Jobsøgning

Nød­ven­digt at bryde kom­fortzo­nen

Uffe Winther har løbende i karrieren brudt sin komfortzone for hele tiden at kunne udvikle sig. Senest har det betydet et nyt job som CFO i Kopenhagen Fur.

Jobbet hos DONG var spændende. Uffe Winther havde haft flere positioner i selskabet og havde udviklet sig inden for organisationen de seneste seks år og var rigtig godt tilfreds med sit arbejde.

”Jeg havde et superjob i en superorganisation, og det kan være svært at sige farvel til noget, man er glad for – og hvor man ved, at man er værdsat – for at kaste sig ud i noget ukendt. Jeg er overbevist om, at det udvikler mig,” siger Uffe Winther og fortsætter:

”Det er vigtigt, at man bliver ved med at udfordre sig selv og hele tiden søger nye udfordringer i et job, der kan udvikle dig – uanset om det er planlagt, eller det ikke er planlagt. Det kan være nemt at blive siddende i en stilling, hvor man er komfortabel med alle opgaverne, men man er også nødt til at bryde med sin komfortzone nogle gange. Man bør have modet til at tage et skridt videre.”

Påtag dig lederrollen – selv om du ikke er leder

Uffe Winther har med sine økonomiske uddannelser fra Aarhus Universitet, Amsterdam Universitet, CBS og Harvard Business School haft sin gang i forskellige virksomheder – blandt andet TDC og Copenhagen Airport, og han synes, det har været interessant at stifte bekendtskab med forskellige brancher, fordi det giver hans økonomiske base et andet indhold. Et andet vigtigt skift i løbet af karrieren har været at gå fra at være specialist til at blive leder.

”Jeg blev prikket på skulderen og spurgt, om jeg ville være leder, og der blev mit job pludselig helt anderledes. Jeg har sidenhen tænkt på, hvad jeg selv kunne have gjort for at blive leder, hvis jeg ikke var blevet spurgt om det. Helt fundamentalt mener jeg, at man selv er ansvarlig for at få ting til at ske – man behøver jo ikke sidde og vente på at blive prikket på skulderen,” fortæller Uffe Winther, der mener, at man skal forestille sig, at man er leder, hvis man har et ønske om at blive det på sigt.

Lad som om, du bliver forfremmet til leder, og begynd at agere som leder.

”Så vil du ændre din tankegang og begynde at tænke: Hvad vil en god leder gøre her? Du skal påtage dig opgaver, som måske kræver, at du skal koordinere med andre opgaver – og sørge for løbende at følge op. Motiver dine kollegaer til at lykkes sammen med dig og gå i dialog, hvis opgaverne ikke forløber som planlagt. Det gør samtidig, at du får prøvet det at være leder af. Er det overhovedet noget for dig? Det er slet ikke sikkert, at du gider tage de slåskampe, der følger med det at være leder,” lyder det fra Uffe Winther.

Startede i god tid

Medio 2016 startede han sit forarbejde med at finde et nyt arbejde. Han vidste allerede dér, at nu ville han skifte job i løbet af et års tid.

”Jeg begyndte at gøre mig klart, hvad jeg godt kunne tænke mig, og så skrev jeg mit cv og sørgede for at holde det opdateret – og så fandt jeg frem til nogle få rekrutteringsbureauer, som jeg sendte mit cv til,” siger Uffe Winther og uddyber, at han fandt frem til de helt konkrete rekrutteringsbureauer ved at forhøre sig i sit netværk om, hvilke bureauer der er relevante, når man har erfaring inden for økonomi.

Han var utålmodig, men havde tidligere erfaret, at det var fornuftigt at væbne sig med en vis tålmodighed. Så han var ikke overrasket over, at der gik nogle måneder, før han blev kontaktet om det helt rigtige job.

”Rekrutteringsbureauerne får mange henvendelser, og de vender ikke altid hurtigt tilbage. Det er heller ikke sikkert, at de har en relevant stilling i porteføljen, selv om du står klar. Som det gælder i mange andre situationer, kan det hjælpe dig, hvis du kender nogen, der kan anbefale dig til rekrutteringsbureauet – det kan gøre tingene meget nemmere,” siger Uffe Winther, der er glad for sit nye job hos Kopenhagen Fur, hvor folk med hans ord går op i deres job med liv og sjæl.