Karriere

Vejen til succes for ren­gø­rings­dron­nin­gen

Det var et rent tilfælde, at Birgit Aaby – direktør for en succesrig rengøringsvirksomhed og kendt fra DR-programmet Løvens Hule – blev selvstændig.

Det stod langt fra skrevet i kortene, at stifter og ejer af rengøringsfirmaet, Combi Service, skulle blive selvstændig – det var et rent tilfælde.

”Det var et tilfælde, at jeg blev selvstændig. Jeg stod uden job – så jeg tog chancen,” har hun tidligere udtalt til Iværksætteri + Innovation’s hjemmeside.

Det var på et tidspunkt i hendes liv, hvor hun ventede sit andet barn.

”Jeg tog springet som iværksætter af nød, fordi jeg følte, at jeg måtte gøre noget selv. I den proces tænkte jeg ikke meget over min graviditet, for drengenes far var der jo også. Jeg møder ofte en forestilling om, at det er kvinden, der har ansvaret for familien og hjemmet, men hos os fordelte vi arbejdet imellem os,” fortæller Birgit Aaby på dr.dk.

Hun havde tidligere stiftet bekendtskab med rengøringsbranchen, da hun blandt andet efter studentereksamen tog et job som rengøringsassistent i Rødovre Centrum.

Ansatte direktør for at få mere tid

Efter 12 års arbejde med Combi Service ansatte hun en direktør for at få mere tid til familien.

”Det har selvfølgelig nogle konsekvenser, at man arbejder meget, og derfor valgte jeg at stoppe i tide. Men i dag synes jeg ikke, at det har haft så store konsekvenser for mine børn. De har fået en masse andet med sig. De har set en mor, der har løbet efter sin drøm, og jeg håber at inspirere mine børn til, at de også skal løbe efter deres drømme,” siger Birgit Aaby til dr.dk.

Hun har siden stiftelsen af rengøringsfirmaet investeret i en golfklub, en fodboldklub og et bryggeri. Fodboldklubben blev aktuel i 2011, da hun satte sig i direktørstolen for Lyngby Boldklub. Dengang sagde hun til Berlingske Business:

”Vi er nok den klub i Danmark, der er bedst til at udvikle talenter. Vi har et klart koncept både på og uden for banen. Vi skal bare gøre det hele lidt mere forretningsmæssigt i alle led.”

Ny direktørstol

Det skabte en overvældende interesse for hendes person, da hun blev direktør i Lyngby Boldklub – en interesse som dog ikke kom bag på hende.

”Det afgørende er, at du som person hviler i dig selv og er, som du er – også når du er direktør. Den indstilling prøver jeg at fastholde. Jeg er blevet spurgt, om jeg ser mig selv som en kvindelig pendant til Don Ø. Jeg kan slet ikke se mig selv på den måde. Jeg er Birgit Aaby. Jeg kommer med den ballast, som det, jeg har skabt som iværksætter og virksomhedsejer, har givet mig,” sagde hun dengang til Berlingske Business.

I 2012 trådte hun tilbage fra posten efter et år i stillingen. Hun er senere kommet i mediernes søgelys igen, da hun blev en af ”løverne” i DR-programmet Løvens Hule på DR1.

Ifølge en artikel på Ekstrabladet fra 2015 er egenkapitalen i Combi Service Holding Aps 18 millioner kroner i det seneste regnskab.

Læs også