JobsøgningTests

Det bør du forberede dig på udover ansøgning og CV

Jobsøgning betegnes tit som ansøgning og CV, men arbejdsgivere bruger også andre metoder til at vurdere dig. Se listen over, hvad de bruger mest.

Vores undersøgelse om ansøgning og CV afdækker, hvordan knap 300 arbejdsgivere håndterer det jobsøgningsmateriale, de modtager i forbindelse med en ansættelse, særligt CV og ansøgning.

Men CV og ansøgning er ikke de eneste værktøjer, arbejdsgiverne anvender for at blive klogere på en ansøger.

3 ud af 4 bruger referencer

Vi har spurgt arbejdsgiverne, om de bruger andre former for værktøjer, når de søger en ny medarbejder – og det gør de.

Bruger du andre former for værktøjer i en ansættelse?

Udsagn Procent
Referencer 75 %
Personligheds-/persontypetest 62 %
Møde med potentiel chef 62 %
Case-opgave 58 %
Møde med potentielle kolleger 56 %
IQ-test 23 %
Sociale medier 18 %

Udover det sædvanlige jobsøgningsmateriale er referencer, personligheds-/persontypetest og møde med potentiel chef mest anvendte værktøjer blandt de adspurgte arbejdsgivere.

Det siger naturligvis noget om, hvad du kan forvente som jobsøger i en proces mod en egentlig ansættelse – og det kan muligvis være en god idé at forberede sig på.

Har du en eller to gode og relevante referencer, vil det altså være en god idé at angive dem på dit CV og forberede dine referencer på et evt. opkald fra en potentiel kommende arbejdsgiver.

Personligheds- eller persontypetest kan du finde gratis flere steder, og dem kan du prøve at tage et par stykker af for at få fornemmelsen for, hvad det drejer sig om.

At møde en ny chef kan være svært at forberede sig på, da det handler meget om kemi, men hav evt. et par relevante spørgsmål klar til chefen, der viser din interesse i fx ledelsesstil eller -tilgang.

Prøv vores persontypetest

62 % af arbejdsgiverne angiver, at de anvender personligheds- eller persontypetest som værktøjer for at komme tættere på en ansøger.

Hos Jobindex har du mulighed for at tage en gratis persontypetest, der gør dig klogere på dine styrker og indsatsområder. Noget, du måske også bliver spurgt om til jobsamtalen.