Jobsøgning

Spil på alle heste i din job­søg­ning

Kenneth Skov Jensen startede som kommunikationskonsulent i Ældresagen den 1. februar efter at være blevet headhuntet.

Bevægelsen mod mere kommunikation og mindre journalistik i jobbet var blevet tydelig for Kenneth Skov Jensen, der havde arbejdet nogle år som journalist i Centralforeningen for Stampersonel. Det var inden for kommunikation, at han fik flere opgaver, og hans stillingsbetegnelse ændrede sig fra journalist til kommunikationskonsulent. Samtidig begyndte han på en master i Professionel Kommunikation på RUC for at blive klogere på faget.

Jobbet i fagforeningen Centralforeningen for Stampersonel var hans første, efter han havde færdiggjort sin uddannelse som journalist, og han mærkede et stigende behov for at prøve noget andet af. For at prøve sig selv af.

”Jeg havde længe tænkt, at jeg ville ind i en større organisation og arbejde med kommunikation. Jeg var begyndt at holde øje med jobopslag, men havde ikke skrevet nogen ansøgninger, men mere forhørt mig i mit netværk i forhold til, hvem jeg kendte inden for de virksomheder eller organisationer, jeg fandt interessante,” fortæller 31-årige Kenneth Skov Jensen, der en fredag eftermiddag i slutningen af 2016 blev ringet op af en headhunter, der havde fundet ham via LinkedIn.

Han og Kenneth Skov Jensen havde nogle kontakter til fælles, og han ville høre, om et job som kommunikationskonsulent i Ældresagen kunne være interessant.

”Jeg havde ikke selv set det jobopslag, men jobbet indeholdt lige det, jeg søgte. Inden da havde jeg tænkt, at det var et voldsomt marked at kaste sig ud i, men jeg er sikker på, at netværk er vejen frem i kombination med, at man skriver ansøgninger. Det betyder meget, at man kender nogen, som kan sige, at der ligger en ansøgning i bunken fra dig, for mange virksomheder får så mange ansøgninger, at det kan hjælpe dem, hvis de får et praj om en bestemt ansøgning. Mit råd til andre, der vil have nyt arbejde, er helt sikkert, at man spiller på alle heste,” siger Kenneth Skov Jensen og tilføjer, at man skal huske at hjælpe andre, hvis de kommer og spørger, om man kan hjælpe i forbindelse med et jobskift.

Du sætter din anerkendelse på spil

Kenneth Skov Jensen er overbevist om, at han kun kan få noget positivt ud af sit jobskifte, selv om han var godt tilfreds med sit gamle job.

”Der er ingen tvivl om, at det rent fagligt bliver et løft, fordi jeg skal forholde mig til kommunikation på en helt anden måde. Jeg kommer til at skulle bryde med nogle vaner og tænke lidt anderledes, og det er meget sundt. Personligt tror jeg også, at det vil udvikle mig, fordi jeg nu kommer til at omgås nogle andre mennesker end før,” siger Kenneth Skov Jensen, der har fået bekræftet sin tanke om, at det kan være sundt at komme ud og se, hvordan andre gør tingene – og komme med sine input til, hvordan man kan gøre.

Efter fire og et halvt år hos Centralforeningen for Stampersonel var han blevet helt klar over, hvad der rent kommunikativt virkede og ikke virkede, men samtidig ved han også, at det ikke er sikkert, at det samme gør sig gældende hos Ældresagen.

Han kan sagtens forstå, at nogle kan frygte at springe ud i et nyt job, når de egentlig er godt tilfredse med deres nuværende arbejde.

”Man sætter rigtig meget på spil. Jeg var i en organisation, hvor jeg var anerkendt for de ting, jeg lavede der. Den anerkendelse sætter jeg på spil nu, fordi jeg kommer ind i en anden kontekst. Hvis man har børn og huslån kan jeg godt forstå, at man måske tænker ekstra over det, men jeg ville stadigvæk foretage et jobskifte, hvis jeg følte for det. Hvis du kan skabe anerkendelse ét sted, kan du også gøre det et andet. Stol på, at du kan bære den med videre. Det har jeg sagt til mig selv, at jeg kan,” siger Kenneth Skov Jensen.