Rekruttering

Få en af hem­me­lig­he­der­ne bag vores re­k­rut­te­ring, der får 96 % af vores kunder til at tørste efter mere

Vil du have de bedste talenter på krogen? Så kræver det, at du forstår, hvor de er – og hvordan du bedst rækker ud til dem. En såkaldt outreach-strategi, er en essentiel del af en effektiv rekrutterings-strategi.

I denne artikel kan du lære, hvordan du bedst tiltrækker kandidater ved hjælp af en gennemarbejdet outreach-strategi. Vi ved, hvad vi taler om, for 80 % af vores rekrutteringer ender faktisk med en ansættelse, og 96 % af vores kunder vil bruge os til at drive processen igen. Læs med her, hvor vi kvit og frit deler vores erfaringer med dig!

Velkommen til et rovfisket hav

Det kan være en udfordring at finde de rette kandidater i dag, hvor arbejdsmarkedet er intenst, og det er svært at finde alt fra specialister, ledere og IT-professionelle til håndværkere, rengøringspersonale og servicefolk. Derfor er en aktiv outreach-strategi essentiel for at nå de bedste talenter. Mange kandidater er nemlig ikke aktivt jobsøgende, men er alligevel åbne for nye muligheder, hvis de bliver præsenteret for det rigtige jobtilbud. Faktisk viser det sig i vores Jobindsigt-rapport (2024), at hele 54,69 % af arbejdsstyrken er passive jobsøgende, hvilket betyder, at du går glip af mange potentielle kandidater, hvis du udelukkende baserer dig på jobannoncer.

54,69 % søger ikke aktivt efter et nyt job, men er åbne over for jobtilbud, hvis de dukker op

Og dine konkurrenter er med stor sandsynlighed allerede aktive, når det kommer til at række ud. Mange oplever at blive kontaktet angående jobmuligheder, og derfor skal du være skarp for at skille dig ud. En stærk outreach-strategi handler om at møde kandidaterne, hvor de er – og ikke nødvendigvis dér, hvor du tror, de er.




Hvordan ser en god outreach-strategi ud?

”En outreach-strategi skal altid ses som en del af en samlet rekrutteringsstrategi,” fortæller rekrutteringschef Jacob Perstrup Matyjasik. ”Det starter med afdækning af markedet og profilen. Derefter kommer annoncering, hvor man i outreach-delen træder ind og aktivt søger efter spændende kandidater. Så følger screening og for-interviews, og til sidst kommer samtaler og eventuelle afslag.”

Det gode forarbejde gør forskellen

Når du arbejder med outreach, er forarbejdet essentielt, da det sætter tonen for hele den efterfølgende proces. Brug tid på at indsamle viden om dine kandidater, og forstå, hvor de befinder sig på markedet lige nu, samt hvordan deres behov kan ændre sig fremover.

”Det handler om at gøre sit forarbejde og forstå kandidatmarkedet samtidig med, at du har helt styr på, hvilken stilling du ønsker at besætte,” siger Jacob Matyjasik.

Med grundighed kan man skabe det rigtige materiale, det fængende pitch og gøre sig grundige refleksioner omkring ens organisation som arbejdsplads.

”Mange glemmer at tænke over, hvad de egentlig kan tilbyde som arbejdsplads. At være meget klar på, hvad der gør ens virksomhed unik, og hvilke arbejdsforhold man kan tilbyde, øger succesraten betragteligt,” siger Jacob Matyjasik.

”Og så er der spørgsmål såsom: Hvem fra organisationen bør tage kontakt? Og, hvordan skal du række ud?” Fortsætter Jacob Matyjasik. “Der er stor forskel på, hvordan man henvender sig til nogen, der bliver kontaktet ugentligt, og til nogen, der sjældent får henvendelser. Og skal det være personlige, telefoniske eller mere standardiserede beskeder? Alt det skal gennemtænkes nøje.”

Et andet vigtigt fokuspunkt er at tænke over, hvilke krav du stiller til kandidaten. Nogle kandidater har ikke tid til at skrive lange ansøgninger eller registrere sig i systemer. Overvej derfor, om du kan gøre processen så let som muligt – det kan gøre forskellen på, om en kandidat vælger at engagere sig eller ej.

Find kandidaterne dér, hvor de er

Det er vigtigt at have indsigt i, hvilke platforme og netværk dine målgrupper befinder sig i, så du kan målrette din indsats.

”Et trick er at spørge sig selv: Hvor holder kandidaterne sig ajour?” siger Jacob Matyjasik. ”Det er meget forskelligt, om du leder efter en håndværker eller en IT-professionel. Du finder dem sjældent samme sted. Skal du have fat i tunge profiler inden for økonomi, teknik eller IT, så er LinkedIn en oplagt platform, men det er ikke nødvendigvis dér, du finder en murer eller elektriker, og skal jeg nu gøre lidt reklame for Jobindex, så er én af vores styrker, at vi har adgang til flere forskellige platforme.”

Byg relationer og skab en pipeline

”Outreach handler ikke kun om at besætte en aktuel stilling. Det kan også handle om at bygge relationer og køre spændende kandidater i stilling, så du opbygger en kandidat-pipeline, som kan understøtte en organisk vækststrategi.” Ifølge Jacob Matyjasik er dette særligt relevant for større virksomheder, der har mulighed for at investere i langsigtede strategier. I en tid, hvor arbejdskraften er knap, bliver denne tilgang mere og mere relevant.

Personlig kontakt er nøglen

Der er mange, der benytter AI og automatiserede beskeder i deres outreach. Men her advarer Jacob Matyjasik: ”Man skal være forsigtig, for kandidaterne skal mærke, at man gør sig umage. De fleste kan gennemskue, når en besked er generisk eller upersonlig.”

Ifølge Jacob Matyjasik er telefonisk kontakt en af de mest effektive metoder til at skabe en personlig relation til kandidaterne: ”Jeg kontakter ofte uden for eller i slutningen af arbejdstiden, når kandidaterne har tid til at tale. Det giver mig mulighed for at tegne den røde tråd mellem stillingen og dem – og forklare, hvorfor det netop er det rette match for dem.”

Brug os til at gøre arbejdet for dig

En god outreach-strategi kræver tid og forberedelse. Hvis du vil have hjælp til at nå de bedste kandidater, kan vi selvfølgelig gøre det hele for dig. Hos Jobindex har vi adgang til over 700.000 profiler, så du får de bedste forudsætninger for at finde den rette kandidat.


Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig med at tiltrække de rigtige profiler til din virksomhed.

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 38 32 33 55

Læs mere om vores services her

Læs også