Jobglæde

Pludselig ser man, hvor meget trans­port­ti­den stjæler

Er du en af dem, der har mulighed for at snuppe nogle hjemmearbejdsdage, har du nok opdaget, at hverdagen bliver lidt lettere de dage. Har det også sat tanker i gang hos dig?

Mindre spildtid føles som luksus

Der er en række gode ting ved muligheden for at kunne arbejde hjemmefra engang i mellem. Også et par ulemper, selvfølgelig. Men en af de store fordele – faktisk den største, når man kigger på Jobglæderapporten fra Jobindex – er, at man naturligvis helt undgår transporttid de dage med hjemmearbejde.

Det fylder altså mere for folk end fordelen ved ikke at blive forstyrret eller fordelen ved at kunne være mere produktiv. Det er jo interessant.

Hvad er det så, at folk elsker at bruge tiden på, når der pludselig ikke er spildtid til og fra job. For selvom det blot er en dag eller to om ugen med hjemmearbejde, så bliver den nyvundne tid ikke spildt. Måske du selv kender det?


Flere timer i døgnet til (familie)livet

”Mere tid til fysisk træning, bedre helbred”.

Det er bare én af de gode ting, som folk har svaret i undersøgelsen til Jobglæderapporten, når transporttiden er væk. Og det giver da også god mening. Der bliver faktisk tid – måske ikke meget, men lige netop nok – til at få hverdagen til at hænge bedre sammen.

For nogle gør det, at abonnementet til fitness bliver støvet af efter fyraften. For andre betyder det mere dyrebar tid med børnene til at være familie. Bedre tid til at spise morgenmad sammen og ikke behøve aflevere ungerne i institution før en vis herre får sko på. Og så er der dem, der nyder at sove en time længere visse dage og være mere udhvilet til både job og privatliv.

Det kan godt være at tiden til og fra job er noget, vi har lært at leve med. Men meget tyder på, at rigtig mange oplever, at de simpelthen får bedre sammenhæng i livet ved at barbere transporttiden ned. Vel at mærke uden at der skæres i arbejdstimer. Det vil da være synd ikke at kigge nærmere på.

Nej, du kan for det meste ikke helt fjerne transporttid ved et jobskifte, men du kan måske mindske den betydeligt. Start med at tænke over, hvor det vigtigste i dit liv og hverdag er placeret geografisk – det kan give et ret godt billede af, hvor du trods alt gerne vil bruge lidt transporttid til. Så kan du se dine jobmuligheder på kortet lige dér, hvor dit liv er i centrum.


Brug vores værktøjer i din jobsøgning for mere balance og trivsel

Vi hjælper dig i din jobsøgning, så du ikke blot kaster snøren ud, men søger på den måde, der giver mest værdi for dig og dit liv. Du kan bruge flere af vores værktøjer, så du lettere finder fleksibilitet i hverdagen og mere jobglæde – når du er nysgerrig på nye jobmuligheder.

En god anbefaling, serveret mund til mund, fra en du kender, er tit vejen til mavefornemmelsen – hvis du altså kender en, der allerede arbejder der, hvor du vil søge. Men hvor tit har du været så heldig? Derfor kan du på Jobindex både se andres og selv give evaluering af arbejdspladsen. Så er det lettere for alle at finde vejen til mere jobglæde.

Læs også