JobsøgningKarriereØvrigt

”The harder I try, the luckier I get”

Thomas Hansen blev sidste år udnævnt som vice president med ansvar for Microsofts globale salg til mindre og mellemstore virksomheder fra hovedkvarteret i Seattle i USA. Det gør ham til den højst placerede dansker i Microsoft, og opskriften synes enkel og alligevel; den virker kun, hvis man arbejder super hårdt.

Eventyrlysten. Det var den, der trak – lige som den havde gjort det i hans far og bedstefar, der også som unge tog til udlandet for at arbejde. Så da Thomas Hansen, der sidste år blev vice president med ansvar for Microsofts globale salg til mindre og mellemstore virksomheder – og dermed den højest placerede dansker i Microsoft – var færdig med sin HA tilbage i 1993, begyndte han at søge stillinger hos Olivetti, hvor han havde arbejdet fuld tid under sit studie. Han søgte i otte-ti forskellige lande rundt om i verden og fik et tilbud om at komme til Sydafrika. Der arbejdede han i to år som sælger, før han tog tilbage til Danmark for at starte på sin cand.merc.

På samme tidspunkt blev han headhuntet til Dell i Danmark – som den fjerde ansatte i Danmark. ”Samtidig studerede jeg på fuld tid og arbejdede på fuld tid igen. Det var udfordrende. Det blev ikke mindre udfordrende af, at jeg havde min sydafrikanske kæreste med mig – nu min kone – men vi fik det til at fungere. Jeg var så heldig – the harder I try, the luckier I get – at jeg et år senere fik tilbudt at tage mine cand.merc. valgfrie fag på MBA programmet ved Witwatersrand University i Johannesburg i Sydafrika,” lyder det fra Thomas Hansen.

På samme tidspunkt startede Dell i Sydafrika, og så var der også et job på plads – og det blev til lidt længere tid med fuldtidsarbejde og fuldtids-studie.

42-årige Thomas Hansen er gennem årene hele tiden blevet forfremmet – og er som nævnt nu den højest placerede dansker i Microsoft.

”Jeg er blevet leder gennem en kombination af super hårdt arbejde og ved at demonstrere gode kompetencer og værdier – og så lidt held nu og da,” skriver Thomas Hansen via mail fra Seattle og tilføjer, at hans mest værdifulde kompetence og lederegenskab er, at han bruger ”situational leadership” effektivt, hvor forskellige situationer, mennesker, opgaver og udfordringer kræver forskellige lederstile for at man skal være effektiv – specielt når man er i en global rolle.

Går aldrig på kompromis med værdier

”Det skal dog siges, at jeg aldrig – ALDRIG – går på kompromis med mine værdier. Sydafrika, hvor jeg har været den største del af min karriere – er et fascinerende land, hvor der ikke er nogen udfordringer, som ikke kan løses. Alle udfordringer bliver kigget på med en indstilling, som er helt fantastisk: ”Let’s make a plan” – med andre ord; der bliver altid fundet en løsning. Det har jeg lært meget af, og det bruger jeg stort set hver dag.”

Har du et godt råd, hvis man gerne vil være leder i udlandet?

”Vær meget open-minded og vær parat til at tage imod ikke-traditionelle muligheder/roller med åbne arme og lær fra det. Forstå de lokale folk, du har med at gøre, hvor du er – og sørg for at bruge en lederstil (situational leadership), der er effektiv men uden at du giver fuldstændig afkald på din egen stil,” lyder det fra Thomas Hansen, der gennem årene har boet i Sydafrika – i Johannesburg og Cape Town, Thailand, Tyrkiet og nu USA, og han synes, at hvert land har været en vidunderlig oplevelse.

Da han ankom til Sydafrika i december 1993, var det et rent eventyr for ham: ”Demokratiet var så småt ved at blive etableret, men på samme tidspunkt var landet på vej til at ende i en potentiel borgerkrig. Jeg kan huske mange aftener, hvor man kunne høre AK47’ere, der blev affyret i forstaden, jeg boede i. Det afholdt mig dog ikke fra at opleve en masse,” fortæller han.

Thomas Hansen har ingen planer om at komme tilbage til Danmark på nuværende tidspunkt. Han har dog et sommerhus i Danmark, ved Roskilde Fjord, som han nyder at besøge sammen med familien.