Rekruttering

Tilfredse me­d­ar­bej­de­re søger også nyt job

Danskere, der er tilfredse med deres job, kan også skifte job. Ønsket om nye udfordringer indtager nemlig førstepladsen over årsager til, at man overvejer nyt job, viser tal i en ny undersøgelse.

Når en dansker søger nyt job, flygter han eller hun ikke altid fra dårlig ledelse eller lav løn. Det handler primært om at få nye udfordringer, fastslår ny undersøgelse lavet af Megafon for Danske Medier.

Jobindex’ analyseekspert, Helle Elizabeth Skovbæk, uddyber, at vi typisk søger hen imod noget nyt, ikke væk fra noget.

”Når man kombinerer den viden med, at 81 % af danskerne et andet sted i undersøgelsen har sagt, at de er tilfredse med deres job, så viser undersøgelsen, at selv tilfredse medarbejdere kan flyttes,” siger Helle Elizabeth Skovbæk.

Nye udfordringer drager

Tallene viser, at 4 ud af 10 danskere overvejer at søge et andet job for at få nye udfordringer. På andenpladsen over årsager til, at man søger nyt job, kommer bedre løn. Tredjepladsen er ønsket om at udnytte sine kompetencer bedre. Først på 6. og 7. pladsen dukker årsager som ”dårligt psykisk arbejdsmiljø” og ”utilfreds med chefen” op.

”Det er ikke overraskende, at nye udfordringer og højere løn er vigtigere end arbejdsmiljøet. Følelsen af at søge hen imod noget er stærkere end følelsen af at søge væk fra noget. Ansøgerne flygter ikke fra dårlig ledelse. De ønsker at skifte job for at udnytte deres kompetencer bedre. I kølvandet på det ønsker ansøgerne ligeledes anerkendelse i form af bedre løn,” siger Helle.