Øvrigt

Umuligt at finde bagere

Administrerende direktør i Bodenhoff Bageri ville egentlig gerne udvide med endnu en butik, men det projekt er udskudt – ene og alene på grund af mangel på ansatte.

Lysten er der. Tilbuddet om en forretning med både bageri og butik er på hånden. Administrerende direktør i Bodenhoffs Bageri, der beskæftiger cirka 150 personer, er alligevel nødt til at takke nej. Hun kan ikke finde kvalificerede medarbejdere til at løse opgaven.

”Det gælder alle typer stillinger men især bagere og ledere til butikken, og vi vil ikke gå ud og åbne en ny butik, før vi har baglandet i orden med de rigtige medarbejdere,” siger Charlotte Bodenhoff, der mener, at hun har gjort, hvad hun kunne for at finde medarbejdere.

Hun har blandt andet prøvet at annoncere på Jobindex.dk og nogle af de andre jobportaler, og så har hun haft talt med kommunen – dog uden held.

”Det er ikke fordi, vi ikke har prøvet. De eneste vi ikke har haft kontakt til, er fagforeningen, men det har vi nu. Det gjorde man jo meget før i tiden, men det har ikke faldet os ind at gøre før nu. Fagforeningen vil sende otte ansøgere til os, og så må vi se, om de har de rette kvalifikationer,” siger Charlotte Bodenhoff.

Særligt svært i år

Det har særligt været i år, at det har været svært at finde bagere og bagerlærlinge til Bodenhoffs butikker, der ligger i Hellerup, Vanløse, på Frederiksberg og i København. Lederne har også krævet flere kræfter at finde tidligere år.

”Jeg tror kun, at det bliver værre med tiden at finde medarbejdere. Det bliver nok det samme, som før krisen, og det var ikke sjovt,” siger Charlotte Bodenhoff og fortæller, at det ser helt anderledes ud for dem, der søger konditorer og konditorlærlinge.

”Det synes de unge er spændende, fordi det er noget af det, de har set i fjernsynet, men bagerfaget er på mange måder lige så interessant, og der er masser af muligheder for at idéudvikle og være kreativ inden for faget,” siger Charlotte Bodenhoff og tilføjer, at der vil være masser af arbejde til bagere i fremtiden.

Stopper udviklingen

Hun har ikke travlt med at åbne en ny forretning. Medarbejderstaben skal som nævnt være på plads først, men hun er helt klar over, at det sætter en stopper for udviklingen af Bodenhoffs Bageri.

Den problemstilling står Bodenhoffs Bageri ikke alene med. Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv, beskrevet i Børsen, svarer 37 procent af de danske servicevirksomheder, at de inden for det seneste halve år har udskudt aktiviteter eller sagt nej til nye ordrer som følge af mangel på arbejdskraft. Det er ifølge Børsen en markant stigning i forhold til januar, hvor kun 27 procent svarede, at de var gået glip af ordrer eller havde udskudt aktiviteter på grund af manglende arbejdskraft.

”Manglen på arbejdskraft får negative økonomiske konsekvenser for de virksomheder, der bliver ramt, og det er rigtig ærgerligt,” siger Peter Halkær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Børsen.

Ifølge avisen forventer kun tre procent af de danske servicevirksomheder, at det bliver lettere at rekruttere medarbejdere i løbet af det næste år.