Karriere

Jeg trængte til at prøve noget andet

Søren Kitaj var glad for sit job som kommunikationsrådgiver i Rederiforeningen, men trængte samtidig til at prøve sig selv af i nye rammer.

”Jeg ville kun skifte job, hvis jeg kunne få noget, der lød mere interessant. Noget, jeg havde en god mavefornemmelse med,” lyder det fra Søren Kitaj, som med egne ord var superglad for sit arbejde som kommunikationsrådgiver i Rederiforeningen.

”Men efter fire år trængte jeg til at prøve kræfter med noget andet og begyndte at se mig om efter en interessant mulighed,” fortæller Søren Kitaj, der blandt andet tænkte, at det kunne være spændende og afvekslende, hvis han kunne komme til at arbejde på et kommunikationsbureau.

Han begyndte at forhøre sig i sit netværk, hvilket viste sig at være det helt rigtige. Her dukkede kommunikationsbureauet Morsing PR op som det perfekte bud på hans næste arbejdsplads, og den gode mavefornemmelse indtrådte allerede ved første møde med lederne af Morsing PR.

”Da jeg mødte dem, kunne jeg mærke, at det tegnede til at blive et rigtig godt match – de er både dygtige og varme mennesker, hvilket er vigtigt for mig. Det føltes rigtigt fra start, og det gør det stadigvæk,” siger Søren Kitaj, der startede som kommunikationsrådgiver hos Morsing PR den 1. november 2016.

Den gode mavefornemmelse er fortsat

Den allerførste arbejdsdag fik han bekræftet den gode mavefornemmelse, der havde været under ansættelsesforløbet.

”Når man har været her i fem minutter, så føler man det som om, at man er en del af Morsing-familien. Der bliver taget rigtig godt imod nye folk, og det er nemt at falde til,” siger Søren Kitaj og uddyber, at Morsing PR heldigvis slet ikke levede op til hans værste frygt og fordom om et kommunikationsbureau som et sted fyldt med konsulenter med skarpslebne albuer.

Tager man et kig på Søren Kitajs cv, vil man hurtigt opdage, at det er præget af korte ansættelser med undtagelse af hans seneste job i Rederiforeningen, hvilket blandt andet skyldes, at to af hans tidligere arbejdspladser gik konkurs, og at han har været ansat i tidsbegrænsede stillinger. De korte ansættelser har altså ikke været et bevidst valg fra hans side, men det har givet ham stor erfaring med forskellige arbejdspladser.

”Alligevel betyder det noget for mig, at jeg kan føle mig tryg i en ny stilling, så jeg ikke er bange for at gå i krig med opgaverne og for at fejle. Den opbakning, der er her, sætter jeg stor pris på,” siger han og tilføjer, at arbejdsopgaverne til dels ligner dem, han havde i sit tidligere job.

Rammen er en anden

Han sørger for at få historier i medierne for kommunikationsbureauets kunder, lave videoer til de sociale medier, få navigeret kunderne fornuftigt rundt i krisetider, skrive debatindlæg og andre tekster.

”Den store forskel er rammen i forhold til, hvilken organisation jeg er i, for håndværket er meget det samme. I Rederiforeningen handlede det selvfølgelig altid grundlæggende om det samme emne, men det bredte sig alligevel over mange forskellige områder, hvor man det ene øjeblik kunne arbejde med arbejdsmarkedsstof og det næste med eksporttal. Her kan det være flere forskellige brancher og virksomheder, jeg beskæftiger mig med, og så skal jeg lige vænne mig til at prioritere min tid på en anden måde,” siger Søren Kitaj og fortsætter:

”Det er vigtigt, at man holder alle kunder varme – og glade. Ringer telefonen, så skal man lynhurtigt sætte sig ind i kundens situation og omstille sig.”

Han oplever, at Morsing PR også rent fagligt adskiller sig fra andre kommunikationsbureauer, han har været i kontakt med.

”Morsing PR siger selv, at de har deres egen tilgang og vil adskille sig fra andre bureauer. I praksis betyder det, at vi udfordrer kunderne og bruger os selv og vores personlighed. Man skal ikke være en anonym konsulent her – man skal virkelig bruge sig selv,” siger han og tilføjer, at bureauet har et enormt fokus på kvalitet, hvilket som regel betyder, at tekster til kunder for eksempel bliver læst igennem af en anden fra bureauet, inden de bliver sendt afsted – fordi detaljerne er vigtige.

Selv om Søren Kitaj kun har været hos Morsing PR i ganske få måneder, så føler han, at han har været der meget længere tid, fordi han så hurtigt har kastet sig over opgaverne og er kommet i gang.