Øvrigt

Mu­rer­s­vend i Silkeborg – model i Milano

Morten Nielsen arbejder som murersvend i Silkeborg, men af og til skifter han murerskeen ud med jobbet som model for Armani og Calvin Klein.

23-årige Morten Nielsen er murer i Gødvad Murerforretning i Silkeborg, men det er ikke hans eneste job. Sideløbende med sit arbejde der, tager han til Milano, Paris og New York med en helt anden titel på visitkortet – nemlig som model. Han arbejder blandt andet for Thom Browne, Armani og Calvin Klein. Hele januar i år holdt han fri fra murerjobbet for at arbejde som model.

”Det er spændende at arbejde som model, og jeg vil gerne have flere oplevelser i den retning. Det er jo fedt at komme ud og opleve en helt anden verden. Men jeg er også murer, og det er rigtig rart at have et arbejde, hvor der er struktur og styr på tingene. Det er der nemlig ikke altid i modeverdenen,” siger Morten Nielsen til Fagbladet 3F.

B.T. har også talt med den unge model og murer, og da avisen møder ham, er han sammen med sin faste murer-makker, Jesper Schmidt Moeslund, i gang med murerarbejdet på en stor og rummelig millionvilla i nybyggerkvarteret på Tirsbæk Søvej i Vejle-forstaden Bredballe. På det tidspunkt var der en uge til, at murerarbejdet på det store hus skulle være færdigt, og det passede ifølge avisen lige med, at Morten Nielsen efterfølgende kunne hive et par uger ud af kalenderen og tage til Milano, hvor han havde en stor fotoopgave for Armani, der skulle have lavet billeder til et magasin.

Model ved et tilfælde

Morten Nielsen har ikke selv opsøgt modellivet. Karrieren begyndte, da han som 18-årig var på ferie i Berlin sammen med sin mor, far, lillebror, lillesøster og kæresten, Malene. I U-Bahn kom en mand hen og spurgte, om han var model.

”Mit tyske er ikke så stærkt, så jeg kunne ikke rigtig forstå, hvad han sagde. Jeg troede først, han blev ved med at sige, at jeg stod i vejen. Men da vi så tog den på engelsk, kunne jeg forstå, at han spurgte, om jeg var model. Jeg sagde bare ”hva?” og troede jo, det var fis og ballade det hele, men om aftenen ringede jeg alligevel på det nummer, han havde givet mig. Og den var altså god nok. Han var tilknyttet et modelbureau i Hamborg,” siger Morten Nielsen til B.T., hvor det også fremgår, at han gerne vil fortsætte med ”bare at være Morten”; ham som ikke gider at bruge timer i et fitnesscenter, men i stedet for kan lide at møde op til fodboldtræning et par gange om ugen i FC Silkeborg.

Ifølge B.T. rykkede holdet op fra serie fire til serie 3 sidste år – og Morten Nielsen håber, at holdet kan rykke op i serie to i år.

Sjusket håndværk fanger øjnene

Murerhåndværket er stærkt indgroet i den unge murer og model – også når han tager ud i verden. Det første han lægger mærke til, når han rejser rundt er, hvor sjusket håndværket er, og hvor dårligt fliserne er lagt.

”Jeg er jo nok miljøskadet, for det er virkelig rart at komme hjem til ordentligt håndværk og lige linjer i Danmark. Det irriterer mig helt vildt, når fliserne ander (når hjørnerne på fliserne ikke er lige over for hinanden, red.). Og det gør de altså tit i udlandet,” siger han til Fagbladet 3F.

Læs også