ArbejdsmarkedetRekruttering

Tilfredse me­d­ar­bej­de­re søger også nyt job

En undersøgelse fra FDIM Foreningen Af Danske Interaktive Medier fra december 2012 blandt 1439 medarbejdere viser, at 80 % er meget tilfredse eller tilfredse med deres nuværende job, men de overvejer stadig at søge nyt job og er aktive på jobsites for at undersøge jobmarkedet og have fingeren på pulsen.

Tallene fra FDIM stemmer overens med, at 80 % af Jobindex´ brugere er i beskæftigelse, selvom de er aktive på Jobindex. Med andre ord bør virksomhederne være opmærksomme på, at selvom medarbejderne er tilfredse med deres arbejde, er det ikke ensbetydende med, at de ikke er opmærksomme på andre jobmuligheder, hvor de blandt andet kan udnytte deres kompetencer endnu bedre.

Chancen for at bibeholde de tilfredse medarbejdere er størst, hvis virksomheden sikrer, at deres medarbejdere udnytter deres kompetencer, får nye udfordringer og en løn de er tilfredse med, viser undersøgelsen.

Søger i hemmelighed

Samtidig er det op til virksomhederne selv at finde ud af hvilke forhold, der har betydning for, at deres medarbejdere ikke søger nye græsgange. Tilfredse medarbejdere har nemlig en positiv effekt på virksomheden og produktiviteten, og så er der ikke langt til en bedre bundlinje.

Hvis du har et job, du er tilfreds med, har du også meget at miste, og derfor skilter man ikke med sin jobsøgning. Mange foretrækker derfor jobsites som Jobindex, så man bevarer sin anonymitet. Derfor viser undersøgelsen også, at flertallet af jobsøgere foretrækker at søge job for lukket dør foran computeren. Det kunne jo være, at der var et job hvor ens kompetencer bliver udnyttet endnu bedre.

Konkurrentens grønne græs

Hvis virksomheden ikke opfylder gængse krav fra medarbejderne, kan det betyde tab af potentiel fremtidig indtjening, nøgleviden og omkostninger til rekruttering og lignende. Derfor er medarbejdertilfredshedsundersøgelser og tæt dialog vigtige parametre for, at tilfredse nøglemedarbejdere ikke tror, græsset er grønnere i nabovirksomheden.

Samtidig er konkurrencen om kvalificeret arbejdskraft stor og i den skærpede globale konkurrence, er det vigtigt for virksomhedernes overlevelse at have de rigtige medarbejdere og dermed den rigtige know-how i virksomheden. Derfor er det vigtigt også at have fokus på de tilfredse medarbejdere.