JobsøgningØvrigt

Her er de 10 mest over­vur­de­re­de job

Dit drømmejob er måske i virkeligheden en halvkedelig affære præget af stress, arbejdspres og uinspirerende opgaver. Et amerikansk karrieresite har derfor undersøgt, hvilke job der ikke lever op til vores forestillinger.

Nogle job har et bedre ry end andre, men ofte lever imaget ikke op til virkeligheden. Af den grund kårer det amerikanske karrieresite CareerCast hvert år, de 10 mest overvurderede professioner, og i 2013 topper job i reklamebranchen listen.

Reklamemand/kvinde:

Den hårde konkurrence om kunder, opgaver og den medfølgende stress gør reklamebranchen til en af de mest overvurderede karrierer, du kan vælge. Samtidig er branchen presset, og der er ikke mange job at slås om.

Kirurg:

Det kræver mange års uddannelse og efteruddannelse at blive en god kirurg, og samtidig udsættes du dagligt for et højere stressniveau end i nogen anden profession.

Børsmægler:

Markedets store udsving og den generelle ustabilitet har gjort jobbet som børsmægler både mindre attraktivt og mere stressende.

Kommunikations-/presseansvarlig:

Krævende brugere, klienter og medier tærer hårdt på virksomhedens ansigt og stemme udadtil. Og derudover spytter universiteterne hvert år flere og flere kommunikationsuddannede ud på et i forvejen mættet arbejdsmarked.

Virksomhedsleder/seniormanager:

Dine beslutninger har indflydelse på stort set alle aspekter af forretningen, så alt bliver gået efter i sømmene, og stress og ansvar går ofte hånd i hånd.

Eventkoordinator:

Du er til eksamen hver gang du arrangerer en event, og du er ikke mere værd end fremmødet til din sidste fest. Derudover er lønnen generelt ikke særlig høj, og jobbet er ofte spækket med vanskelige arbejdsbetingelser.

Arkitekt:

Boligmarkedets kollaps og den stagnerende udvikling i byggeriet har kraftigt begrænset arkitekters muligheder. Derudover vil du ofte komme til at slås med dårligt arbejdsmiljø, hvis du endelig er så heldig at få foden indenfor på en tegnestue.

Pilot:

Arbejder du som kommerciel pilot, har du et af de mest stressende job ifølge CareerCast, og samtidig er du underlagt en skov af regler og tilsyn samt et jobmarked med dystre fremtidsudsigter.

Advokat:

I USA er det blevet sværere for jurauddannede at finde job efter studiet. I Danmark er der en tilsvarende udvikling, og i 2012 var hver tredje jurist ledig et år efter endt uddannelse. Derudover er virkeligheden som advokat ikke altid lige så spændende som i amerikanske tv-serier.

Computerprogrammør:

Flere amerikanske virksomheder sender nu deres programmeringsopgaver til Asien, hvor prisen er lavere, og det lægger pres på branchen og de højere lønninger i de vestlige lande.