Rekruttering

6 gode råd til at skabe en kan­di­dat­pipe­li­ne på Jobindex

Når du tænker kandidatpipeline, skal du tænke logistik. Varelageret skal ikke være for stort, men forsyningssikkerheden skal sikres. Du vil have den rigtige medarbejder på det rigtige tidspunkt – just in time. Her giver vi dig svar på og gode råd til, hvordan du skaber din pipeline.

Hvor meget tid bør jeg bruge på det?

En kandidatpipeline kræver lidt tid at opbygge, men hvis du er grundig fra starten af, er det tid givet særdeles godt ud. Det gode ved en kandidatpipeline er, at jo flere gode kandidater du får mappet, jo mindre tid behøver du på at holde dig opdateret om markedet – for du har jo allerede skabt et solidt varelager af kandidater. Og I bund og grund handler det ikke om mere: En pipeline, hvorfra du kan trække kandidater frem og prikke dem på skulderen, når du har en ledig stilling.

Hvor mange kandidater bør jeg have i min pipeline?

Varelagerets størrelse sætter du selv, for du er den bedste til at fornemme, hvor stort et antal kandidater, der skal til for at være godt dækket ind til at møde fremtidens udfordringer. Samtidig bør du heller ikke fylde pipelinen op med kandidater bare for at have nogle. Det skal jo netop være gode kandidater, og hvis ikke du kan finde mere end fem, er det størrelsen på din pipeline.

Hvor finder jeg de gode kandidater?

Jobindex’ CV-database er et oplagt sted at søge efter gode kandidater. Omkring 100.000 kandidater har valgt at holde et opdateret CV på Jobindex, og vores egne rekrutteringskonsulenter bruger databasen hver eneste dag til at løse både match- og search-opgaver. Vil du have hjælp til at komme i gang med at søge, er du meget velkommen til at hente vores guide forneden eller ringe til din kontaktperson hos Jobindex.

Hvordan ved jeg, om de gode kandidater er interesserede i min virksomhed?

Den åbenlyse metode til at finde ud af det på er selvfølgelig at skrive eller ringe til dem. Men der findes også en anden og lettere vej til det. For med en virksomhedsprofil kan du se, hvilke kandidater der er interesserede i din virksomhed. Vores brugere kan nemlig via J-knappen indikere, at de er interesserede i den og nyheder fra dig. Så behøver du blot søge efter de gode CV’er for at finde frem til de rette.

Hvordan håndterer jeg kandidater i min pipeline?

Det er vigtigt at holde dig opdateret på kandidaterne i din pipeline og selvfølgelig have styr på timingen i kommunikationen. For hvornår er den korrekt i forhold til at tage kontakt til kandidaterne? Kontakter I jeres leverandører med en dags varsel og forventer, at de kan levere, hvis ikke du har en aftale om det på forhånd? Du bør i god tid have vækket dine kandidaters nysgerrighed ved at skrive til dem. Og når der så er et ledigt job på vej i din virksomhed, kommer din pipeline for alvor til sin ret.

Kan jeg bruge Jobindex’ CV database som pipelineværktøj?

Det korte svar: ja. Vælger du at bruge Jobindex’ CV-database, kan du nemt finde frem til gode kandidater og fx bruge tags til at gemme dem i en pipeline. Og så er der den fordel for dig, at kandidaterne genopfrisker deres CV jævnligt, ligesom der løbende er udskiftning i blandt dem.

Derudover kan du bruge agenter, der giver dig daglige opdateringer på nyoprettede CV’er inden for din idealmålgruppe. Gennem databasen kan du også kommunikere en-til-en med kandidaterne for at gøre dem opmærksom på din interesse og fastholde deres nysgerrighed. Du kan altså bruge databasen som en one-stop shop, hvor der altid er monteringsklare reservedele på lager og ikke mindst let adgang til dem.

Læs også