Øvrigt

Sådan blev Jeppe Navision-udvikler i trope-paradis

Fantastiske strande, vidunderligt klima og masser af kode til Navision. Det er Jeppe Due Hansens hverdag i de næste fire år. Jobbet i paradis fandt han ved et tilfælde. Læs historien, mens han pakker sin kuffert for at forlade det mørke og regnvåde Danmark.

"Jeg har aldrig været på Mauritius, men det ser fantastisk ud på billeder," siger Jeppe Due Hansen, mens han griner.

Og han har også grund til at være glad. For i de næste fire år skifter han den danske kulde ud med nogle af verdens bedste sandstrande på den lille ø ved Afrikas østkyst. Han har fundet sig et it-job i paradis.

Den totale tilfældighed

Historien starter et helt andet sted. For han skulle egentlig hjælpe sin kone med at finde et nyt job for et halvt år siden.

Hun havde valgt en frivillig fratrædelse i forbindelse med en fyringsrunde i den virksomhed, hvor hun var ansat som rejsekonsulent, og hun skulle derfor i gang med noget nyt. Og hun var ikke kræsen.

"Det betyder ikke så meget, hvad det er, men det skal ligge tæt på, hvor vi bor," havde hun sagt til Jeppe Due Hansen.

Jeppe Due Hansen satte sig til tasterne for at hjælpe sin kone med at finde et nyt job, åbnede en jobportal og tastede 10 kilometer ind som den længste afstand i den jobagent, han gik i gang med at oprette til hende. Et af de job, der dukkede op, var på Mauritius.

"Min første tanke er, at det er da længere væk end 10 kilometer," fortæller han.

Men på grund af den eksotiske destination blev han nysgerrig og klikkede på linket. Til sin store overraskelse var indholdet i jobannoncen en stilling, der matchede hans kvalifikationer som Navision-udvikler på en prik, mens det slet ikke passede til hans kone, der ellers var på jobjagt.

"Jobbet lød rigtig spændende, men jeg blev helt sikkert også fristet af destinationen. Det er rigtig langt hjemmefra, og der er varmt året rundt," fortæller han til Computerworld.

Jeg kan se, at du mener det. Søg jobbet

Efter en søgetur på nettet, hvor skærmen havde været fyldt med palmer, strande og solskin, gik han i tænkeboks. Han grublede over muligheden i et døgns tid, inden han præsenterede jobannoncen for sin udkårne. Og hendes svar blev en direkte opfordring til at søge.

"Hvis du viser mig den annonce, så er det fordi, du mener det. Så søg jobbet, Jeppe," lød hendes kommentar.

Således opmuntret satte Jeppe Due Hansen sig igen til tasterne; denne gang for at søge stillingen. I dag er jobbet hans, og den 31. januar sætter hele familien sig ind i flyveren til Mauritius med en enkeltbillet i inderlommen.

Det starter på Nørrebro

Jeppe Due Hansen er faktisk allerede startet i den nye virksomhed, som hedder NaviPartner.

"De første måneder har jeg arbejdet på Nørrebro for at lære firmaet og arbejdsgangene at kende, før jeg rejser afsted."

På destinationen skal han være chef for et hold lokale Navision-udviklere som et bindeled mellem Danmark og Mauritius. NaviPartner har flere folk stationeret på øen, og derfor har virksomheden også en kontaktperson, der hjælper Jeppe og hans familie i gang.

"Jeg har aldrig været på Mauritius før, og derfor er det ganske rart, at der er en lokal dame, som kan hjælpe med bolig, bil, prisniveau og andet praktisk."

Der er da også booket en lejlighed i de første to måneder, så den lille familie kan lande sikkert, indtil den finder noget mere permanent.

Det er jo ikke for altid

Den tilfældige mulighed betød, at der ikke var så mange tanker fra idé til handling. Men der er naturligvis også en bagside af medaljen, når man rykker teltpælene op ganske hurtigt.

"Det er selvfølgelig svært at sige farvel til sit netværk i Danmark, men sådan er det jo for alle, der rejser ud. Heldigvis er det i dag nemt at holde kontakten via digitale medier. Det offer, man betaler, tror jeg nu ikke er så stort i forhold til de oplevelser, som min familie og jeg får."

"Det er jo heller ikke for resten af livet. Nu tager vi fire år, så tager vi resten derfra."

Og bortset fra jobbet er planen da også løs.

"En af de eneste ting, jeg har sat mig for at nå i de kommende fire år, er at tage et dykkercertifikat."

"Underligt, at de bedste ting ofte sker ved et tilfælde," lyder det fra den stilfærdige Navision-udvikler.