Jobglæde

Danmarks bedste ar­bejds­plad­ser tager hensyn til den enkelte

Retfærdighed er en af 5 dimensioner, som organisationen ’Great Place to Work’ kigger på, når de kårer Danmarks bedste arbejdsplads, og flere af årets topscorere i kategorien arbejder meget målrettet med netop retfærdighed på arbejdspladsen. Retfærdighed handler om, hvorvidt medarbejderne føler sig fair behandlet, baseret på graden af rimelighed, upartiskhed og lighed, som medarbejderne oplever det på arbejdspladsen.

Værdihjulet ruller

Arbejder du hos specialinstitutionen Møllehuset i Thisted kommune, er der en god chance for, at du trives på din arbejdsplads. Her er retfærdighed nemlig vigtigt og Møllehuset har i tæt samarbejde med alle medarbejdere udviklet et effektivt værktøj kaldet Møllehusets værdihjul, som er deres værdigrundlag. Hjulet symboliserer, at ingenting står stille, og Møllehuset er i konstant udvikling.

”Vi er så forskellige, så det betyder, at vi skal behandles forskelligt. Vi har vidt forskellige vilkår som mennesker, og nogle har brug for mere omsorg og særlig hjælp og andre har ressourcer til at klare det selv. Vi ser på det enkelte menneske og dets behov og skaber mest mulig retfærdighed. Og der er ikke det, vi ikke kan løse i fællesskab,” siger forstander for Møllehuset Nina Overgaard Nielsen.

Retfærdighed betaler sig

I en anden del af landet, hos Affecto, som er Nordens største kompetencecenter inden for Business Intelligence og Information Management, er retfærdighed også en afgørende værdi.

Affecto scorer højt på retfærdighed ved at involvere den enkelte medarbejder i beslutninger og ikke kun synliggøre værdierne, men også efterleve dem. De har i samarbejde med deres medarbejdere udviklet værdierne og dermed gjort værdisættet nærværende for den enkelte.

Tusinder har bedømt deres arbejdsplads

Det er 13. år i træk at ’Great Place to Work’ kårer landets bedste arbejdspladser i kategorierne mindre, mellemstore og store virksomheder. Undersøgelsen er blandt andet baseret på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, og flere tusinde personer har medvirket til resultatet og svaret på spørgsmål om deres vilkår på jobbet.

Retfærdighed er et af 5 kriterier, de skal forholde sig til, og medarbejderne bliver her bedt om at vurdere, om de bliver retfærdigt og ligeligt behandlet.

Se de bedste danske arbejdspladser på Great Place to Works hjemmeside.