Rekruttering

Danske Bank bruger aktivt prak­tik­for­løb som re­k­rut­te­rings­red­skab

Danske Bank skulle kun bruge cirka 20 studerende til sit 10 ugers praktikforløb, Danske Summer Internship, men de fik knap 2.000 ansøgninger i alt. Banken lægger ikke skjul på, at tilbuddet blot er ét initiativ blandt mange, der skal få de allerbedste talenter til banken, og det ser ud til at virke. Mere end hver anden summer intern fortsætter på den ene eller den anden måde i Danske Bank efter de 10 uger.

”Der er ikke skyggen af tvivl om, at vi får de allerbedste kandidater, når vi søger summer interns,” siger Ole Bech-Petersen, der er ansvarlig for employer branding og Rekruttering i Group HR i Danske Bank.

Danske Summer Internship indgår i en palet af aktiviteter, som Danske Bank de seneste år har opbygget, og som løbende bliver justeret, så banken også fremover kan tiltrække studerende med den allernyeste viden til banken. Der bliver afholdt faglige arrangementer på universiteter og handelshøjskoler, der er online kommunikation, og så er der graduateophold for studerende, når de er færdige med deres kandidatuddannelse.

Der har i år været rigtig mange ansøgere til de cirka 20 summer internship. Næsten 100 pr. stilling.

”Erfaringerne med Danske Summer Internship er fantastisk gode. Der er meget stor interesse blandt de studerende, og tilfredsheden med forløbet er meget høj. Vi er især glade for, at mange af de studerende har lyst til at fortsætte efterfølgende – enten i et studiejob eller i et fast arbejde efter endt uddannelse. Både de og vi får et bedre indtryk af, om vi er en mulig arbejdsplads for dem på et senere tidspunkt – end hvis man mødte dem kort til en jobsamtale på en halv time,” siger Ole Bech-Petersen.

Formålet er klart: Vi vil rekruttere de bedste

Formålet med forløbet er langt fra nogen hemmelighed over for de studerende.

”Vi spiller med helt åbne kort, for formålet er at tiltrække de allerbedste finansierings- og økonomi studerende – også når de er færdige – og det siger vi direkte til dem, når vi har dem inde. Det er faktisk også sådan, at vi drøfter deres muligheder i løbet af deres internship, så det på den måde ikke bare er noget, man kredser om, men har en åben diskussion om,” understreger Ole Bech-Petersen.

Danske Summer Internship har kørt siden 2008 og er målrettet kandidatstuderende inden for finansiering og økonomi. Især de seneste år er Danske Bank dog begyndt at ændre fokus, så man ikke kun kigger efter talenter inden for finansiering og økonomi, men også inden for eksempelvis it. De seneste somre har man for eksempel haft it-studerende inde til en sommerskole i en uge, hvor de bliver præsenteret for en case, de skal arbejde med.

”Vi har grundlæggende en tilgang, hvor vi bevidst har valgt mange forskellige måder at samarbejde med studerende på. Det, der virker i samarbejdet med økonomistuderende er ikke nødvendigvis det, der virker, når vi samarbejder med it-studerende.”

Begge parter øger kendskabet til hinanden

I Danske Bank sætter man stor pris på, at man øger kendskabet til den enkelte studerende, og at man får en fin fornemmelse af, hvad der rør sig blandt de studerende. Hvad tænder dem, når de skal vælge karriere. Det behøver, ifølge Ole Bech-Petersen langt fra at være det samme nu – som om fem år.

”Desuden betyder det meget for os, at vi får fat i de studerende, lige når de er blevet færdige eller er på vej til at blive det, fordi de kommer med den nyeste viden og har et meget højt fagligt niveau. De har selvfølgelig meget at lære, men de har også meget at lære os.”

Ifølge Ole Bech-Petersen er det svært at komme med generelle anbefalinger til, hvordan man rent faktisk ender med en eftertragtet stilling i banken – også fordi karakterne af stillingerne er meget forskellige.

”Men uanset om vi ansætter graduates eller interns, så skal deres karakterer ligge i den høje ende, og vi kigger også på, om ansøgerne har en international horisont. Der sker rigtig meget i Danske Bank i de her år, og derfor er det desuden særligt vigtigt, at vi ikke bare ansætter nogen, som kan leve med forandringer, men som kommer med noget at bidrage med i den forbindelse,” siger Ole Bech-Petersen.

Der er ingen tvivl om, at Danske Summer Internship fortsætter de kommende år, men ifølge Ole Bech-Petersen justerer man hele tiden udbuddet til de studerende. For nyligt har man for eksempel kigget på, om man samarbejder med de rigtige uddannelsesinstitutioner og har efterfølgende lavet nogle ændringer der.

Læs også