Hvorfor sætter vi jobglæde på agendaen?

Jobglæde vedrører dig, mig og os alle

Her i Jobindex mener vi, at jobglæde er en vigtig parameter i det moderne arbejdsliv. Det vedrører os alle, da de fleste bruger rigtig meget tid på jobbet. Mange af os bruger mere tid sammen med vores kolleger end sammen med vores familie. Derfor er det vigtigt, at man finder et job, man er glad for.

For virksomhederne er det vigtigt at kunne tiltrække dygtige medarbejdere. En virksomhed er ikke ret meget andet end sine medarbejdere, og de virksomheder, der kan tiltrække de bedste medarbejdere, vinder over de andre. Det gælder for alle typer af virksomheder – lige fra mindre håndværksvirksomheder til store konsulenthuse.

Da vi lever af at hjælpe jobsøgende med at finde job og arbejdsgiverne med at finde kvalificerede kandidater, mener vi også, at det er vigtigt at kunne fortælle noget om jobbet, og hvordan der er på arbejdspladsen, så det rigtige match kan skabe jobglæde for både den jobsøgende og virksomheden.

Synlig jobglæde giver det gyldne overblik, der manglede

For at kunne fortælle om hvordan der er i de danske virksomheder, har vi lanceret evalueringer af arbejdspladser, hvor medarbejdere anonymt kan give deres nuværende og tidligere arbejdspladser stjerner og skrive personlige kommentarer om deres erfaringer med arbejdspladsen. Det giver et nyt og bedre overblik over jobmarkedet – et overblik, som det ikke tidligere har været muligt at få. Samtidig er det en hjælp til at finde et job med jobglæde, og vi hjælper de gode arbejdspladser med at tiltrække medarbejdere ved at fremhæve dem, der gør det godt.

Vi sætter også mere fokus på jobglæde, da vi har selv skabt en rigtig god arbejdsplads, og vi ved, hvor vigtigt jobglæde har været for vores egen succes. Vores direktør Kaare Danielsen har altid lagt vægt på at skabe en arbejdsplads med en høj grad af jobglæde. Og vi har længe haft fokus på drømmejob og jobglæde, når vi reklamerer på TV. Faktisk siden 2008 – så det er ikke helt nyt for os.

Jobglæde gavner alle – derfor er det et fælles ansvar, vi alle deler

Vi tror på, at vi kan vejlede virksomhederne om, hvordan de kan skabe mere jobglæde, og vi bruger gerne tid og kræfter på at overbevise dem om, at jobglæde er forudsætningen for, at de kan tiltrække kvalificerede ansøgere og fastholde deres medarbejdere. Samtidig vil vi gerne fortælle medarbejderne, hvordan de kan være med til at tage ansvar for jobglæden, og hvordan vi alle kan bidrage. Med mere jobglæde er alle vindere. Derfor sætter vi jobglæde på dagsordenen.


Læs også

Sorter artikler efter emne.