ArbejdsmarkedetRekruttering

Når IT-folk skifter job: Pengene er slet ikke det vigtigste

En ny undersøgelse blandt amerikanske IT-professionelle, som Informationweek.com har fået adgang til, viser en interessant udvikling.

Top 5 grunde til jobskifte

  1. Karriereudvikling: 25 %
  2. Nye udfordringer/mere interessant arbejde: 12 %
  3. Fyring: 10 %
  4. Ledelsen: 7 %
  5. Løn: 6 %

Kilde: Informationweek.com

Pengene betyder mindre, når IT-folk skifter arbejde.

Ifølge rekrutteringsbureauet Greythorns Inside Technology Market Report for 2015, som er baseret på svar fra 492 amerikanske IT-professionelle, er antallet af økonomisk motiverede jobskifter halveret fra 12 procent til 6 procent i forhold til den forrige undersøgelse fra 2014.

Udvikling vinder

Økonomien er styrtdykket fra den næststørste årsag til jobskifte i 2014 til en sjetteplads i 2015.

Ganske som sidste år er den suverænt vigtigste årsag til at forlade sit gamle job karriereudvikling, der med 25 procent af respondenterne bag sig ligger langt foran nye udfordringer, der indtog andenpladsen med 12 procent.

Feltet er stabilt

Løncheckens fald fra tinderne kommer interessant nok ikke, fordi de andre top-fem kandidater har taget 'markedsandele'. De ligger nemlig stabilt.

Eksempelvis var der sidste år 11 procent, som søgte nyt arbejde på grund af et ønske om nye udfordringer.

Færre vil skifte

Selvom mange vil skifte job for at udvikle karrieren, er flere tilsyneladende glade for deres nuværende stilling, og andelen af IT-folk, der regner med aktivt at søge efter nye udfordringer i det indeværende år, er faldet med 10 procent siden undersøgelsen fra 2014.

Læs også