Jobglæde

Ar­bejds­mil­jø: Til fest med de bedste

Reportage: Danmarks bedste arbejdspladser blev 17. november hyldet ved et awardshow i Cirkusbygningen. Måske kan din virksomhed vinde næste år.

Cirkusbygningen i København. Tilskuerpladserne og den gamle manege er pakket med repræsentanter fra Danmarks bedste arbejdspladser.

De er kommet fra hele landet for at fejre hinanden, lufte gallatøjet og – hvis skæbnen tillader det – afvikle den medbragte takketale.

Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, åbner showet.

I sin tale fremhæver han det unikke ved danske arbejdspladser.

”I Danmark har vi tillid til hinanden. Vi skaber større resultater, når vi arbejder sammen, og vi har grundlæggende tillid til, at andre vil os det godt,” siger han.

Specialvinderne

Overborgmesteren overrækker selv aftenens 3 første priser. Det er specialpriserne for kommunikation, samarbejde og mangfoldighed.

Lodam Electronics vinder kommunikationsprisen, og i sin tale fremhæver virksomhedens leder deres arbejde med at gøre det synligt for alle, præcist hvad direktionen laver.

Det digitale bureau Pentia løber med prisen for samarbejde. Og i takketalen beskriver de deres ønske om at skabe sammenhæng og sørge for, at ingen medarbejder blot er sin egen lille ø.

”Sådan er det ikke på rådhuset,” udbryder Frank Jensen, før han annoncerer den sidste specialprisvinder.

Her vinder hotelkæden Scandic mangfoldighedsprisen. Over 20 procent af medarbejderne i virksomheden har en anden baggrund end dansk, og firmaet arbejder derfor målrettet med letforståelig kommunikation i forhold til de mange forskellige nationaliteter.

En vægtklasse op

Mellem priserne krydrer Cirkusbygningens faste kunstnere programmet med flere musikalske indslag. Og kort før hovedretten kårer Mette Lundberg fra IT-branchen og Kaare Danielsen, ejer af Computerworld, de bedste danske IT-virksomheder.

Exerp er nummer 1 blandt de mindre IT-arbejdspladser, og Delegate – der tidligere har vundet samme kategori – har nu vokset sig så store, at de vinder i gruppen af store IT-firmaer.

God energi

Tiden er nu kommet til hovedpriserne, og det kundeejede energiselskab EnergiMidt løber med prisen blandt de bedste store arbejdspladser.

”Prisen er beviset på, at vi er på rette vej. Vi har været på en rejse henimod dette mål siden 2006, hvor vi første gang deltog i konkurrencen,” fortæller direktøren fra scenen.

Medicinalleverandøren Missionpharma har været på en lignende rejse. Og også de må på podiet som vinder blandt de bedste mindre danske arbejdspladser.

Offentlig succes

Aftenens helt store historie er dog på flere måder Center for Socialpsykiatri på Lolland. De vinder både i kategorien ’bedste offentlige arbejdsplads’ (for andet år i streg), og de når også helt til tops som Danmarks bedste arbejdsplads i kategorien af mellemstore virksomheder.

Det er blot anden gang i organisationen Great Place To Works historie, at en offentlig arbejdsplads vinder denne hovedkategori, og en tydelig stolt leder holder aftenens sidste takketale.

”Det er en bedrift, som nogle gange har virket som mission impossible. De fleste vil opfatte vores arbejde som aparte og surrealistisk, da vi omgås de hjemløse, stofmisbrugere, alkoholikere, skizofrene, depressive, selvmordstruede, voldelige og kriminelle. Det er en verden, de fleste danskere ikke kender eller har svært ved at forholde sig til. Men det er vores virkelighed,” siger han.

I disse rammer har Center for Socialpsykiatri skabt Danmarks bedste arbejdsplads, og sammen med resten af de nominerede fortsætter medarbejdere og ledere aftenen og natten med at fejre resultatet.

Se hele listen her, og følg vores tema om Danmarks bedste arbejdspladser i de kommende uger.

Læs også