Øvrigt

Besøget på Kar­ri­e­re­da­ge­ne sikrede både prak­tik­plads og job!

Kan vejen igennem junglen af karrieremuligheder sommetider virke uendelig? Kan det virke svært at finde ud af, hvordan du gør dig mere bemærket end dine konkurrenter? Og ville du ønske, at du kunne komme direkte i kontakt med virksomhedernes inderkreds? – Julia Sauer, som er uddannet i Innovation og Entreprenørskab, tog på Karrieredagene og fik både praktikplads og job.

Julia: ”Undgå skyklapperne – og tal med dem alle sammen!”

Når voksenlivet melder sig, kan det til tider være svært at vælge den helt rette hylde, som man ønsker at lande på. Der er så mange muligheder, og dine kompetencer kan tage dig i mange retninger, men hvordan finder du den rette karrierevej for dig? Et godt sted er Karrieredagene – en dag, hvor du kan lade dig inspirere, tale med fagfolk, høre eksperternes guldkorn, møde en masse virksomheder og meget mere …

For Julia handlede det ikke så meget om at møde én bestemt virksomhed, men om at blive klogere på sine karrieremuligheder og hvad hun selv kunne byde ind med hos virksomhederne: ”Jeg talte med dem alle sammen – også med Forsvaret – i forhold til, hvordan de kunne se nogle værdier i det studie, som jeg har læst på, og de kvaliteter, jeg har. Det var ikke nødvendigvis for at få en ansættelse, men ligeså meget for at forstå, hvordan markedet ser ud, hvad jeg selv interesserer mig for, og hvorfor de egentlig kan være interesseret i en som mig. Jeg synes faktisk, at det har givet mig rigtig meget at vide, hvad de synes om de kompetencer, som jeg har opnået ved mit studie.”

Gør dig bemærket på Karrieredagene

Det kan til tider være svært at brænde igennem i en ansøgning og skille sig ud fra i den store bunke af ansøgere. Julia tog på Karrieredagene for at komme ud af sin komfortzone og gøre noget andet end hendes konkurrenter: ”Hvis man søger en praktikplads eller et job nu eller senere, så skal man gøre det! Man er nødt til at være mere aggressiv end dét, man normalt plejer at gøre. Det hele er en konkurrence om det bedste job, som der er 1.000 andre, der også søger. Men på Karrieredagene bliver du meget mere personlig end hvad du bliver på et stykke papir – og du har mulighed for at blive husket!”

Selvom personlighed sælger, og du primært er der for at finde din retning, er forberedelse vigtigt for dit besøg – Hvad kan du gøre for virksomheden? Og hvorfor skal de vælge netop dig? ”Jeg havde selvfølgelig kigget på listen over, hvem der ville komme på messen, men jeg forberedte mig mest på: Hvad kan jeg selv komme med? Hvad er jeg god til? Hvordan kan jeg sælge mig selv bedst? Og hvordan kan jeg egentlig bruge mit studie i forhold til virksomhederne, der deltager på messen?”

Karrieredagene åbnede døre til fremtiden

Netværkets effekt skal ikke undervurderes – det kan være netop dét, som baner vejen til jobbet. Når Karrieredagene samler alt fra lokale, nationale og internationale virksomheder, har du mulighed for at udbygge dit netværk med eksperter fra forskellige brancher. Dette gjorde Julia, da hun på Karrieredagene gik efter at få talt med så mange som muligt. Her talte hun bl.a. med WALTER Group, som hun senere landede en praktikplads hos. Kontakterne fra Karrieredagene ledte hende efterfølgende videre til den første fuldtidsstilling hos United Broker.

Karrieredagene er den perfekte mulighed for at skabe et netværk, som kan hjælpe dig videre i din søgning – hvad enten du søger en praktikstilling eller et job. Og selvom du ikke får job hos netop den person, som du taler med på messen, kan vedkommende stadig være yderst vigtig i dit netværk, da det kan være den person, som ender med at være nøglen til din fremtid.

Læs også