Karriere

Sådan landede Stig sin første CFO-stilling

Som rådgivende statsautoriseret revisor fik Stig Korfitsen øjnene op for forretningsdelen i virksomheder – og besluttede sig for at gå efter at blive CFO.

”Hvis man gerne vil gøre karriere og nå et bestemt mål, så må man gøre sig bevidst, hvad det er, der skal til for at nå derhen,” siger Stig Korfitsen, der den 1. april startede i sin første CFO-stilling i LeasePlan Danmark.

I perioden op til han blev statsautoriseret revisor lagde han meget hårdt arbejde i at opnå titlen både uddannelsesmæssigt og arbejdsmæssigt, og da den var i hus, begyndte han at arbejde som konsulent. Det var her, at han fik indblik i, hvor stor en betydning det har, når han via virksomhedens økonomi kunne være forretningsstøttende.

”Der fandt jeg ud af, at mit næste mål skulle være at blive CFO, og så begyndte jeg at kigge på, hvad der skulle til for, at jeg kunne nå dertil. Et par gange havde jeg nogle drøftelser med nogle headhuntere, som blandt andet anbefalede mig at få noget mere ledelseserfaring og stå i spidsen for nogle forandringsprojekter, og det har jeg fået bygget på gennem årene – og er gået efter,” siger Stig Korfitsen, som tidligere i år via sit netværk blev kontaktet af direktøren for LeasePlan og straks var lydhør, da han hørte, hvad han var på udkig efter.

Fik tilbudt drømme-stillingen

Direktøren var tiltrådt i januar i år og var nu på udkig efter en ny finansdirektør, og han mente, at Stig Korfitsen var den rigtige til jobbet.

”Jeg overvejede selvfølgelig nøje, hvad jeg ville, da jeg havde talt med ham. I mit forrige job sad jeg i Nordea som leder af finanscentret – det vil sige i en meget stor organisation. Men her var der et job som CFO, som jeg længe gerne har villet have, hvor jeg ville kunne arbejde sammen med den administrerende direktør. Det ville give mig et helt andet ansvar og nogle andre muligheder for at påvirke hastigheden og den strategiske udvikling. Her ville jeg kunne være forretningsstøttende på den måde, som jeg længe havde ønsket,” siger Stig Korfitsen, der takkede ja og bestemt ikke har fortrudt den beslutning.

Han kan lide, at virksomhedens produkt handler om biler, som mange af os har et forhold til – og at der desuden er tale om en vækstvirksomhed i et vækstmarked.

”Det har absolut været spændende at starte. Det er på mange måder en anden type virksomhed end Nordea, og det var interessant at være rundt og hilse på de 85 medarbejdere på min første arbejdsdag. Det er vigtigt at få sat nogle hoveder på funktionerne og blive klar over, hvem jeg skal samarbejde med – og hvem der er en vigtig indgang for mig i forhold til at forstå den her forretning,” siger Stig Korfitsen og tilføjer:

”Jeg har prøvet at skifte job flere gange, og det er altid spændende på den måde at skulle skyde sig ind på nye mennesker og deres agenda.”

Jobskiftene har været en bevidst vej mod målet om at blive CFO, som nu er blevet indfriet. Det første jobskifte på den rejse foretog han, da han skiftede fra PricewaterhouseCoopers til Danmarks Radio, hvor han stod i spidsen for et nyt fakturasystem. Da det var implementeret, rykkede han videre til Falck - tilbage i 2013 – hvor organisationen stod over for en stor forandring.

”Der skulle implementeres et nyt stort it-system, og jeg skulle være med til at bygge processerne omkring det op og kortlægge og forstå, hvad der skulle til for at få det til at fungere. At skabe transparens. Det er også det behov, jeg ser nu hos Leaseplan: Her skal jeg være med til at fortsætte den gode udvikling, stå for systemimplementering og at de underliggende processer fungerer i en høj kvalitet,” lyder det fra Stig Korfitsen.