Karriere

”Jeg havde ellers svoret, jeg aldrig skulle arbejde med hotel igen”

Pia Fonseca ejede sit eget hotel i 22 år, og da hun for nogle år siden solgte det, svor hun, at hun aldrig ville arbejde med hotel igen. Men branchen lokkede alligevel …

Hun lavede egentlig en aftale med sig selv – 53-årige Pia Fonseca – da hun solgte sit hotel efter at have drevet det i 22 år. Det skulle være slut med hoteller fremover.

”Efter at have været selvstændig i 22 år, kunne det være sjovt at komme ud og prøve noget andet. Hele mit voksenliv har jeg drevet hotellet, så jeg var nok også vokset lidt fra stedet. Jeg er sådan et menneske, der gerne vil prøve noget nyt, og derfor ville jeg ikke være i hotelbranchen mere,” fortæller Pia Fonseca, der derfor tilbage i 2009 blev handelschef i Brønderslev Handel, har været konsulent – og senest cateringleder hos Færgeselskabet Læsø, hvor hun kom til i 2014.

Jobbet i færgeselskabet passede hende perfekt, men to timers transport hver dag fik Pia Fonseca til at se sig om efter noget andet.

”Jeg læste en dag en artikel i avisen om, at hotelchefen på Fyrklit Hotel i Hirtshals havde sagt op. Jeg har altid kendt stedet og er vokset op i Hirtshals, så da jeg læste det, vidste jeg, at det var det, jeg ville lave fremover. Jeg tog kontakt til et af hotellets bestyrelsesmedlemmer, som jeg kendte i forvejen, for at høre, om de havde fundet en anden,” fortæller Pia Fonseca, der senere fik at vide, at de ville bruge et rekrutteringsfirma for at få stillingen besat.

Derfor kan jeg ikke holde mig væk

”Det faldt mig let at skrive ansøgningen – det har altid gledet på tastaturet for mig, når jeg er endt med at få jobbet – og det gjorde det også her,” siger Pia Fonseca, der den 1. marts i år kunne kalde sig hotelchef på Fyrklit Hotel.

Selv om hun ikke havde regnet med, at hun skulle tilbage til hotelbranchen, så ved hun godt, hvad det er, der gør det så svært for hende at holde sig væk:

”Det tricker mig, at man altid er i kontakt med slutbrugeren, og så er der noget helt særligt ved at møde så mange forskellige typer mennesker – så mange forskellige kundegrupper - i hverdagen. Samtidig er hotel- og restaurationsbranchen ikke et sted, hvor der er plads til fejltagelser. Man skal virkelig være skarp, når man står i det – og det kan jeg godt lide.”

Kan jeg holde det ud?

Nu har hun en kilometer til arbejde, og selv om det i forhold til transporttiden er en uvant luksus, så måtte hun nøje overveje, om det at bo og arbejde i samme by – og desuden komme tilbage til barndomsbyen – egentlig var noget for hende.

”Det var med kriller i maven, at jeg startede, for ville jeg kunne trives med at bo i min barndomsby 24 timer i døgnet? Jeg har skullet vænne mig til det, fordi jeg har været væk fra byen i mange år, og så er det specielt at komme tilbage til en lille by. Min konklusion er, at jeg godt kan holde det ud,” siger Pia Fonseca og uddyber, at hun som person ikke har noget imod, at alle ved, hvem hun er, når hun står hos købmanden eller går i byen, og at det selvfølgelig gør det meget lettere.

Læs også