Rekruttering og fastholdelse af elever

Den unge generation, du møder i dag, har klare karakteristika, du bør bide mærke i. Du får her de vigtigste punkter, som du med fordel kan bringe i spil i kampen om de gode elever.

Den gode, målrettede jobannonce vinder

53% af eleverne fortæller, at den afgørende faktor for, at de søgte elevpladsen, var på grund af en interessant jobannonce. Her siger 72%, at jobannoncen var interessant, fordi opgaverne var godt beskrevet. Husk på, at eleverne ikke kender deres plads på arbejdsmarkedet endnu – det øger behovet for en godt formidlet jobannonce.

Gør det gode arbejdsmiljø synligt for eleverne

Hele 60% af eleverne vurderer, at det vigtigste ved en arbejdsplads er et godt, socialt arbejdsmiljø. Sammen med ønsket om de gode karrieremuligheder er arbejdsmiljøet virkelig på elevernes lystavle, når de søger job.

Jobsites anvendes af 8 ud af 10 elever

Jobsites fylder stadig mest i elevernes jobsøgning. Hele 78% nævner jobsitet, som stedet for søgningen. Venner og netværk ligger nummer to på listen med 49%. Det er det samme billede som de forrige år, så vær synlig på jobsites – både med jobannoncen og information om elev- og arbejdspladsen.

Du gør i forvejen meget af det rigtige

Hele 91% er tilfredse med deres elevplads. Det er en enkelt procent bedre end resultatet sidste år. Det vidner om en stor mængde rigtig gode elevpladser og -processer på de danske arbejdspladser.

Tips til din elevrekruttering

Glem aldrig at de unge mennesker har en helt anden – og langt mere begrænset – referenceramme end erfarne kandidater. Det lyder banalt, men de unge ønsker i langt højere grad at føle sig trygge, talt til og klædt på. Allerede i jobannoncen. Husk det, og du er på rette vej. Derudover vinder kendte brands ikke nødvendigvis kampen om de unge, fremfor mindre kendte eller ukendte brands. De fleste unge kigger langt mere efter, hvor der er et godt arbejdsmiljø, hvor der er struktur og gode kolleger – og hvor de ser sig selv udvikle sig – end at arbejde for et kendt brand.

Få en Elevprofil på jobindex.dk – og stå stærkest overfor eleverne

Med en Elevprofil har du dit eget karrieresite hos Jobindex – der hvor eleverne holder et vågent øje. Her kan du tale i øjenhøjde, vise klip fra din virksomhed og skabe en givende relation med de unge, som giver dig motiverede kandidater tilbage. En Elevprofil ligger på Jobindex’ elevoversigt, hvor studerende let kan få overblik og søge information.


Læs også

Sorter artikler efter emne.