Jobglæde

Det høje en­ga­ge­ment i me­d­ar­bej­der­ne betaler sig

Sophie Saxine Lovett er Head of HR and Shared Services i Danmark hos den internationale olie-operatør Total. Hun har medarbejdere ligeligt fordelt i både København og Esbjerg. Hun er selv i København, og det kræver vilje og fokus at være nærværende som leder og samle holdet, når meget af arbejdet er nødt til at foregå på distancen. Det har Sophie fundet en god løsning på.

Det tætte forhold til medarbejderne er til stor gavn – Sophie fortæller:

Min egen chef er i Esbjerg, og vi taler i telefon sammen løbende gennem dagen. Det holder os tæt knyttet, selvom vi er i hver sin ende af landet. Det er klart, at jeg kan jo ikke også på den måde tale i telefon hver time med mine medarbejdere i Esbjerg, så ville det være alt, jeg lavede.

Så her har jeg taget en anden metode i brug, som kan virke banal – men det fungerer super godt. Jeg SMS’er meget med mine medarbejdere og prøver at følge lidt med i, hvad der i det hele taget sker i deres liv. Det giver en tættere knytning mellem mig og teamet, som gavner både det kollegiale og vores glæde og samarbejde i hverdagen.

Det er måske ikke almindeligt, men for os fungerer det rigtig godt

Jeg gør mig blandt andet umage med at holde styr på, hvem der har børn, der går til hvad – eller i den stil – så jeg ikke kommer for langt væk fra deres liv og virkelighed uden for jobbet. Jeg har startet en SMS-kultur, og det er nok ikke så almindeligt at SMS’e meget med sin chef, men måske netop derfor virker det så godt for os.

Mine medarbejdere ved, at uanset hvad jeg laver, eller hvad de laver, så er jeg åben for en besked på SMS. Vi får den vej igennem i hvert fald en klar fornemmelse af, at vi er tætte på hinanden. Og det er vigtigt for mig at have fingeren på pulsen, så kan jeg også lettere reagere hurtigt og bedst muligt – engagementet, jeg lægger i mine medarbejdere, er godt givet ud, føler jeg.

Læs også