle ved, at hurtig og målrettet indsats for den enkelte øger sandsynligheden for at komme i job igen.


Hurtigere og mere strømlinet proces til A-kasser og Jobcentre

Derfor går Myrup & Nyhauge nu sammen med Danmarks største job- og rekrutteringsvirksomhed Jobindex for at tilbyde tidssvarende løsninger: Sammen vil de skabe nye veje, der tilpasses den enkeltes behov og styrker på det sted, vedkommende er i forløbet med A-kasse eller Jobcenter – hele vejen fra start til slut.


Vi kommer med løsninger, hvor den ledige allerede fra sin første kontakt får en bred vifte af muligheder at bruge: Vel at mærke tilbud, der kan tilgås hele tiden og gør jobsøgeren mere ’fri’ i sin adgang til viden, hjælp og værktøjer, end det er muligt i dag. Det gavner alle, både jobsøgeren og den kommune eller A-kasse, der har ansvaret for forløbet, siger Kaare Danielsen fra Jobindex. Han fortsætter:


"Jeg har store forventninger til vores samarbejde: Beskæftigelsesindsatsen er midt i en markant omstilling. De aktører, der skal bære beskæftigelsesindsatsen videre, har brug for sammenhængende løsninger, der skaber reel effekt og resultat. Og det giver vi nu kommuner, jobcentre og A-kasser.


Direkte match med virksomheder

Fremover tilbyder Myrup & Nyhauge og Jobindex nemlig direkte match mellem virksomheder og jobsøgende: "Når aktørerne står med en motiveret og afklaret jobsøgende, er hurtig kontakt og match med de rigtige virksomheder afgørende. Desværre er det her, tråden ofte knækker igen. Med adgang til Jobindex’ ressourcer og kompetencer kan vi fremover matche personer og virksomheder mere kvalificeret og hurtigere", slutter Rikke Nyhauge.

 
06.10.23 Skrøbeligt jobmarked (nu med den rigtige vedlagte fil)
Offentliggjort 07:56:44
 Ved en fejl fik jeg sendt sidste års rapport for oktober måned ud. Her er den rigtige vedlagte fil.
 
06.10.23 Skrøbeligt jobmarked
Offentliggjort 07:52:34
 Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed har sat sit præg på jobmarkedet de sidste par år. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i første kvartal sidste år, hvor der i gennemsnit blev lagt 34.000 nye jobannoncer på nettet om måned. Siden faldt antallet af jobannoncer lagt på nettet, og det nåede i juli i år ned på 23.800 nye jobannoncer sæsonkorrigeret. Tallene for august var dog noget mere opløftende – men der var alene tale om et midlertidigt løft. I september faldt antallet af nye jobannoncer lagt på nettet igen. Der blev således lagt 23.700 nye jobannoncer på nettet i september. Hvis vi ser bort fra corona-månederne, var det det laveste niveau siden 2019.


Der bliver dog lagt lidt flere jobannoncer på nettet end før corona. Arbejdsmarkedet er således bestemt ikke i frit fald, og der er ikke på nuværende tidspunkt tale om krise på jobmarkedet. Men virksomhederne tilpasser sig mere usikre økonomiske tider.


Vi har beskæftigelsestal til og med juli – og de viser fortsat stigende beskæftigelse – stigningstakten er dog faldet betydeligt. Der er ikke noget i tallene fra Dansk Jobindex, der indikerer en snarlig markant ændring i beskæftigelsen – hverken i opadgående eller nedadgående retning.

 
10.09.23 Referat af ekstraordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 15:38:21
 Der blev afholdt ekstraordinær generalforsamling i Jobindex A/S den 8. september 2023 i selskabets lokaler, Carl Jacobsens Vej 29-31, 2500 Valby. Alle bestyrelsens forslag blev vedtaget.

Direktør Kaare Danielsen aflagde på bestyrelsens vegne beretning om selskabets virksomhed i det forløbne halve år. Beretningen blev enstemmigt taget til efterretning af generalforsamlingen.

Derudover blev Beierholm, Statsautoriseret Revisionsselskab, valgt til ny revisor og to mindre ændringer til vedtægterne blev vedtaget. Referatet af generalforsamlingen er vedlagt.
 
05.09.23 Faldet i jobannoncer er sat på pause
Offentliggjort 08:27:58
 

Faldet i jobannoncer er sat på pause


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed satte sit præg på jobmarkedet sidste år og i starten af året i år. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet toppede i første kvartal sidste år, hvor der i gennemsnit blev lagt 34.000 nye jobannoncer på nettet om måned. Siden faldt antallet af jobannoncer lagt på nettet og nåede i juli i år ned på 23.800 nye jobannoncer sæsonkorrigeret.

Tallene for august er dog noget mere opløftende. Der blev således lagt 24.500 nye jobannoncer på nettet i august. Det er for tidligt at tale om en blivende vending, men hvis vi ser bort fra feriemåneden juli, så har niveauet for antallet af nye jobannoncer lagt på nettet været ret konstant på et niveau i størrelsesordenen 24.500-25.000 siden maj.

Der bliver aktuelt lagt lidt flere jobannoncer på nettet end før corona. Det ser således bestemt ikke ud til, at arbejdsmarkedet er i frit fald, og der er ikke på nuværende tidspunkt tale om krise på jobmarkedet. Men virksomhederne kan siges at tilpasse sig mere usikre økonomiske tider.

Vi har beskæftigelsestal til og med juni – og de viser fortsat stigende beskæftigelse – om end stigningstakten er taget af. Der er ikke noget i tallene fra Dansk Jobindex, der indikerer en markant vending i beskæftigelsesudviklingen. Det kan således ikke afvises, at beskæftigelsen vil fortsætte yderligere op trods mere usikre økonomiske udsigter.
 
31.08.23 Danske Medier lægger sag an mod Google
Offentliggjort 15:04:18
 

Danske Medier lægger sag an mod Google


Google bryder ophavsretten og markedsføringsloven ved at gøre jobannoncer fra Jobindex tilgængelige på tjenesten Google for Jobs uden tilladelse. Derfor sagsøger Danske Medier på vegne af Jobindex Google med krav om kompensation.

I sommeren 2022 konstaterede Danmarks største jobportal, Jobindex, at Google og selskabets samarbejdspartnere i nogle tilfælde kopierer portalens jobannoncer.

På den baggrund har Jobindex gennem det seneste år forsøgt at få Google til at anerkende, at techgiganten har kopieret jobannoncer til tjenesten Google for Jobs uden tilladelse, samtidig med, at Jobindex ønsker vederlag, erstatning og godtgørelse for brud på ophavsretten og markedsføringsloven. Samtidig kan Jobindex konstatere et fald i organisk trafik fra Google til Jobindex på ca. 20% efter introduktionen af Google for Jobs og dermed øgede markedsføringsomkostninger.
Indtil videre har Google fralagt sig ansvaret og afviser at krænke Jobindex’ rettigheder.

Derfor lægger jobportalen nu sag an mod techvirksomheden, hvor Danske Medier vil repræsentere Jobindex i Sø- og Handelsretten.

Det er første gang, at en sag der omhandler reglerne i EU’s ophavsretsdirektiv om platformes ansvar for det indhold, der uploades til deres tjenester, prøves ved en dansk domstol. Disse regler findes konkret i ophavsretslovens §52c.

Sagen viser et markant behov for at stille techgiganterne til ansvar


For Danske Mediers adm. direktør, Mads Brandstrup, kommer sagen desværre ikke som en overraskelse. Direktøren mener, at Googles adfærd er ét eksempel blandt mange på techgiganternes bøllemetoder og udnyttelse af deres stadig voksende magtposition. Af samme årsag er det afgørende at gå op imod dem, når de går så vidt som at skade andre virksomheders forretning ved f.eks. at krænke ophavsretten, understreger Mads Brandstrup.

”Det vi ser med Jobindex, er med til igen at sætte en stor tyk streg under behovet for at regulere og stille techgiganter som Google til ansvar, når de åbenlyst udnytter andre virksomheder ved at kopiere deres indhold uden samtykke for egen vindings skyld. Jobindex har ad flere omgange forsøgt at tale Google til fornuft, men uden held. Når Google fralægger sig al ansvar, skal vi træde til for at kræve, at Google anerkender, at virksomheden har kopieret indhold og dermed krænket ophavsretlige regler,” siger direktøren.

Mads Brandstrup påpeger, at sagen blot er endnu én i rækken, hvor techgiganter som Google udnytter deres dominerende position til at sætte medier under pres.

”Vi ser også lige nu, hvordan Google sammen med Meta i Canada forsøger at stikke en kæp i hjulet på frie medier ved at blokere for nyhedsindhold på deres platforme. Her er vi gået sammen med en række internationale medieorganisationer for at sætte en stopper for giganternes bøllemetoder. Principielt handler sagen med Jobindex om det samme. Nemlig, at vi skal kæmpe for at sikre fair spilleregler og stille techgiganterne til ansvar, når de bryder dem. Med EU’s lovpakker har vi taget vigtige skridt i den rigtige retning, men der er behov for, at danske myndigheder også håndhæver reglerne og sætter kraftigt ind overfor de store techvirksomheder, der har urimelig stor indflydelse på både virksomheder og vores hverdag.”

Direktør for Jobindex: Klar krænkelse af ophavsret – og Google vil ikke stoppe det


”I over et år har vi forsøgt at få Google til at stoppe med at misbruge sin position ved at lede jobrelaterede søgninger ind til sin egen tjeneste ’Google for Jobs’”, siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex.

Han fortsætter: ”Derudover optræder der på Googles tjeneste indhold, der er ulovligt kopieret fra Jobindex på trods af, at vi har bedt dem ophøre med det. Vores tekstforfattere skriver 2.000 annoncetekster om året, men Google ser stort på ophavsretten: De har ’venligt’ tilbudt, at vi selv kan gøre indsigelse for hver enkelt kopierede annonce, vi finder: Med andre ord: Google beder Jobindex om at holde øje med, om Google viderebringer materiale, andre har ophavsretten til.”

”Det er selvfølgeligt uacceptabelt: Vi konkurrerer gerne med Google, men det skal naturligvis være på lige vilkår, og ikke ved at Google for Jobs har varer stående på hylderne, som ikke er deres”, slutter Kaare Danielsen.

Rettighedshaveres indhold skal sikres i kommende revision af ophavsretsloven


Mads Brandstrup tilføjer, at sagen understreger, hvor vigtigt det er, at politikere i både Danmark og EU har fokus på at sikre de bedste muligheder for, at medier og andre rettighedshavere kan beskytte deres indhold mod misbrug fra techgiganterne.

“Ophavsretsloven står til at skulle revideres i løbet af det kommende år på grund af en række nødvendige ændringer. Her er vores klare appel til politikerne, at de skal sørge for at sikre danske rettighedshaveres position over for techgiganterne ved at udskille spørgsmålet om en ny aftalelicens i et særskilt lovforslag.”

Stævningen er blevet indleveret i dag, og Danske Medier ser frem til at modtage Googles svarskrift.
 
30.08.23 2. kvartal 2023: Fald i jobannoncer på Jobindex
Offentliggjort 22:50:41
 

2. kvartal 2023: Fald i jobannoncer på Jobindex


  • Nettoomsætningen faldt 16% til 203 mio. kr. i 1. halvår 2023 mod 240 mio. kr. i 2022
  • Overskuddet før renter og skat faldt med 42% til 55 mio. kr. mod 95 mio. kr. i 2022
  • Antallet af jobannoncer på internettet faldt ca. 10% i 2. kvartal 2023 til ca. 24.000

De sidste 3 år har været præget af stor usikkerhed og formodentlig de største og hurtigste udsving, jobmarkedet nogensinde har oplevet. Antallet af jobannoncer på internettet faldt i 2022, men har stabiliseret sig og ligger nu på et niveau på ca. 10% over niveauet før corona.


Nettoomsætning blev på 97 mio. kr. i 2. kvartal 2023 mod 118 mio. kr. i 2. kvartal 2022. EBITDA blev på 33 mio. kr., og driftsoverskuddet før renter og skat blev på 20 mio. kr. mod 41 mio. kr. i 2. kvartal 2022, mens overskuddet efter skat blev på 13 mio. kr.


Jobindex har desuden fokus på et beskæftigelsesprojekt. 14 dage efter krigen startede lancerede Jobindex jobsitet JobsForUkraine.dk med job for ukrainere. Og nu har Jobindex lavet en aftale med Frederiksberg Kommune om at finde job til ukrainere på Frederiksberg.


Computerworld har fokus på at øge eventforretningen og har bl.a. planlagt en stor cloud- og AI-festival i TAP1 den 20. og 21. september. Der er allerede over 1000 tilmeldte deltagere, og det bliver dermed den største konference, som Computerworld har holdt de sidste 10 år.

 
24.08.23 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 23:49:36
 Der afholdes ekstraordinær generalforsamling i Jobindex A/S fredag den 8. september 2023, kl. 8:30, på selskabets adresse, Carl Jacobsens Vej 29-31 i Valby, lige ved siden af Ny Ellebjerg station. Hvis man kommer i bil, kan man få en parkeringstilladelse i receptionen eller parkere i Kløverbladsgade, hvor der er 3 timers parkering.

Generalforsamlingen afholdes i selskabets kantine, og i forbindelse med generalforsamlingen vil der blive serveret en let morgenmad. Bestyrelsen vil gennemgå selskabets virksomhed i det forløbne halvår og foreslå valg af ny revisor og to mindre vedtægtsændringer.

Dagsorden for generalforsamlingen fremgår af den vedlagte indkaldelse. Skriftlig invitation, der også fungerer som adgangskort, vil blive sendt pr. post til de navnenoterede aktionærer. Af hensyn til planlægningen af generalforsamlingen beder vi dig sende en tilmelding via e-mail med angivelse af antal deltagere til e-mailadressen: generalforsamling@jobindex.dk

Generalforsamlingen vil også blive live streamet på adressen: Jobindex.dk/generalforsamling
 
20.07.23 Fald i antallet af jobannoncer i 2. kvartal 2023
Offentliggjort 09:40:59
 

Fald i antallet af jobannoncer


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed satte sit præg på jobmarkedet i 2022. I starten af sidste år satte Dansk Jobindex rekord, men siden faldt antallet af nye jobannoncer markant. I oktober nåede antallet af nye jobannoncer på nettet ned på 27.600. Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet stabiliserede
sig på dette niveau i 4. kvartal 2022 og 1. kvartal 2023. Men i 2. kvartal 2023 har vi set et yderligere fald i tallene. I april og maj blev der lagt hhv. 25.000 og 24.800 nye jobannoncer på internettet – og juni bød på et yderligere fald til 24.200 nye jobannoncer, korrigeret for sæsonudsving.

Selvom der siden starten af sidste år er tale om et markant fald i antallet af jobannoncer lagt på nettet, så er niveauet ikke lavt. Antallet af nye jobannoncer er nu faldet tilbage til niveauet i 2018 før corona, handelskrig og Brexit. Så der er ikke tale om krise på jobmarkedet, men virksomhederne synes dog at tilpasse sig de mere usikre økonomiske tider.

Faldet i antallet af nye jobannoncer betyder, at det er usikkert, om beskæftigelsesfremgangen vil fortsætte, eller om ledigheden vil fortsætte med at stige. Ledighedstallene er således steget med ca. 10.000 personer det sidste år.

Kigger man på udviklingen på sektorer, så er faldet i Dansk Jobindex bredt indenfor de fleste sektorer. Men der er fremgang indenfor medicinalbranchen og forsvaret, og det er med til at begrænse nedgangen på arbejdsmarkedet.
 
30.06.23 Jobindex A/S afnotering fra First North er afsluttet
Offentliggjort 20:37:54
 

Jobindex A/S afnotering fra First North er afsluttet


  • Fredag den 30. juni var sidste handelsdag for Jobindex efter at have været noteret på vækstbørsen Nasdaq First North i 16 år
  • Ejerne af 57% af de udestående aktier benyttede sig af det frivillige tilbud om at sælge aktier til en kurs på 1.900 kr. pr. aktie
  • 96% af aktierne i Jobindex A/S ejes nu af hovedaktionæren Danielsen 2 aps
  • Ca. 400 af de 700 aktionærer fortsætter som medejere af det unoterede selskab

Den 2. juni 2023 fremsatte Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en kurs på 1.900 kr. pr. aktie og søgte samtidigt om afnotering fra First North. Afnoteringen blev godkendt af Nasdaq den 23. juni 2023.

Tilbudsperioden er nu udløbet. På tilbudsperiodens 18. og 19. dag købte Danielsen 2 aps 1863 og 1133 aktier á 1.900 kr. Danielsen 2 aps har dermed i alt købt 46.687 aktier og ejer nu 96% af aktierne i Jobindex A/S. Sidste handelsdag for aktien var fredag den 30. juni 2023.

Stor interesse for frivilligt købstilbud
Det var stor interesse for at benytte sig af købstilbuddet. Samtidigt var der også udbredt interesse for at fortsætte som aktionær: Mange benyttede lejligheden til at sælge en del af deres aktier og beholde resten.

I alt har ca. 400 af de oprindelige ca. 700 aktionærer valgt at beholde aktier selvom selskabet ikke længere er børsnoteret. Ca. 1/3 af de 400 aktionærer er medarbejdere og de ejer ca. 2/3 af de udestående aktier.

Jobindex efter afnoteringen
Dermed er en epoke slut, og en ny begynder: Jobindex står stærkt, og afnoteringen betyder ikke ændringer for Jobindex-virksomhedernes kunder, brugere eller medarbejdere eller for koncernen som helhed.

Selskabet vil fortsat betale udbytte, og vil etablere en ordning så man kan sælge aktier i selskabet i forbindelse med den årlige generalforsamling. Fortsatte ejere kan også handle aktier med hinanden eller med tredjepart.

I forbindelse med afnoteringen siger Kaare Danielsen, stifter og direktør i Jobindex: "Vi har været utroligt glade for at være noteret på First North i 16 år og har nået alle de mål vi satte, da vi blev børsnoteret."

Tak til aktionærerne
"Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak den store opbakning fra aktionærerne, både dem som er blevet og dem som har valgt at benytte sig af købstilbuddet. Mange aktionærer er nuværende og tidligere medarbejdere, og jeg vil gerne sige tak til jer alle sammen fordi I har været med til at skabe et fantastisk selskab", slutter Kaare Danielsen.
 
30.06.23 Sidste chance for at købe aktier i Jobindex A/S
Offentliggjort 08:34:02
 I dag den 30. juni 2023 er sidste handelsdag på First North, og dermed sidste chance for at købe aktier i Jobindex A/S, hvis man ønsker at købe aktier i selskabet inden Jobindex bliver afnoteret, og dermed blive aktioner i et unoteret selskab.

Nordnet har valgt at sælge deres kunders Jobindex aktier, medmindre man eksplicit har bedt dem om at beholde aktierne. Nogle af deres kunder er blev noget overraskede over dette, fordi de ikke havde planlagt at sælge deres Jobindex aktier.

Hvis man gerne vil købe aktierne tilbage igen, så er der mulighed for at gøre det i dag ved at gå ind og byde kurs 1910 på fondsbørsen. Men det er sidste chance i dag, og man skal nok gøre det igennem sin sædvanlige bank og ikke gennem Nordnet.

Af bemærkningerne til aktieavancebeskatningslovens § 30, stk. 1 fremgår det, at "hvor der er tale om et aktiesalg med tilbagekøb af aktierne efter en kort periode, behandles salget som en afståelse omfattet af aktieavancebeskatningslovens regler, såfremt der må anses for at have foreligget en reel kursrisiko mellem salget og tilbagekøbet."
Læs mere på Retsinformation.dk

Det kan fortolkes således, at man kan vælge ikke skal betale aktieavanceskat af salget med det samme, hvis man køber aktierne tilbage, da der jo ikke har foreligget en reel mulighed for ændringer i kursen i tilbudsperioden. Men det kræver, at man manuelt retter selvangivelsen, da bankerne nok automatisk vil indberette handlerne til skattevæsenet.

Du er velkommen til at kontakte økonomidirektør Ulla Pedersen på up@jobindex.dk eller 20634830 eller administrerende direktør Kaare Danielsen på kd@jobindex.dk eller 20735010, hvis du har spørgsmål til afnoteringen eller skattereglerne.
 
29.06.23 Jobindex sælger sit norske jobsite til finsk jobsite
Offentliggjort 13:00:12
 

Jobindex sælger sit norske jobsite til finsk jobsite


Med salget af norske Jobbsafari afslutter Jobindex-koncernen sine aktiviteter i de øvrige skandinaviske lande. Køberen er Duunitori, Finlands største rekrutteringssite.

I 2019 solgte Jobindex sine svenske aktiviteter til Blocket, en virksomhed i Schibsted-koncernen. Nu har Jobindex solgt sine norske aktiviteter til Finlands førende rekrutteringssite og jobdatabase.

For Duunitori handler købet om at etablere sig i Norge. Duunitori opererer i forvejen i Sverige under navnet Jobbland.

Strategien gennemført
For Jobindex er det færdiggørelsen af strategien om at koncentrere sig om det danske marked:

Det var vigtigt for os at finde den rigtige aftager af vores aktiviteter i Norge, siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex: Det skylder vi vores norske brugere og kunder. Han fortsætter: Det har vi fundet i Duunitori, hvis DNA på mange måder ligner Jobindex’. Duunitori startede som en iværksættervirksomhed med en mission om at hjælpe arbejdsgivere og talenter med at finde hinanden, og er i dag førende på det finske marked.

I Jobindex har vi tidligere besluttet os for at samle alle vores kræfter om at udvikle mulighederne for danske jobsøgende og virksomheder, så det er en win-win situation. Jeg er glad for, at Duunitori giver den norske platform et godt hjem og ny vækst, og er sikker på, de er de rigtige til at fortsætte med at udvikle det, vi startede, slutter Kaare Danielsen.

Duunitori ønsker ny vækst
Fælles for Jobindex og Duunitori er, at vi begge er iværksætterledede pionervirksomheder. Jobindex var den første jobsøgemaskine i branchen, og Duunitori var den første til at bringe ledige stillinger til sociale medier. Ved modigt at forny rekruttering har vi med succes udfordret traditionelle aktører som store medievirksomheder, siger CEO og medstifter Thomas Grönholm fra Duunitori: Nu fortsætter vi vores væksthistorie i udlandet. Det er et vigtigt skridt for os.

Salgsprisen er ikke oplyst, men salget får ikke væsentlig indflydelse på resultaterne for 2023.
 
28.06.23 Sidste chance for at sælge aktier i Jobindex A/S
Offentliggjort 22:17:08
 Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en kurs på 1900 kr. pr. aktie. Sidste chance for at sælge aktier er på fredag den 30. juni 2023, hvorefter Jobindex A/S vil blive afnoteret fra First North. 

På tilbudsperiodens 16. og 17. dag har Danielsen 2 aps købt hhv. 1573 og 5455 aktier, bl.a. fordi Nordnet i dag har solgt en hel del af deres kunders aktier i anledning af at Jobindex bliver afnoteret. Danielsen 2 aps har dermed købt i alt 43.691 aktier og ejer dermed 95,75% af aktierne i Jobindex A/S. 

Nasdaq har den 23. juni udstedt en meddelelse om, at Jobindex A/S vil blive slettet fra handel på Nasdaq First North Growth Market. Sidste handelsdag på First North bliver altså på fredag den 30. juni 2023. Aktierne vil dog fortsat være registreret hos Euronext Securities Copenhagen, tidligere Værdipapircentralen. 
 
26.06.23 Start på sidste uge i tilbudsperioden for Jobindex A/S
Offentliggjort 21:00:24
 Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en kurs på 1900 kr. pr. aktie i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North. Sidste dag i købstilbuddet er 30. juni 2023.

På tilbudsperiodens 15. dag har Danielsen 2 aps købt 847 aktier á 1900 kr. bl.a. fra medarbejdere, der har fået medarbejderaktier. Danielsen 2 aps har dermed alt i alt købt 36.663 aktier og ejer dermed næsten 95% af aktierne i Jobindex A/S.

Nasdaq har den 23. juni 2023 udsendt meddelelse om, at Jobindex A/S vil blive slettet fra handel på Nasdaq First North Growth Market. Sidste handelsdag på First North bliver på fredag den 30. juni 2023.
 
24.06.23 Tredje uge i tilbudsperioden i Jobindex A/S
Offentliggjort 01:03:08
 Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en kurs på 1900 kr. i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North. Tilbudet udløber den 30. juni.

På tilbudsperiodens 13. og 14. dag har Danielsen 2 aps købt 2221 og 1393 aktier á 1900 kr., bl.a. fra medarbejdere, der fik tildelt 10 mio. kr. i medarbejderaktier i sidste uge. Danielsen 2 aps har dermed købt i alt 35.816 aktier og ejer dermed 94,9% af aktierne i Jobindex A/S.

Nasdaq har den 23. juni 2023 udsendt en meddelelse om at Jobindex A/S vil blive slettet fra handel som følge af selskabets anmodning om sletning, og at sidste dag for handel med Jobindex A/S aktier på Nasdaq First North Growth Market Denmark bliver den 30. juni.
 
21.06.23 Tredje uge i tilbudsperioden for Jobindex A/S
Offentliggjort 23:04:32
 Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en kurs på 1900 kr. i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North. Tilbudsperioden forsætter til den 30. juni 2023.

På tilbudsperiodens 11. og 12. dag har Danielsen 2 aps købt 1389 og 1921 aktier á 1900 kr., bl.a. fra medarbejdere, der fik tildelt for 10 mio. kr. medarbejderaktier i sidste uge. Danielsen 2 aps har dermed købt i alt 32.202 aktier og ejer dermed 94,5% af aktierne i Jobindex A/S.

Nasdaq har den 9. juni 2023 godkendt at slette selskabets aktier fra handel på Nasdaq First North baseret på den forenklede produre D.2.6(c)(i) i Nasdaqs First North Rulebook. Sidste handelsdag bliver den 30. juni 2023, men aktierne vil fortsat være registereret hos Euronext Securities Copenhagen, tidligere Værdipapircentralen.
 
19.06.23 Start på tredje uge i tilbudsperioden for Jobindex A/S
Offentliggjort 21:45:49
 Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en pris på 1900 kr. i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North.

På tilbudsperiodens tiende dag har Danielsen 2 aps købt 2423 aktier á 1900 kr., bl.a. fra medarbejdere der fik tildelt for 10 mio. kr. medarbejderaktier i sidste uge. Danielsen 2 aps har dermed købt i alt 28.892 aktier. Tilbudsperioden fortsætter til den 30. juni 2023.

Nasdaq har den 9. juni godkendt at slette selskabets aktier fra handel på Nasdaq First North baseret på den forenklede procedure 2.6(c)(i) i Supplement D i Nasdaqs First North Rulebook. Sidste handelsdag bliver den 30. juni 2023, men aktierne vil fortsat være registreret hos Euronext Securities Copenhagen, tidligere Værdipapircentralen.
 
16.06.23 Anden uge i tilbudsperioden i Jobindex A/S
Offentliggjort 17:35:53
 Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en pris på 1900 kr. pr. aktie i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North.

På tilbudsperiodens niende dag har Danielsen 2 aps købt 909 aktier á 1900 kr., bl.a. fra medarbejdere der fik tildelt medarbejderaktier i går. De to første uger har Danielsen 2 aps i alt købt 26.469 aktier. Tilbudsperioden fortsætter til den 30. juni 2023.

Nasdaq har den 9. juni godkendt at slette selskabets aktier fra handel på Nasdaq First North baseret på den forenklede procedure i regel 2.6(c)(i) i Supplement D i Nasdaqs First North Rulebook.

Sidste handelsdag på First North bliver den 30. juni 2023, men aktierne vil efter afnoteringen fortsat være registreret hos Euronext Securities Copenhagen, tidligere Værdipapircentralen.
 
15.06.23 Jobindex uddeler medarbejderaktier for 10 mio. kr.
Offentliggjort 19:08:39
 Jobindex A/S har i dag uddelt 5250 gratis medarbejderaktier til en værdi på 10 mio. kr. til 276 medarbejdere i Jobindex koncernen inklusive direktionen. Aktierne er ikke båndlagte og kan sælges med det samme. Aktierne er købt af hovedaktionæren Danielsen 2 aps.

Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en pris på 1900 kr. pr. aktie i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North.

På tilbudsperiodens ottende dag den 15. juni har Danielsen 2 aps købt 1401 aktier á 1900 kr. pr. aktie. Danielsen 2 aps har dermed købt i alt 25.560 aktier. Tilbudsperioden fortsætter til den 30. juni 2023.

Nasdaq har den 9. juni godkendt at slette selskabets aktier fra handel på Nasdaq First North baseret på den forenklede procedure i regel 2.6(c)(i) i Supplement D i Nasdaqs First North Rulebook.

Sidste handelsdag på First North bliver den 30. juni 2023, men aktierne vil efter afnoteringen fortsat være registreret hos Euronext Securities Copenhagen, tidligere Værdipapircentralen.
 
14.06.23 Syvende dag i tilbudsperioden for Jobindex A/S
Offentliggjort 19:43:26
 Danielsen 2 aps - hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en pris på 1900 kr. pr. aktie i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North.

På tilbudsperiodens syvende dag har Danielsen 2 aps købt 17.237 aktier á 1900 kr. pr. aktie. Danielsen 2 aps har dermed købt i alt 24.159 aktier. Tilbudsperioden fortsætter indtil den 30. juni 2023.

Nasdaq har den 9. juni godkendt at slette selskabets aktier fra handel på Nasdaq First North baseret på den forenklede procedure i regel 2.6(c)(i) i Supplement D i Nasdaqs First North Rulebook.

Sidste handelsdag på First North bliver den 30. juni 2023, men aktierne vil efter afnoteringen fortsat være registreret hos Euronext Securities Copenhagen, tidligere Værdipapircentralen.
 
13.06.23 Start på anden uge i tilbudsperioden for Jobindex A/S
Offentliggjort 20:15:31
 Danielsen 2 aps - der er hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en pris på 1900 kr. pr. aktie i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North.

På tilbudsperiodens femte og sjette dag har Danielsen 2 aps købt 1244 og 978 aktier á 1900 kr. pr. aktie. Danielsen 2 aps har dermed i alt købt 6922 aktier. Tilbudsperioden fortsætter indtil den 30. juni 2023.

Nasdaq Copenhagen har den 9. juni 2023 godkendt at slette selskabets aktier fra handel på Nasdaq First North baseret på den forenklede procedure i regel 2.6(c)(i) i Supplement D i Nasdaqs First North Rulebook. Sidste handelsdag på First North bliver den 30. juni 2023.
 
12.06.23 Godkendelse fra Nasdaq Copenhagen A/S af anmodning om sletning af aktier fra handel
Offentliggjort 10:57:36
 I selskabsmeddelelse nr. 6 af 2. juni 2023 meddelte Jobindex A/S, at Jobindex havde besluttet at lade Selskabets aktier slette fra handel fra Nasdaq First North Growth Market Denmark. Jobindex meddelte i samme selskabsmeddelelse, at i umiddelbar forlængelse heraf ville Selskabet indgive anmodning om sletning til Nasdaq Copenhagen.

Nasdaq Copenhagen har den 9. juni 2023 godkendt at slette Selskabets aktier (ISIN DK0060088367) fra handel på Nasdaq First North baseret på den forenklede procedure i regel 2.6(c)(i) i Supplement D i Nasdaq First North Growth Market Rulebook for Issuers of Shares dateret den 21. marts 2023 under følgende betingelser:

  1. Kravene i regel 2.6(c)(i) kontinuerlig er opfyldt i perioden frem til sidste handelsdag;
  2. Danielsen 2 ApS’ ejerandel i Selskabet minimum udgør 9/10 af Selskabets selskabskapital og stemmer frem til og med sidste handelsdag;
  3. Oplysningsforpligtelserne i medfør af artikel 19 i markedsmisbrugsforordningen overholdes;
  4. Selskabet skal uddybe, hvilke forhold, der gælder for blivende aktionærer, særligt i forhold til §73 i selskabsloven; og
  5. Selskabet skal gøre opmærksom på sletningen af handel i alle selskabsmeddelelser, der offentliggøres i perioden frem til sidste handelsdag.

Nasdaq Copenhagen har bekræftet, at sidste handelsdag på Nasdaq First North er den 30. juni 2023.

Jobindex vil i samarbejde med Tilbudsgiver etablere et tilbud, hvor minoritetsaktionærer en gang årligt kan sælge deres aktier til Tilbudsgiver og/eller Jobindex. Dette tilbud etableres i tillæg til minoritetsaktionærernes rettigheder i henhold til selskabslovens §73, hvorefter en minoritetsaktionær til enhver tid er berettiget til at anmode Tilbudsgiver om at indløse minoritetsaktionærernes aktier, forudsat Tilbudsgiver på det tidspunkt har en ejerandel på mere end 9/10 af Selskabets selskabskapital og stemmer og i øvrigt i henhold til selskabslovens regler om etablering af en endelig indløsningskurs i mangel af en aftale herom mellem Tilbudsgiver og minoritetsaktionæren.

For spørgsmål eller yderligere oplysninger er man velkommen til at kontakte direktør Kaare Danielsen, Jobindex A/S og Danielsen 2 aps, telefon 20735010, email kd@jobindex.dk
 
10.06.23 Første uge i tilbudsperioden i Jobindex A/S
Offentliggjort 12:03:38
 Danielsen 2 aps - der er hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en pris på 1900 kr. pr. aktie i forbindelse med ansøgning om afnotering fra First North. 

På tilbudsperiodens tredje og fjerde dag har Danielsen 2 aps købt 1212 og 944 aktier á 1900 kr. pr. aktie. Den første uge har Danielsen 2 aps i alt købt 4645 aktier. Tilbudsperioden fortsætter indtil den 30. juni 2023. 

Det forventes at Jobindex A/S derefter vil blive afnoteret og slettet fra handel på Nasdaq First North i henhold til punkt 2.6(c)(i) i Supplement D i Nasdaqs regler for First North.  
 
07.06.23 Anden dag i tilbudsperioden i Jobindex A/S
Offentliggjort 19:17:09
 Danielsen 2 aps - der er hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til pris på 1900 kr. pr. aktie i forbindelse med ansøgningen om afnotering fra First North.

På tilbudsperiodens anden dag har Danielsen 2 aps købt i alt 1440 aktier á 1900 kr. pr. aktie. Tilbudsperioden fortsætter indtil den 30. juni 2023, hvorefter det forventes at Jobindex A/S bliver afnoteret fra First North.
 
06.06.23 Tilbudsperioden i Jobindex A/S er startet
Offentliggjort 22:52:18
 Danielsen 2 aps - der er hovedaktionær i Jobindex A/S - har den 2. juni 2023 fremsat et frivilligt ureguleret offentligt købstilbud om at købe aktier i Jobindex A/S til en pris på 1.900 kr. pr. aktie i forbindelse med at Jobindex A/S har ansøgt om afnotering fra First North.

Tilbudsperioden startede i dag den 6. juni 2023, og den første dag har Danielsen 2 aps i alt købt 1349 aktier á 1900 kr. pr. aktie. Tilbudsperioden fortsætter indtil den 30. juni 2023, hvorefter det forventes at Jobindex A/S bliver afnoteret fra First North.
 
02.06.23 Jobindex søger afnotering fra First North
Offentliggjort 21:25:35
 Efter at have været noteret på vækstbørsen Nasdaq First North i 16 år, søger Jobindex nu om afnotering. Fondsbørsmeddelelsen herom er vedlagt

Baggrund
Siden juni 2007 har Jobindex været børsnoteret på First North-børsen i København, der er en del af Nasdaq OMX.

Da børsnoteringen blev foretaget, var formålet at markere Jobindex som en troværdig, betydningsfuld og stabil aktør og samarbejdspartner på jobmarkedet. Børsnoteringen har været en succes, og målet er nået fuldt ud: Jobindex er en meget veletableret og solid virksomhed, ikke blot på sit eget marked, men også sammenlignet med andre brancher.

Jobindex har hele tiden finansieret sin egen vækst, og alle udfordringer, virksomheden har mødt undervejs – også større som coronakrise, krig i Ukraine og inflation – er blev mødt og håndteret sikkert af virksomheden selv.

Således har Jobindex i mange år ikke aktivt brugt kapitalmarkedet på First North og forventer ikke at gøre dette i en længere periode fremover. Samtidigt er kravene til dokumentation og regelsættet forøget markant. Det betyder stadigt stigende kompleksitet og omkostninger ved at være børsnoteret.

Derfor har bestyrelsen besluttet at søge om afnotering af Jobindex fra First North.

Målene er nået
Vi har været utroligt glade for at være noteret på First North i 16 år, siger Kaare Danielsen, stifter og direktør i Jobindex: Vi har nået alle de mål vi satte, da vi blev børsnoteret.

Om værdiskabelsen for investorer i den tid, Jobindex har været børsnoteret, siger han:
Den investor, der købte aktier ved børsnoteringen i juni 2007, og som sælger dem i forbindelse med afnoteringen, har inklusive udbytter opnået en femdobling af værdien; det svarer til 13% om året i gennemsnit i de 16 år.

Tilbud om indløsning til overkurs
I forbindelse med afnoteringen bliver alle aktionærer tilbudt at indløse deres aktier til en kurs, der er lige under 10% højere end den nuværende. Men Kaare Danielsen understreger, at det er et frivilligt tilbud, og at der ikke bliver tale om tvangsindløsning i forbindelse med afnoteringen. Det er også Jobindex’ hensigt fremover at udlodde størstedelen af overskuddet som udbytte.

I forbindelse med afnoteringen fremsætter Danielsen 2 aps, der ejer 90,89% af aktierne i Jobindex, et frivilligt, ureguleret offentligt købstilbud via fondsbørsen på 1.900 kr. pr. aktie, svarende til en præmie på lige under 10% i forhold til lukkekursen den 2. juni 2023 og de sidste 12 dages volumenvægtede gennemsnitskurs (VWAP). Det offentlige købstilbud løber fra den 6. til den 30. juni.

Fremtiden
Jobindex står stærkt, og afnoteringen betyder ikke ændringer for Jobindex-virksomhedernes kunder, brugere eller medarbejdere eller for koncernen som helhed. Det er en forenkling i tråd med de mange andre tilsvarende initiativer, vi løbende tager, slutter Kaare Danielsen.

 
30.05.23 Jobindex vælger Orchestra som mediabureau
Offentliggjort 22:44:38
 Efter en kort proces har Jobindex valgt Orchestra som ny mediabureaupartner. Valget begrundes med ønsket om transparens, holistisk seniorrådgivning og et generelt fælles afsæt på værdier og markedstilgang.

Jobindex har uden pitch valgt Orchestra som mediebureaupartner ud fra et ønske om at samarbejde med et bureau, hvor der 100% tryghed omkring leverancerne og anbefalingerne, ligesom Orchestras rejse som udfordrer på mediabureaumarkedet på mange måder afspejler Jobindex’ egen rejse på jobmarkedet. Der er således mange lighedspunkter de to nye parter imellem.

Jobindex revolutionerede jobmarkedet med lanceringen til slut 90’erne. Hele mediamarkedet, hvor især dagbladene sad på et kæmpe marked med fysiske jobtillæg, blev vendt på hovedet. Et konstant nyt konkurrencebillede og flere økonomiske konjunkturudsving. Alt dette og meget mere har Jobindex været igennem, og i dag er Jobindex suverænt Danmarks største jobportal.

Marketingdirektør Jesper Biermann udtaler om skiftet:
”Det har været afgørende for os med transparens i økonomien og en tryghed omkring objektive medieanbefalinger. Det er på alle måder afspejlet i netop Orchestras forretningsmodel. At vi så samtidigt deler og dyrker interesser indenfor teknologi, data og analyser, uden at lade os forblænde heraf, har bare været med til at forstærke beslutningen.”

Jesper Biermann fortsætter:
”Jeg har været et lille års tid hos Jobindex, og det har været mit ønske at finde en samarbejdspartner, der kan hjælpe os på en ny rejse fremad. Det kræver naturligvis både faglige kompetencer, og samtidigt er det et krav, at man har people skills, da en stor del af den nye vej også omfatter et stort internt fokusskifte. Med Orchestra er jeg helt sikker på, at jeg får begge dele.”

Adm. Direktør for Orchestra, John Herup er glad og stolt over samarbejdet:
”Historien omkring lanceringen af Jobindex og hele deres indtog på markedet, trækker både lige linjer tilbage til min egen start i branchen og samtidigt kan jeg se klare referencer til vores egen udvikling som bureau. Derfor er det både en kæmpe cadeau, at Jobindex har valgt at gå med os, samtidigt med, at det bare føles så rigtigt. Vi glæder os til nu at komme ud af starthullerne”.

 
22.05.23 1. kvartal 2023: Jobindex følger budgettet og fastholder forventningerne
Offentliggjort 21:54:00
 

1. kvartal 2023: Jobindex følger budgettet og fastholder forventningerne


  • Jobindex' omsætning og resultat i årets første kvartal var i tråd med forventningerne: Nettoomsætningen var 106 mio. kr., og resultatet før renter og skat endte på 36 mio. kr. Det er henholdsvis 13% og 34% lavere end første kvartal 2022.
  • Jobmarkedet er fortsat stærkt på uændret niveau: De seneste otte måneder har antallet af jobannoncer på internettet ligget på ca. 10% over niveauet før corona.
  • Jobindex forventer fortsat en omsætning i niveauet 440 mio. kr. og et overskud før renter og skat i niveauet 150 mio. kr. for hele 2023.

Stærkt dansk jobmarked
"Siden efteråret sidste år har jobmarkedet ligget forholdsvis stabilt," fortæller direktør Kaare Danielsen i forbindelse med Jobindex-koncernens seneste kvartalsmeddelelse og fortsætter: "Det understøtter vores forventninger om, at der ikke er store udfordringer lige om hjørnet: Det danske jobmarked er stærkt og aktivt. Beskæftigelsen sætter nye rekorder og steg med knap 5000 personer i marts 2023, og de fleste økonomer har opjusteret deres forventninger og forventer en behersket med positiv vækst i BNP i 2023."

Uændrede forventninger
Jobindex-koncernens omsætning og resultat i første kvartal når de mål, der er forudsat i forventninger og budgetter, og Jobindex fastholder sine forventninger til hele året om en omsætning i niveauet 440 mio. kr. og et resultat før renter og skat i niveauet 150 mio. kr. Forventningerne er baseret på en forudsætning om, at det høje niveau i antallet af jobannoncer fortsætter. 

"Selv om vi, som mange andre virksomheder, udfordres både på omsætning og på omkostningssiden, har vi startet med flotte resultater. Vi er især glade for at konstatere, at såvel vores rekrutteringsydelser som de aktiviteter, der udføres i Computerworld, oplever en absolut beskeden, men fortsat positiv vækst i omsætningen," slutter Kaare Danielsen.  
 
12.05.23 Referat af ordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 23:38:48
 Den ordinære generalforsamling i Jobindex A/S blev afholdt den 12. maj 2023 i selskabets lokaler, Carl Jacobsens Vej 29-31, 2500 Valby. Alle bestyrelsens forslag blev vedtaget. Ole Timm, Charlotte Theisen, advokat Michael Vilhelm Nielsen og Christian Kurt Nielsen blev genvalgt til bestyrelsen. Deloitte, Statsautoriseret Revisionsselskab, blev genvalgt til revisor.

Direktør Kaare Danielsen aflagde på bestyrelsens vegne beretning om selskabets virksomhed i de forløbne år. 2022 var præget af fald på jobmarkedet efter udbruddet af krigen i Ukraine. Men selskabets forventning er, at antallet af jobannoncer i 2023 vil stabilisere sig over niveauet før Corona-krisen. Beretningen blev enstemmigt taget til efterretning af generalforsamlingen.

Regnskabet for 2022 viser et overskud efter skat på 127.793.000 kr. Bestyrelsen indstillede til generalforsamlingen, at selskabet udbetaler udbytte på 140 kr. pr. aktie svarende til en samlet udbyttebetaling på 126 mio. kr. Generalforsamlingen vedtog enstemmigt og med alle stemmer både regnskabet og forslaget om udbyttebetalingen. Aktieudbyttet vil blive udbetalt onsdag den 17. maj, og fra på mandag den 12. maj vil aktien blive handlet uden udbytte.

Bestyrelsen har til hensigt at uddele medarbejderaktier til hovedparten af medarbejderne i koncernen i juni måned. Aktierne fordeles efter anciennitetskriterier som fastsættes af bestyrelsen, og vil kunne sælges med det samme.

Referatet af generalforsamlingen er vedlagt, og hele generalforsamlingen vil på et tidspunkt kunne ses på Jobindex TV via linket: Jobindex.dk/generalforsamling
 
18.04.23 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Jobindex A/S
Offentliggjort 08:42:56
 Der afholdes ordinær generalforsamling i Jobindex A/S fredag den 12. maj 2023 kl. 8:30 på selskabets adresse, Carl Jacobsens Vej 29-31 i Valby, lige ved siden af Ny Ellebjerg station. Hvis man kommer i bil, anbefaler vi at parkere i Kløverbladsgade, hvor der er gratis 3 timers parkering. 


Generalforsamlingen afholdes i selskabets kantine, og i forbindelse med generalforsamlingen vil der blive serveret en let morgenmad. 


Bestyrelsen foreslår, at selskabet udbetaler udbytte på 140 kr. pr. aktie svarende til en samlet udbyttebetaling på 126 mio. kr. Bestyrelsen foreslår genvalg af bestyrelsesmedlemmer Ole Timm, Charlotte Bryldt Theisen, advokat Michael Vilhelm Nielsen og Christian Kurt Nielsen. Bestyrelsen foreslår genvalg af Deloitte, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. 


Dagsorden for generalforsamlingen fremgår af den vedlagte indkaldelse. Skriftlig invitation, der også fungerer som adgangskort, vil blive sendt pr. post til alle navnenoterede aktionærer. Tilmelding til generalforsamlingen med angivelse af antal deltagere skal ske pr. email til adressen: generalforsamling@jobindex.dk


Generalforsamlingen vil blive streamet på adressen: Jobindex.dk/generalforsamling

 
17.04.23 Jobindex med rekordomsætning i 2022
Offentliggjort 22:02:47
 

Jobindex opnår hidtil største omsætning i 2022


2022 blev endnu et godt år for Jobindex. Trods generel usikkerhed i samfundet og virksomhederne efter starten af krigen i Ukraine forblev jobmarkedet forholdsvis stabilt: Antallet af jobannoncer faldt 20% i løbet af året, men er fortsat på et højt niveau, ca. 10% over niveauet før corona-krisen.


Jobindex-koncernen endte med en samlet omsætning på 435 mio. kr., en stigning på 2% i forhold til året før. Overskuddet før renter og skat blev på 166 mio. kr., et fald på 7% i forhold til året før, hvilket må betegnes som tilfredsstillende i lyset af den store usikkerhed, der var i 2022. I 2023 er forventningerne, at jobmarkedet forsætter på det høje niveau.


Kunstig intelligens og fremtidens jobmarked


Jobindex har siden 2020 forsket i kunstig intelligens sammen med Københavns Universitet og Aalborg Universitet i København under en bevilling fra Innovationsfonden i forskningsprojektet Jobmatch, der skal matche kandidater og arbejdsgivere ved hjælp af kunstig intelligens. Kunstig intelligens har store muligheder for at støtte og forbedre rekrutteringsprocessen, og kan bidrage til at mindske bias, hvis det bliver brugt rigtigt. Men der er også risiko, for AI kan skabe bias, hvis det f.eks. bruges til at nogle jobannoncer kun bliver vist overfor visse jobsøgere.


At skabe overblik over jobmarkedet og skabe et transparent jobmarked, hvor alle har lige adgang til at søge jobbene, har fra første dag været en af grundpillerne i Jobindex' DNA. Det er vores overbevisning, at AI kan være med til at reducere bias og gøre adgangen til jobmarkedet mere lige, hvis alle aktører tager deres ansvar for at skabe lige adgang alvorligt. Vi er derfor glade for, at EU vil stille krav til virksomheder, der anvender kunstig intelligens indenfor rekruttering.


Udbytte og forventninger


Bestyrelsen foreslår at udbetale udbytte på 140 kr. pr. aktie, i alt 126 mio. kr., svarende til ca. 8% af børsværdien. For 2023 forventes fortsat en samlet omsætning for koncernen i niveauet 440 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat i niveauet 150 mio. kr. som det tidligere er meldt ud.


Årsrapporten for 2022 er vedlagt. Generalforsamlingen afholdes fredag den 12. maj 2023 kl. 8:30 i selskabets lokaler på Carl Jacobsens Vej 29-31 i Valby.

 
03.04.23 Fortsat stabilisering på jobmarkedet
Offentliggjort 21:53:20
 

Fortsat stabilisering på jobmarkedet


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den
betydelige økonomiske usikkerhed satte sit præg på jobmarkedet i 2022. I
starten af sidste år satte Dansk Jobindex rekord, men siden faldt antallet af
nye jobannoncer markant. I oktober nåede antallet af nye jobannoncer på
nettet ned på 27.600. Siden da har antallet af nye jobannoncer lagt på nettet
dog stabiliseret sig. I både november og december blev der lagt godt 27.500
nye jobannoncer på nettet. Januar i år bød på en lille fremgang – mens februar
bød på et lille fald til 27.200 jobannoncer. I marts blev der lagt 27.100 nye
jobannoncer på nettet. Antallet af nye jobannoncer har altså været stort set
uændret det sidste halve år, hvis man korrigerer for sæsonudsving.


Selvom der siden starten af sidste år er tale om et markant fald i antallet af
jobannoncer lagt på nettet, så er niveauet ikke lavt. Et niveau på godt 27.000
jobannoncer lagt på nettet om måneden er betydeligt over niveauet i 2019,
tiden før corona. Så der er ikke tale om krise på jobmarkedet, men
virksomhederne synes dog at tilpasse sig de mere usikre økonomiske tider.

 
09.03.23 Fortsat stabilisering på jobmarkedet
Offentliggjort 15:15:50
 

Fortsat stabilisering på jobmarkedet


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed satte sit præg på jobmarkedet i 2022. I starten af sidste år satte Dansk Jobindex rekord, men siden faldt antallet af nye jobannoncer markant. I oktober nåede antallet af nye jobannoncer på nettet ned på 27.600. På det seneste har antallet af nye jobannoncer lagt på nettet dog stabiliseret sig. I både november og december blev der lagt godt 27.500 nye jobannoncer på nettet – januar i år bød på en lille fremgang – mens februar byder på et fald. I februar blev der lagt 27.200 nye jobannoncer på nettet. Selvom antallet af nye jobannoncer lagt på nettet faldt fra januar til februar er faldet for lille til at være statistisk signifikant, de kommende måneder må vise om der er tale om reel tendens til fald.


Selvom der siden starten af sidste år er tale om et markant fald i antallet af jobannoncer lagt på nettet, så er niveauet ikke lavt. Et niveau på godt 27.000 Jobannoncer lagt på nettet om måneden er betydeligt over niveauet i 2019, tiden før corona. Så der er ikke tale om krise på jobmarkedet, men virksomhederne synes dog at tilpasse sig de mere usikre økonomiske tider. Faldet i antallet af nye jobannoncer gør dog, at det er blevet mere usikkert, om beskæftigelsesfremgangen kan forventes at fortsætte.


Kigger man på udviklingen på sektorer, så er der fra januar til februar særligt fald at spore inden for privatansatte ikke-funktionærer. Det er blandt andet bygge og anlægssektoren, som rammes særligt hårdt af de stigende renter. Målt siden februar sidste år er faldet i Dansk Jobindex dog ret bredt.

 
28.02.23 4. kvartal 2022: Jobindex fik tilfredsstillende 2022
Offentliggjort 08:25:52
 

4. kvartal 2022: Jobindex fik tilfredsstillende 2022


  • Jobindex slutter 2022 med en omsætning på 435 mio. kr. og et overskud før renter og skat på 166 mio. kr.
  • Selv med krigen i Ukraine, internationale spændinger, inflation og usikkerhed er det danske jobmarked stærkt
  • Jobindex forventer et fortsat stabilt dansk jobmarked i 2023 - trods usikkerhed på mange områder
Den internationale udvikling i 2022 har sat sine dybe spor og fremtiden er fortsat uvis. Alligevel ligger antallet af nye jobannoncer fortsat over niveauet før corona-krisen. Og udviklingen op til og efter årsskiftet viser fortsat et arbejdsmarked med et højt aktivitetsniveau.


Tilfredsstillende omsætning og resultat i et uforudsigeligt 2022
Jobindex udsender sin kvartalsmeddelelse for 4. kvartal 2022 og offentliggør dermed også foreløbige regnskabstal for hele 2022. Jobindex-koncernen slutter 2022 med en omsætning på 435 mio. kr., en stigning på 2% i forhold til året før. Overskuddet før renter og skat blev på 166 mio. kr. 


"2022 var et svært år for alle. Selv var vi ude med en nedjustering af omsætning og resultat i midten af året, og derfor er det en glæde at se, at det danske jobmarked ved udgangen af 2022 og starten af 2023 fortsat er stærkt: Antallet af jobannoncer på internettet har de sidste seks måneder stabiliseret sig på ca. 10% over niveauet før corona-krisen," siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex. Han forsætter: 


Styrket jobmarked trods 'perfekt storm' af udfordringer
"Corona-krisen kickstartede nærmest en 'perfekt storm' af udsving for både virksomheder og samfund, og selv om vi alle nærmest har glemt corona efter starten af Ukraine-krigen, inflation og spændinger mellem Kina og store dele af verden, så har corona-krisen stadig store eftervirkninger."


"I den betragtning er det bemærkelsesværdigt, hvor stærkt jobmarkedet stadig står. Jeg er ikke i tvivl om, at 2023 byder på problemer for mange virksomheder. Men indtil videre tyder vores tal og analyser på, at det danske jobmarked som helhed får en 'blød landing'," siger han. 


Stabilt jobmarked i 2023
Jobindex-koncernen forventer i 2023 en omsætning i niveauet 440 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat i niveauet 150 mio. kr. Forventningen er baseret på forudsætninger om, at det danske jobmarked fortsat er stabilt, selv efter en treårig periode med de hurtigste og største udsving, der nogensinde er oplevet på jobmarkedet. 


"Vi baserer vores forventninger på vores statistikker om jobmarkedet, som tidligere med stor præcision har kunnet vise, hvordan udvikling og beskæftigelse vil være hos både private og offentlige arbejdsgivere," siger Kaare Danielsen: "Forventningerne til 2023 er mere usikre end tidligere, men som nævnt viser de første to måneder af 2023 fortsat et højt niveau i arbejdsgivernes lyst til at ansætte nye medarbejdere," slutter han. 


Vedlagt: Kvartalsrapport for 4. kvartal 2022 for Jobindex A/S

 
06.02.23 Fortsat stabilisering på jobmarkedet
Offentliggjort 08:01:56
 

Fortsat stabilisering på jobmarkedet


Den høje inflation, de stigende renter, de faldende aktiekurser og den betydelige økonomiske usikkerhed satte sit præg på jobmarkedet i 2022. I starten af sidste år satte Dansk Jobindex rekord – både i januar og februar blev der således lagt over 34.000 nye jobannoncer på nettet. Siden faldt antallet af nye jobannoncer lagt på nettet imidlertid markant. I oktober nåede antallet af nye jobannoncer på nettet ned på 27.400. Siden har antallet af nye jobannoncer lagt på nettet imidlertid stabiliseret sig. I både november og december blev der lagt godt 27.500 nye jobannoncer på nettet – og januar 2023 bød endda på en lille fremgang. I januar blev der lagt 28.200 nye jobannoncer på nettet. Fremgangen er dog ikke stor nok til, at det kan karakteriseres som en ny tendens.


Selvom der siden starten af sidste år er tale om et markant fald i antallet af jobannoncer lagt på nettet, så er niveauet ikke lavt. Der er således fortsat gang i arbejdsmarkedet. Et niveau på godt 28.000 jobannoncer lagt på nettet om måneden svarer til niveauet i foråret 2021, hvor mange virksomheder jagtede medarbejdere efter den forudgående vinters nedlukninger. Så der er ikke umiddelbart tale om krise på jobmarkedet, men virksomhederne synes dog at tilpasse sig de mere usikre økonomiske tider.


Faldet i antallet af nye jobannoncer gør dog, at det er blevet mere usikkert, om beskæftigelsesfremgangen kan forventes at fortsætte over de kommende måneder. Omvendt indikerer antallet af jobannoncer lagt på nettet heller ikke en markant stigning i ledigheden.

 

Nyheder fra: 2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007 

Annonce