Arbejdsmarkedet

Ukendt netværk kan gøre din virk­som­hed in­ter­na­tio­nal

Der er ikke mange, der kender til Enterprise European Network, selv om det har eksisteret i tre år. Kendskabet vokser først nu, og mange virksomheder vil kunne nyde godt af det internationale netværk, der er blevet etableret af EU-Kommissionen.

Enterprise European Network er det største netværk af sin art i verden. Netværket består af mere end 580 organisationer med cirka 4.000 fagfolk i 47 lande. Alligevel vil de fleste danske virksomheder formentlig ikke kende til netværket – det er først nu, at kendskabet til det tre år gamle netværk er ved at sprede sig:

”Da EU-Kommissionen lancerede netværket i 2008, var det meget kaotisk organiseret. Vi havde ingen fælles database eller fælles fodslag. Vi havde ikke en gang noget navn. Derfor tog det lang tid at få anerkendelse, og det er først det seneste år, at virksomhederne for alvor er begyndt at bruge os,” siger Simon Poulsen til Berlingske.

Simon Poulsen er seniorprojektkonsulent i den danske del af netværket Agro Business Park, og han fortæller, at markedsføringen af netværket primært er sket via artikler i lokalaviser og mund-til-mund-metoden virksomhederne imellem.

Enterprise European Network kan blandt andet hjælpe din virksomhed med information og rådgivning om eksportmuligheder og om mulighederne for etablering i udlandet. Desuden kan du få hjælp til at finde udenlandske samarbejdspartnere og projektpartnere.

”Der er afsat mere end 1,1 milliarder euro i EU-midler til at hjælpe 350.000 små og mellemstore virksomheder med at vokse og forny sig. Yderligere 2,6 milliarder euro er afsat til at hjælpe virksomheder med at markedsføre nyskabende idéer og drage større fordele af det indre marked,” lyder det på Enterprise European Networks hjemmeside, der samtidig gør opmærksom på, at netværket ikke kan tilbyde virksomheder finansielle midler – men kan hjælpe med at identificere mulige finansieringsmuligheder via EU.

Kendskabet øges

I Danmark ligger Enterprise European Network i Aalborg, Tjele, Herning, Søndersø, Løgumkloster, Næstved og København. Ifølge Berlingske har Jesma Vejle Teknik A/S, Apro Aps., North Invent A/S, UCONNECT APS., InfoSuite A/S og Marine Travel A/S haft glæde af Enterprise European Network.

Også i udlandet drager flere og flere nytte af netværket. På Enterprise European Networks internationale side kan man læse om to græske sejlere Jason Georgaris og Antonio Kondis med en forretningsidé om at sænke omkostningerne ved mediedækningen samtidig med, at man kan gøre sejladsen mere interessant.

”Inden de startede Icarus Sailing Media i 2008, rettede de to henvendelse til Enterprise European Network for at få hjælp,” lyder det på hjemmesiden.

Katerina Leoussi, der er netværkskoordinator hos ACSMI – den lokale del af Enterprise European Network, kunne se potentialet i de to grækeres innovative idé. Hun hjalp dem med at sikre EU støtte til at udvide antallet af deres salgs- og marketingansatte og til at købe nyt udstyr. Virksomheden har allerede fået et godt navn som den eneste leverandør af kvalitets medieindhold om Olympisk sejlads til kunder som BBC og Bloomberg Television.

”Med Enterprise European Network som en værdig co-captain er vi i starten af en spændende rejse,” siger Antonio Kondis, den ene af ejerne af virksomheden.

Netværket har siden starten rådgivet og hjulpet 66.000 firmaer over hele verden, og 15 procent af dem melder tilbage, at deres øgede omsætning skyldes et eller flere besøg hos én af netværkets afdelinger.

Ifølge artiklen i Berlingske klarer den danske del af netværket sig godt. Danmark ligger lige nu i top med hensyn til virksomheder, der har fået vellykkede kontrakter i andre dele af verden.

Du kan eventuelt læse mere om Enterprise European Network her.

Læs også