Gør jobglæden synlig med evalueringer af din virksomhed

Vi vil gerne vise, hvor de gode arbejdspladser findes, og det kan du få gavn af i rekrutteringen. For kandidater anno 2020 kan tillade sig at være kræsne, da der er mange ledige job.

Se dine evalueringer

Evalueringer af din arbejdsplads finder du på din Virksomhedsprofil hos os. Den finder du ved enten at logge på din kundeside eller ved at søge efter din virksomheds navn fra forsiden af Jobindex.

Hvad er evalueringer?

En evaluering er en vurdering fra en nuværende eller tidligere medarbejder af, hvordan det er at være ansat i din virksomhed. Medarbejdere skal som minimum tildele din virksomhed stjerner i en række prædefinerede kategorier – og kan selv vælge, om de ønsker at supplere evalueringen med en kommentar, der uddyber deres oplevelse af ansættelsen.

Hvorfor evalueringer?

Glade arbejdspladser er mest attraktive for kandidaterne, for de vil ikke længere bare have et relevant job. De vil arbejde det rette sted med jobglæde i hverdagen. Hvis du som virksomhed vil fange kandidaternes opmærksomhed og få deres ansøgning, skal du vise, at du er en attraktiv arbejdsplads med glade medarbejdere og gode forhold.

Glade arbejdspladser er ikke alene rare at være en del af – jobglæde smitter også direkte af på resultaterne og forretningen.

Hvordan bør du forholde dig, når din virksomhed evalueres?

1. Få besked, når din virksomhed evalueres

Du kan få en mail direkte i indbakken, når du får en ny evaluering på din Virksomhedsprofil. Og det er en rigtig god idé. Ved at holde øje med dine evalueringer får du nyttig viden om jobglæden og din virksomhed som arbejdsplads, som du kan arbejde videre med.

Vil du have besked, skal du logge ind og gå til Din kundeside, krydse af i feltet "Modtag mails om evalueringer" og gemme.

2. Vær åben, og svar på jeres evalueringer

Vi ved, at åbenhed skaber både muligheder, men også risici. Oplever du, at en evaluering kræver et svar, har vi gjort det muligt for dig at kommentere den – og det er tit en god idé. Faktisk mener 84 % af vores brugere, at det har en positiv indflydelse på deres opfattelse af en virksomhed, hvis virksomheden svarer på sine evalueringer.

Det kræver kun, at du har et virksomhedslogin, der er knyttet op på din virksomhed. Har du ikke allerede adgang nu, kan du få det ved at kontakte os. Så sørger vi for at give dig adgang.

3. Er du i tvivl, kan du rapportere og få behandlet enkelte evalueringer

Du kan rapportere en evaluering, hvis noget virker forkert eller er i strid med vores betingelser eller lovgivning. Så vil vi stå for at indsamle den nødvendige dokumentation. I mellemtiden skjules den rapporterede evaluering.

Vil du rapportere en evaluering, trykker du på knappen ”Rapportér” ved evalueringen. Vi modtager en besked og tager stilling til indholdet, ligesom vi skjuler evalueringen, indtil dokumentationen er indsamlet, og vi afgør, hvad der skal ske med den.

Klik på knappen og læs gode råd om, hvordan du håndterer evalueringer af din virksomhed.

Anonymitet sikrer ærligheden

For at sikre ærlige evalueringer lover vi brugerne anonymitet over for tidligere og nuværende arbejdsgivere. Derfor spørger vi dem kun om det allermest nødvendige og indhenter ikke oplysninger om eksempelvis undervirksomhed, afdeling eller andre forhold, der vil kompromittere anonymiteten.

Ved at præcisere at en evaluering kommer fra en bestemt afdeling, vil det i mange tilfælde eliminere effekten af at være anonym. Brugere kan dog vælge at skrive det selv.

Der skal desuden være afgivet mindst 3 evalueringer, før evalueringerne bliver synlige på Virksomhedsprofilen. Det gør vi for at balancere evalueringerne, så én enkelt evaluering ikke kan blive tungen på vægtskålen.

Bag om evalueringer

Det bliver du evalueret på

Dine tidligere og nuværende medarbejdere tildeler din arbejdsplads stjerner ud fra en række relevante kategorier, herunder:

  • Ledelse
  • Kultur og mening
  • Karrieremuligheder
  • Belønning
  • Arbejdsmiljø og balance
  • Samarbejde og relationer

Tre vagthunde – os, dig og brugerne

Som virksomhed er du i trygge hænder, for troværdigheden omkring dine evalueringer skal være i top. Derfor gennemgås alle kommentarer på evalueringer manuelt, før de går online. På den måde sikrer vi, at vores betingelser og gældende lovgivning følges, så alt foregår, som det bør. Derudover har du som virksomhed flere effektive handlemuligheder undervejs.

Det er altid muligt for os, dig og vores brugere at rapportere en evaluering eller dele af en evaluering, hvis noget virker forkert eller er i strid med vores betingelser eller lovgivning.

Vi sikrer dig

Skulle der være den mindste tvivl om en tidligere eller nuværende medarbejders tilknytning til din virksomhed, vil vi til enhver tid bede medarbejdere om uddybende oplysninger om ansættelsesforholdet.

Vælger du som virksomhed at få fjernet evalueringer fra din Virksomhedsprofil, kan det også lade sig gøre. Vær blot opmærksom på, at et fravalg også sender et signal – især hvis andre i dit marked viser åbenhed.

Du kan læse mere om datakilder og vægtning i beregningen af den samlede evalueringsscore.