Gør jobglæden synlig med evalueringer af din virksomhed

Vi vil gerne vise, hvor de gode arbejdspladser findes, og det kan du få gavn af i rekrutteringen. For jobglæde er både et stærkt tiltræknings- og fastholdelsesparameter.

Se dine evalueringer

Evalueringer af din arbejdsplads finder du på din virksomhedsprofil hos os. Den finder du ved enten at logge på Din kundeside eller ved at søge efter din virksomheds navn fra forsiden af Jobindex.

Evalueringer er til din fordel

Med evalueringer på Jobindex kan jobglæden i din virksomhed blive synlig – og hjælpe dig med at tiltrække de rigtige kandidater til dine ledige stillinger. Se her, hvorfor evalueringer på Jobindex er til din fordel, og hvorfor det kan være en god idé at svare på dem.

Hvad er evalueringer?

En evaluering er en vurdering fra en nuværende eller tidligere medarbejder af, hvordan det er at være ansat i din virksomhed. Medarbejdere skal som minimum tildele din virksomhed stjerner i en række kategorier – og kan selv vælge, om de ønsker at supplere evalueringen med en kommentar, der uddyber deres oplevelse af ansættelsen.

Det bliver du evalueret på

Dine tidligere og nuværende medarbejdere tildeler din arbejdsplads stjerner ud fra en række kategorier, som er:

  • ledelse
  • kultur og mening
  • karrieremuligheder
  • belønning
  • arbejdsmiljø og balance
  • samarbejde og relationer.

Sådan håndterer du bedst evalueringer – se de små guides her

Hvorfor er evalueringer anonyme? Kan jeg få besked, når min virksomhed modtager nye evalueringer? Og hvad gør jeg, hvis jeg har indvendinger mod en evaluering? Få svarene her.

Mere om evalueringer

Glade arbejdspladser er mest attraktive for kandidaterne, for de vil ikke længere bare have et relevant job. De vil arbejde det rette sted med jobglæde i hverdagen. Hvis du som virksomhed vil fange kandidaternes opmærksomhed og få deres ansøgning, skal du vise, at du er en attraktiv arbejdsplads med glade medarbejdere og gode forhold.

Og de glade arbejdspladser er ikke alene rare at være en del af – jobglæde smitter også direkte af på resultaterne og forretningen.

Som virksomhed er du i trygge hænder, for troværdigheden omkring dine evalueringer skal være i top. Derfor gennemgås alle kommentarer på evalueringer manuelt, før de går online. På den måde sikrer vi, at vores betingelser og gældende lovgivning følges, så alt foregår, som det bør. Derudover har du som virksomhed flere effektive handlemuligheder undervejs.

Du kan få en mail, når du får en ny evaluering på din virksomhedsprofil. Og det er en rigtig god idé. Ved at holde øje med dine evalueringer får du nyttig viden om jobglæden og din virksomhed som arbejdsplads, som du kan arbejde videre med.

Vil du have besked, skal du logge ind og gå til Din kundeside, krydse af i feltet "Modtag mails om evalueringer" og gemme.

Ja, det kan du – og ja, det bør du. Svar på evalueringer skaber nemlig et billede af en arbejdsplads, der er åben, opmærksom og tager stilling. Faktisk mener 84 % af vores brugere, at det har en positiv indflydelse på deres opfattelse af en virksomhed, hvis virksomheden svarer på sine evalueringer.

Det kræver kun, at du har en virksomhedsbruger, der er knyttet op på din virksomhed. Har du ikke allerede adgang nu, kan du få det ved at kontakte os.

Du kan rapportere en evaluering, hvis noget virker forkert eller er i strid med vores betingelser eller lovgivning. Så vil vi stå for at indsamle den nødvendige dokumentation. I mellemtiden skjules den rapporterede evaluering.

Vil du rapportere en evaluering, trykker du på knappen ”Rapportér” ved evalueringen. Vi modtager en besked og tager stilling til indholdet, ligesom vi skjuler evalueringen, indtil dokumentationen er indsamlet, og vi afgør, hvad der skal ske.

Det er altid muligt for os, dig og vores brugere at rapportere en evaluering, hvis noget virker forkert eller er i strid med vores betingelser eller lovgivning.

For at evaluere skal den nuværende eller tidligere medarbejder have en brugerprofil på Jobindex, dvs. at Jobindex ved, hvem brugeren er og har mulighed for at kontakte og verificere denne.

Skulle der alligevel opstå tvivl om, hvorvidt en bruger arbejder eller har arbejdet hos den evaluerede virksomhed, er det muligt at rapportere evalueringen og bede om en verificering af brugeren via indhentning af uddybende ansættelsesdokumentation. Her oplyser brugeren navn på afdeling og nærmeste leder samt tiltrædelses- og evt. fratrædelsesdato. Fremsendes dokumentationen ikke inden for 48 timer, fjernes evalueringen.

Desuden er flere evalueringer knyttet op på brugerens CV, fordi brugere med et CV opfordres til at evaluere de arbejdspladser, der er angivet på CV’et.

For at sikre ærlige evalueringer lover vi brugerne anonymitet over for tidligere og nuværende arbejdsgiver. Derfor spørger vi dem kun om det allermest nødvendige og indhenter ikke oplysninger om eksempelvis undervirksomhed, afdeling eller andre forhold, der vil kompromittere anonymiteten.

Ved at præcisere at en evaluering kommer fra en bestemt afdeling, vil det i mange tilfælde eliminere effekten af at være anonym. Brugere kan dog vælge at skrive det selv.

Der skal desuden være afgivet mindst 3 evalueringer, før evalueringerne bliver synlige på virksomhedsprofilen. Det gør vi for at balancere evalueringerne, så én enkelt evaluering ikke kan blive tungen på vægtskålen.

Vi anvender flere datakilder, og her kan du læse mere om datakilder og vægtning i beregningen af den samlede evalueringsscore.
Vælger du som virksomhed at få deaktiveret visningen af jeres evalueringer på din virksomhedsprofil, kan det også lade sig gøre. Vær blot opmærksom på, at et fravalg også sender et signal – især hvis andre i dit marked viser åbenhed.
Evalueringer bliver først synlige, når tre eller flere tidligere eller nuværende medarbejdere har foretaget en evaluering. Når det er sagt, bestemmer I selv, om I ønsker jeres evalueringer synlige eller ej. Ønsker I ikke synlige evalueringer på jeres virksomhedsprofil, skal I henvende jer på følgende mailadresse: evaluering@jobindex.dk.