JobsøgningØvrigt

Nydansker skaber eks­port­suc­ces

Softwarevirksomheden Daintel har ansat Gustavo Ferraz de Luna, som er herboende dansk-brasilianer, og det har medført betydelig succes på det brasilianske marked.

Hvad kunne du bidrage med som dansk-brasilianer?

”Jeg er jo brasilianer og kommer fra Sao Paulo, hvor jeg har et godt og bredt netværk. Det har været guld værd for Daintel. Og så kan jeg bidrage med en stor forståelse af den brasilianske erhvervs- og forretningskultur. Jeg ved, hvordan man forhandler og begår sig på det brasilianske marked. Og i den brasilianske erhvervskultur skal man kende hinanden godt i forvejen for at indgå aftaler. Og så taler jeg jo sproget, og det er også vigtigt, samtidig med, at jeg skaber tillid og troværdighed, fordi jeg selv er brasilianer og kommer fra Sao Paulo,” siger Gustavo.

Hvad var vigtigt for dig, da du indgik samarbejde med Daintel?

”Det var vigtigt, at forventningsafstemme med Daintel og vide, hvad det var, de gerne ville i Brasilien, så jeg også var klar over, om det var noget, jeg kunne hjælpe med.”

Hvordan har det været at være en del af denne her eksportsucces?

”Jeg har været en del af hele processen med det brasilianske marked fra ide til den endelige kontrakt blev underskrevet. Og det har været spændende at være en del af og se det udvikle sig. Og det er stadig rigtig spændende.”

Hvad skal man gøre, hvis man som nydansker gerne vil have et job?

”Man skal forberede sig godt inden man tager kontakt til virksomheden og være klar i sit budskab om, hvad man kan tilføre netop denne virksomhed. Og så skal man finde en virksomhed, som har ens interesse og så være heldig ligesom mig,” afslutter Gustavo.

Gustavo mødte tilfældigt kommerciel direktør i Daintel, Troels Bierman Mortensen, i en elevator, og det blev startskuddet til et samarbejde og et eksporteventyr. Det er ikke alle, der er lige så heldige at finde deres næste job i en elevator, men Jobindex´ nye eksportjobportal gør det nemt at finde relevante eksportjob.

Kunne du tænke dig at arbejde med eksport? Søg dit næste job på www.eksportjob.dk.