KarriereØvrigt

Få ansvar for verdens største skibs­mo­to­rer

Har du en gymnasial uddannelse, og tænder du på at arbejde med avanceret teknologi i et internationalt miljø? Så læs videre her. Maersk kan nemlig tilbyde dig fire spændende studieår, en helt unik livsstil og rigtig gode job- og karrieremuligheder efter endt uddannelse.

Pålidelighed, omhu og ansvarlighed kendetegner rederiets profil, og som kadet hos Maersk bliver du en del af en international besætning i et af verdens største rederier. Maersk søger altid nye kadetter, særligt maritime maskinmestre, og lige nu er det januaroptaget 2016, der er i fokus.

”Vi har studiestart i januar og i august. Det betyder, at man kan søge hele året, for vi udvælger løbende til samtale ud fra karakterer, motivation og så selvfølgelig vores behov”, siger Kim Balsløv Jørgensen fra Maersks kadetrekruttering.

Han understreger, at den gymnasiale retning er mindre afgørende, og at det vigtigste til gengæld er, at man er motiveret og kan se sig selv skabe en karriere som enten maskinmester eller skibsfører i Maersk.

Uddannelse med god sikkerhed for efterfølgende beskæftigelse

Uddannelsen til maritim maskinmester er en internationalt anerkendt videregående uddannelse på professionsbachelorniveau, som giver mange og rigtig gode muligheder for at gøre karriere enten i Maersk eller i mange andre relaterede erhverv – til lands og til vands.

Uddannelsen tager 4,5 år og består af kombineret teori på skoler hjemme i Danmark og praktik på Maersks skibe rundt om i verden. Det er desuden en bred, teknisk uddannelse, som giver kompetencer inden for mange forskellige områder – kompetencer som er efterspurgte i industrien.

Som kadet hos Maersk prøver man kræfter med flere forskellige skibe, og når uddannelsen er bestået, får man som en del af kontrakten automatisk tilbudt en 2-årig ansættelseskontrakt som juniorofficer. Langt de fleste fastansættes når den midlertidige kontrakt udløber, men det beror selvfølgelig på rederiets behov, og om de udfylder jobbet tilfredsstillende.

”Vores skibsofficersuddannelser er unikke, idet vi garanterer dig et job, hvis du består din uddannelse. Det er der ikke mange uddannelser, der kan prale af. Det betyder, at du, med en Maersk-kontrakt i hånden, ved, at du kommer til at arbejde med det, du har uddannet dig til på et af vores skibe. Du kan derfor roligt koncentrere dig om dine studier, velvidende at der er et job til dig efterfølgende. Det synes vi, er utroligt vigtigt at tænke på, når man skal vælge uddannelse”, fortsætter Kim Balsløv Jørgensen.

Optimale læringsrammer

Under uddannelsen får du mulighed for at bruge og udvikle dine evner på højteknologiske og fremtidssikrede skibe, som blandt andet har internet, fitnesscenter, swimmingpool, biograf mm. Som nyuddannet får du rang af officer fra første dag, og og dermed også et ansvar for skibets daglige drift.

”Branchen mangler arbejdskraft, og hos Maersk har vi plads til at optage flere maritime maskinmestre end tidligere. Vi har samtidig gode erfaringer med vores danske kadetter. De er dygtige, og vi vil gerne have endnu flere, der har lyst til at bruge deres gode hoved og hænder ombord på vores skibe”, forklarer Kim Balsløv Jørgensen.

Maersk søger lige nu kadetter til maskinmesteruddannelsen med start januar og august 2016. Hvis du er interesseret, kan du finde mere information og bl.a. læse om ansættelsesproceduren på blivskibsofficer.dk, hvor du også kan ansøge direkte.

Et hav af karrieremuligheder

Læs også