Karriere

Skarp kar­ri­e­red­rej­ning

Lars Kirkegaard Uhlmann er uddannet elinstallatør og arbejdede som salgsingeniør, da hans kone pludselig fik en idé, han ville være med på.

Hver dag bød på kontakt med elinstallatører – særligt hos de store virksomheder som Bravida og det daværende Pihl & Søn – da Lars Kirkegaard Uhlmann var ude for at sælge tekniske løsninger. Han er selv uddannet elinstallatør, så jobbet som salgsingeniør hos Solar passede perfekt.

Alligevel tog hans karriere pludselig en uventet drejning. For seks år siden skulle den daginstitution, hvor hans kone Lykke Kirkegaard Uhlmann var afdelingsleder, lukke og lægges sammen med en anden institution, og den proces havde hun ikke lyst til at være med i. Hun ville noget helt andet – hun ville have en butik.

”Vi plejer at holde en temafest en gang om året, og vi syntes, der manglede et sted med nogle unikke kostumer. Vi tog til en messe i Tyskland for samtidig at undersøge mulighederne for at købe nogle ting med salg for øje, og da vi kom hjem derfra, besluttede hun sig for at åbne en butik med udklædning,” fortæller Lars Kirkegaard Uhlmann, der fortsatte med sit arbejde i Solar, mens hans kone startede Partybutikken.

Efter et halvt år kunne de begge se, at det var nødvendigt med en webshop, så den arbejdede Lars Kirkegaard Uhlmann med om aftenen, når det var blevet fyraften på Solar.

Sagde sit job op

”Jeg sad og lagde varer på nettet, tog kurser inden for forskellige områder, og så kom der et tidspunkt, hvor jeg kunne se, at butikken var vokset så meget, at jeg ville sige mit job op hos Solar. Det er tre år siden nu,” siger Lars Kirkegaard Uhlmann og understreger, at han var glad for sit job hos Solar.

Han gjorde sig derfor også mange overvejelser i forhold til, om det nu var det rigtige at gøre, men beroligede sig selv med, at han altid kunne vende tilbage til sit gamle eller et tilsvarende arbejde. Beslutningen om at være med i Partybutikken har han ikke fortrudt.

”Det har været fantastisk og supersjovt. Vi lever kun én gang, og derfor skal man gøre det, man har lyst til. Jeg ville dog aldrig have startet, hvis jeg ikke havde været sælger i en af Danmarks største engrosvirksomheder, for det har virkelig lært mig, hvordan jeg handler: Hvad man kan tillade sig, og hvad man ikke kan tillade sig, for eksempel i forhold til rabatter. Det har lært mig alt om at handle,” lyder det fra Lars Kirkegaard Uhlmann.

Succesfuld butik

Han er glad for, at han i dag udelukkende beskæftiger sig med kunder, der er i højt humør, fordi de som regel har en fest lige om hjørnet, som de forbereder sig til. Han er gået væsentligt ned i løn i forhold til sit tidligere arbejde, men det har ikke været det centrale for ham.

Lige nu er han sammen med sin kone ved at bygge en succesforretning op – både fysisk og på web – og det har kunnet ses på omsætningen.

”I slutningen af sidste år fik vi en stor kuvert fra Børsen, som vi var tæt på at smide ud, fordi vi troede, det var en reklame. Det var et brev om, at vi var blevet Gazelle virksomhed, fordi vi havde haft så stor vækst i 2015. Det er et kæmpe skulderklap, og vi kan allerede se nu, at 2016 også har budt på stor vækst,” siger Lars Kirkegaard Uhlmann.