Jobsøgning

Se listen: Disse IT-folk bliver ansat på stedet

Der er en markant mangel på IT-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at IT-cheferne er i gang med at øge bemandingen i IT-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte IT-kompetencer netop nu. IT-cheferne mangler folk til deres IT-organisationer - og specielt visse kompetencer er i ekstremt høj kurs i øjeblikket.

Med andre ord kan man, hvis man eksempelvis har speciale inden for big data og analytics, nok mere eller mindre få job, hvor man ønsker.

Det er i hvert fald den type kompetencer, IT-cheferne sukker mest efter, fremgår det af en ny, global CIO-undersøgelse fra Harvey Nash og KPMG.

4.498 IT-chefer og IT-ledere fra 86 lande, heriblandt Danmark, deltager i undersøgelsen, der blandt andet handler om de store udfordringer for IT-organisationerne.

Rapporten konkluderer, at IT-organisationerne generelt vokser.

Således svarer hele 44 procent af IT-cheferne, at de i løbet af det kommende år vil øge antallet af medarbejdere i IT-organisationen.

40 procent vurderer, at organisationen vil have den samme størrelse om et år, og kun 16 procent forventer, at der skal skæres ned på antallet af folk.

Disse IT-folk er der mest brug for

Når IT-cheferne bliver spurgt, hvilke områder de har sværest ved at skaffe folk til, er det for tredje år i træk big data/analytics, der lander på førstepladsen.

Det er dog enterprise architecture-kompetencerne, der er steget mest i efterspørgsel over det seneste år.

2017-undersøgelsen fra Harvey Nash og KPMG har disse IT-kompetencer som de mest efterspurgte:

  1. Big data/analytics (42 procent af CIO'erne peger på det).
  2. Enterprise architecture (34 procent).
  3. Business analysis (34 procent).
  4. Technical architecture (32 procent).
  5. Security and resilience (28 procent).
  6. Project management (26 procent).
  7. Development (25 procent).

Seks ud af 10 mangler folk

Harvey Nash og KPMG kan i rapporten samtidig fortælle, at der er forskellig efterspørgsel på forskellige IT-kompetencer, alt efter hvilken størrelse virksomheden har.

Eksempelvis er big data en langt mere efterspurgt kompetence i de helt store virksomheder end i de mindre, og omvendt er sikkerhed en meget efterspurgt kompetence i de mellemstore virksomheder.

62 procent af respondenterne melder i 2017, at de har svært ved at skaffe de rigtige IT-folk.

Det er en naturligvis en meget høj andel, men faktisk lidt lavere end i 2016 - og går vi tilbage til 2007, var det hele 85 procent, der svarede, at der manglede IT-folk.

I Europa isoleret set er det 63 procent af IT-lederne, der melder om mangel på IT-folk i 2017.