AnalyserJobglæde

In­teres­sen for eva­lu­e­rin­ger er stigende blandt danskerne

Evalueringer af din virksomhed som arbejdsplads kan være vejen til flere kandidater i dit ansøgerfelt. Undersøgelse viser nemlig, at interessen er stigende.

Har din virksomhed søgt medarbejdere via Jobindex, har I en profil hos os – en virksomhedsprofil. Her kan jobsøgende kandidater læse mere om jer som virksomhed, og kandidaternes interesse for virksomhedsprofiler har i mange år været uændret, men også stor.

83 % mener nemlig, at virksomhedsprofilerne, hvor kandidaterne kan læse mere om virksomhederne som arbejdsplads, er relevant i forbindelse med jobsøgning. Det viser ny Megafon-undersøgelse af danskernes jobsøgningsadfærd.

Find virksomhedsprofil

Interesse for evalueringer steget med 10 %

Det er evalueringerne, der – sammen med de ledige job – engagerer kandidaterne mest, når de besøger virksomhedsprofilerne. Muligvis er det også evalueringerne, der tiltrækker kandidaterne til virksomhedsprofilerne i første omgang.

Der er nemlig en stigende interesse for evalueringer blandt danskerne, viser undersøgelsen.

”I januar 2018, hvor Jobindex lancerede evalueringer, fandt 38 % i meget høj/høj grad evalueringer interessante. I januar 2021 er der 10 % flere, der udviser interesse,” påpeger analyseansvarlig hos Jobindex, Helle Elizabeth Skovbæk.

Større accept af evalueringer som værktøj

Ifølge Helle Elizabeth Skovbæk er stigningen et tegn på en begyndende accept blandt danskerne af evalueringerne og det indblik, de kan give i arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser.

”Der er tale om en jævn stigning fra 2018, så det er altså ikke corona, der er årsagen til stigningen, men snarere kendskabet til og udviklingen af evalueringerne som værktøj i jobsøgningen,” forklarer hun.

Jobindex har i dag indsamlet mere end 100.000 evalueringer af flere end 6.000 arbejdspladser – et forhold, som den stigende interesse også kan hænge sammen med, da flere evalueringer skaber et mere nuanceret billede og højere validitet.

Og hvem er ikke interesseret i netop det, inden en kontrakt underskrives, og en ny arbejdsplads entreres?

Derfor er evalueringer til din fordel

Evalueringer af jer som arbejdsplads synliggør ikke bare jobglæden hos jer, men også arbejdet med den. Hør her, hvorfor det er god reklame for din arbejdsplads, når medarbejderne selv kan anbefale andre at arbejde hos jer.

Mere om evalueringer

Evalueringer er et værktøj med mange facetter – og der er flere ting, du med fordel kan sætte dig ind i, hvis du vil have mest muligt ud af det. Se blandt andet små guides til, hvordan du håndterer evalueringer bedst muligt.

Læs også