JobsøgningNy i jobØvrigt

Forbered dig inden kar­ri­e­re­mes­ser­ne

En karrieremesse kan være vejen til dit første job. Med de rigtige svar, spørgsmål og en skarp pitch kan du komme et skridt foran de andre.

Du har sikkert læst flere steder, at du skal komme forberedt til messen. At du fx skal have forberedt spørgsmål og en pitch. Når du nærmer dig en stand, kan du blive mødt med spørgsmål som: ”Hvad læser du?”, ”Hvad er du på udkig efter i dag?” eller ”Kan jeg hjælpe dig med noget?”. Hvilke spørgsmål skal du stille, og hvordan skal din personlige salgstale lyde? Læs med her.

Fremstå sikker og forberedt

I stedet for at hakke dig igennem en usammenhængende forklaring eller stå lamslået foran en stand, fremtræder du velforberedt og professionel.

Forbered disse svar og spørgsmål:

  1. Forklar nemt, forståeligt og hurtigt, hvad du læser.
  2. Gør klart med dig selv, hvilken form for dialog du ønsker med virksomhederne. Vil du høre om deres fuldtids-/studiejob eller praktikpladser?
  3. Forbered gerne nogle spørgsmål specifikt til de enkelte virksomheder, så de får fornemmelsen af, at du har sat dig ind i deres virksomhed.
  4. Kan du perspektivere noget, som du har lavet på studiet til det, som virksomhederne laver? Fortæl gerne om den nyeste viden, du har tilegnet dig, og hør om virksomhederne arbejder med denne form for viden.
  5. Du kan også spørge virksomhederne, hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede eller studerende. Er det karaktererne, studieretningen eller evnen til at argumentere for, hvorfor man er den rigtige kandidat for dem?

Start inden du er færdiguddannet

Endelig kan du, både før og efter messen, lægge dit CV i vores CV-database. Det gør ikke noget, at du ikke er færdiguddannet. Med dit CV i databasen gør du dig synlig og tilgængelig over for Jobindex’ rekrutteringskonsulenter samt medarbejdere i landets virksomheder. Alle bruger databasen til at søge efter nye medarbejdere til ledige stillinger eller stillinger, der ikke kommer online. Så tag gerne hul på jobsøgningen, inden du er færdig på studiet. Læg dit CV ind her