Jobglæde

Danske ar­bejds­plad­ser er blandt de bedste i Europa

Vi trives på jobbet. På trods af Danmarks beskedne størrelse har vi ifølge en ny undersøgelse mange af Europas bedste arbejdspladser.

Arbejdsglæden er høj i de danske virksomheder. På den netop offentliggjorte liste over Europas bedste arbejdspladser er Danmark stærkt repræsenteret med 21 placeringer i top 100. Kun Storbritannien og Tyskland klarer sig en smule bedre med henholdsvis 31 og 23 arbejdspladser på listen.

Over 2.300 europæiske virksomheder har deltaget i undersøgelsen, og på trods af at kun omkring 140 af disse har dansk oprindelse eller islæt, har danskerne altså vurderet deres arbejdspladser til at være blandt de bedste.

Organisationen bag undersøgelsen, Great Place to Work, skelner mellem multinationale, store og små arbejdspladser. Og i kategorien ’multinational virksomheder’ vinder Microsoft, mens den danske vinder fra de sidste 3 år, McDonald’s, kommer ind på en 14.-plads.

Mere national stolthed kan man hente i kategorien af små arbejdspladser, hvor Bofællesskaberne Edelsvej slutter helt i top som Europas næstbedste arbejdsplads i 2014.

Sjov på jobbet

Bofællesskaberne Edelsvej er et socialt tilbud under Esbjerg Kommune for borgere med psykiske funktionsnedsættelser. Men også andre mindre danske virksomheder har fundet vej til top 10, hvor både konsulenthuset Hartmanns og IT-firmaet Conscia kommer flot ind med henholdsvis en femte- og en niendeplads.

Samtidig er Hartmanns blevet nomineret i den særlige kategori ’Culture of Fun’, hvor der udelukkende kigges på, om virksomhederne er i stand til at skabe et dynamisk og sjovt arbejdsmiljø.

Vinderen i kategorien blev forsikringsfirmaet Admiral fra Storbritannien, som blandt andet arrangerer skattejagter, Valentine Days-fejring, luftguitarkonkurrencer og endda har etableret et helt ministerium for sjove aktiviteter.

Tusinder har bedømt deres arbejdsplads

Det er 13. år i træk at ’Great Place to Work’ kårer landets bedste arbejdspladser i kategorierne mindre, mellemstore og store virksomheder. Undersøgelsen er blandt andet baseret på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, og flere tusinde personer har medvirket til resultatet og svaret på spørgsmål om deres vilkår på jobbet.

Læs også