Jobglæde

Total i Danmark topper ener­gibran­chen, når det drejer sig om jobglæde

Jobglæderapporten for den danske energibranche kan nu hentes. Vinderen er Total med 5 ud af 5 stjerner. Vi har spurgt Total, hvad det betyder at vinde i jobglæde – og hvad det er, de gør så godt.

”Det betyder selvfølgelig meget at blive anerkendt i branchen som den energivirksomhed med mest jobglæde. Høj jobglæde blandt folk, der kender os, er vigtigt”. Ordene kommer fra Mikkel Ipsen, Head of HR, Total Upstream Danmark. Han fortsætter:

”Vi er meget bevidste om at skabe gode rammer for jobglæde – vi støtter fuldt ud vores medarbejderes personlige udvikling. Vores filosofi er, at Total ikke kun tilbyder et job, vi tilbyder en karriere.”

Laveste kendskabsgrad – højeste jobglæde

At det ikke nødvendigvis er de mest kendte virksomheder i branchen, der sikrer en høj jobglæde, er Total Danmark beviset på. Virksomheden har laveste kendskabsgrad på kandidatmarkedet af de 10 energivirksomheder i rapporten.

Mikkel Ipsen kommenterer: ”Det er korrekt, at kendskabet til Total her i Danmark er moderat. Vi har produceret olie i den danske Nordsø siden 1973, men var kendt som Maersk. Vores fokus på jobglæde er ikke noget nyt – hverken som del af Maersk eller siden foråret 2018 som nyt medlem af Total-familien, der er den fjerdestørste energivirksomhed global set.”

For at holde styr på udviklingen og det daglige arbejde med trivslen benytter Total sig af medarbejderundersøgelser både globalt og lokalt. På den måde får virksomheden vigtigt input direkte fra medarbejdere, så ledere på alle niveauer kan arbejde aktivt med at støtte deres team og kontinuerligt forbedre arbejdsmiljøet.

Mennesker og tillid i fokus

Total i Danmark handler i høj grad om menneskene bag – på tværs af lokationer og profiler, fortæller Mikkel Ipsen. Derfor har Total lancereret HR-strategien ’Better Together’, der sikrer fokus på udvikling af medarbejderne og Total som en arbejdsplads, hvor de ansatte har lyst til at være.

”Høj jobglæde er et resultat af en række parametre: Ledelse, arbejdsmiljø, kultur, karrieremuligheder, det daglige arbejde og vilkår med flere. Her har vi fundet nøglen til kollektiv succes og drivkraften for trivsel,”siger Mikkel Ipsen og fortsætter:

”I Total Danmark har vi et åbent og tillidsfuldt miljø, der bygger på gensidig respekt på tværs af niveauer og jobtyper. Det stærke ’purpose’ i hverdagen er med til at understøtte motivationen, men det er tilliden til hinanden, der binder det hele sammen.”

Husk på ambassadørerne

Hos Total i Danmark er der cirka 1.800 medarbejdere fordelt på 45 nationaliteter. Her er man klar over, at det gode samarbejde og den høje trivsel er faktorer, man skal arbejde målrettet med, hvis så mange mennesker skal engagere sig. Mikkel Ipsen forklarer:

”Vores medarbejdere er de bedste ambassadører for vores virksomhed. Det kan jo virke ret simpelt. Men den erkendelse er basis for en masse aktiviteter, vi inddrager i det daglige, som er med til at skabe samhørighed, kultur, samarbejde og i bund og grund trivsel og glæde.”

Derfor afholder Total i Danmark også regelmæssigt dialogbaserede townhall-møder, sociale arrangementer og sportsaktiviteter, hvor medarbejderne på kryds og tværs engagerer sig og lærer hinanden bedre at kende.

Læs også