KarriereØvrigt

Søg job i Sverige eller Norge

Var det ikke noget at søge job i Sverige eller Norge? Udbuddet af job bliver meget større det øjeblik, du beslutter også at kigge på den anden side af grænsen. Du får ny livserfaring og en reference til dit CV, som viser, at du er typen, der tør prøve noget nyt.

Meget tilfælles – en del forskelle

Vi skandinaver har meget tilfælles, f.eks. sproget. Hvis danskere, nordmænd og svenskere taler langsomt og tydeligt, kan vi som regel forstå hinanden uden de store problemer.

Hvis du har bestemt dig for at søge arbejde i et af de andre skandinaviske lande, kan det betale sig at tage et sprogkursus. Sproget er nøglen til mange låste døre.

På samme måde som med sproget er der også mange ligheder mellem dansk, norsk og svensk kultur og samfundsliv. En udforskning af forskellene mellem landene, og hvad de indebærer, kan måske sammenlignes med en spændende opdagelsesrejse.

Jobudbuddet

Udbuddet af job varierer både mellem landene og fra branche til branche. For nogle erhverv kan strømmen det ene år gå i én retning og året efter i den modsatte retning.

Ved at besøge Jobindex' svenske og norske modstykker www.jobbsafari.se og www.jobbsafari.no kan du danne dig et indtryk af de ledige job, der er tilgængelige i vores nabolande.

Strukturen er den samme som på det danske Jobindex, så du kan nemt at surfe omkring og orientere dig om situationen på arbejdsmarkedet.

Inden du tager næste skridt...

Hvis du så finder et eller flere job, du gerne vil søge, kan det være godt at vide lidt om, hvad der kræves for at kunne begynde at arbejde i det andet land.

Der har i flere år eksisteret websteder med information til såkaldte grænsegængere. Du kan se en liste med links herunder.

Hvis du gerne vil have personlig hjælp og møde nogen, der kan fortælle om, hvad man skal tænke på, når man skal arbejde i Sverige, er det også muligt.

På informationscentret Øresunddirekt på Stortorget i Malmø kan du møde eksperter, der ved en masse om, hvad det indebærer at arbejde i Sverige.

Nyttige links

Her har vi samlet nogle links, som kan være til god hjælp, hvis du overvejer at begynde at arbejde i Sverige eller Norge. Værsgo – og held og lykke med jobsøgningen!

Generel info

Informationstjenesten Øresunddirekt. Information om svenske forhold på dansk
Norden – Arbejde i Sverige
Norden – Arbejde i Norge

Besøgscenter

Informationscentret Øresunddirekt i Malmö

Skatteforhold

Nordisk eTax – portal om nordiske skatteforhold for privatpersoner

Film om pendlere til Sverige

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune har lavet film om nogle af de mange personer, der udnytter mulighederne ved at pendle til et job på den anden side af Øresundsregionen. Se filmene herunder.