Jobannoncen

Video og an­der­le­des an­non­ce­kon­cept gav gevinst for GLS

Hvad gør man, når man begynder at få problemer med at få besat en vigtig stilling? Det spurgte de sig selv om hos GLS, da de med almindelige jobopslag ikke fandt de medarbejdere, de skulle bruge. Svaret var ligetil – og nytænkende.

Tidligere stod de rigtige kandidater ikke i kø, når GLS annoncerede nogle af deres ledige stillinger. Det fik dem til at indse, at de måtte til at tænke nyt for at få de gode historier fra arbejdspladsen frem. Dermed skulle de også skille sig ud fra konkurrenterne i transport- og logistikbranchen for at få fat i kandidater, de normalt ikke kunne ramme. Valget faldt på Jobindex’ reportageannonce-løsning.

”Vi ville profilere os anderledes, så vi valgte at bruge Jobindex og deres reportageannonce-koncept, for det passede perfekt til den målgruppe, vi ville ramme. Reportageannoncen har vi så genbrugt fire gange, og hver gang har vi fået de rigtige kandidater ind,” siger Nanna Clausen, HR-Coordinator hos GLS.

I reportageannoncen præsenteres jobbet som en reportage fra arbejdspladsen med citater fra en udvalgt medarbejderrepræsentant (i GLS’ tilfælde disponenten Rasmus). Samtidig sættes annoncen op med billeder af medarbejderen, teamet, omgivelserne og lignende.

Indholdet drives altså frem af medarbejderens syn på jobbet og arbejdspladsen kombineret med et visuelt udtryk, der lægger sig op af teksten. Det giver reportageannoncen et unikt særpræg, som kan skabe langt bedre identifikation hos de rette kandidater, end en almindelig jobannonce kan.

Typisk har reportageannoncer være brugt til den type stillinger, der findes flere af i en organisation. Det kan fx være elevstillinger, sælgerstillinger og lignende, men det kan også være en fordel at bruge den, hvis du har en stilling, der skal ekstra opmærksomhed omkring.

Se GLS’ første reportageannonce

Video var primær årsag til, at de rette kandidater søgte job

Med i reportageannoncen var også muligheden for at integrere video. GLS valgte at gå hele vejen og få Jobindex til at producere et videoklip med medarbejderen. Og det gav virkelig pote.

”Når vi spurgte folk om motivation for at søge, nævnte alle kandidater til første samtale, at videoen var hovedårsagen til at søge. Så bare på baggrund af den har vi fået flere kandidater ansat til forskellige stillinger,” siger Nanna.

Bruger du video til at introducere arbejdspladsen og jobbet, kan du give kandidaterne en virtuel rundtur, der kan sige meget mere om jobbet, kultur og kolleger end en almindelig jobannonce kan. Og tør du invitere kandidaterne indenfor, kan du skabe troværdighed og øge tilliden til dit employer brand.

For GLS har successen med video betydet, at de nu går skridtet videre og indarbejder video bredere. For det har været en positiv overraskelse for HR, at video fænger så meget, som det gør, hos kandidaterne.

”Vi har fået lavet tre videoer, men som følge af succesen, satser vi bredere og får nye videoer produceret til hovedparten af alle fremtidige stillinger. Faktisk synes vi, at de fungerer så godt, vi nu også internt arbejder på at få video integreret kommunikationsmæssigt, så vi for eksempel kan bruge videoer til introduktionsforløb for kandidater, der venter på at skulle starte hos GLS. Så vi vil absolut anbefale video i rekruttering, selvom vi mister lidt first mover-effekt ved det!,” siger hun.

Læs også