Øvrigt

Jobindex vandt in­te­gra­tions­pri­sen 'Årets ar­bejds­plads'

I Jobindex er vi meget stolte af, at vi mandag fik tildelt årets integrationspris for bedste arbejdsplads af social-, børne- og integrationsminister, Annette Vilhelmsen.

Prisen var blandt andet en følge af Jobindex nylige lancering af cv- og jobdatabasen eksportjob.dk – En særlig database, som bygger bro mellem eksportvirksomheder og jobkandidater med specialviden om lande, kultur og sprog. Her kan højtuddannede nydanskere søge job, hvor deres baggrund er en klar fordel. Samtidig er det nemt for virksomheder at finde medarbejdere, der har en særlig viden om de lande, de gerne vil eksportere til.

Annette Vilhelmsen udpegede Jobindex

Da vi fik overrakt prisen udtalte social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen:

'Det er skønt at se en virksomhed, som arbejder for at ændre andre virksomheders opfattelse af nydanskere. På den måde kommer flere arbejdspladser til at se nydanskere som ressourcestærke medarbejdere, der med deres viden om sprog og kultur kan bidrage til virksomheders eksport. Jobindex er derfor et forbilledligt eksempel på, hvordan en virksomhed kan sprede tankegangen om at forene integration og vækst – til fordel for både arbejdsgiver og arbejdstager.' Læs mere på Social-, børne- og integrationsministeriets webside.

Stolte Jobindex-medarbejdere

Overrækkelsen fandt sted den 7. oktober på Bremen Teater i København, og det var nogle meget stolte og glade medarbejdere, der tog imod den flotte pris:

Projektleder for EksportJob hos Jobindex, Gitte Tofte, udtaler:

'Det er naturligvis fantastisk at vinde Integrationsprisen, men det forpligter også. Vi vil fortsætte med at styrke den bro, vi har bygget mellem nydanskere og virksomheder. - og gøre vores bedste for at vejlede, inspirere og sprede budskabet.'

Jobindex’ direktør, Kaare Danielsen, udtaler yderligere:

'Vi er glade for at blive hædret med prisen for EksportJob og for vores 10-årige samarbejde med Foreningen Nydansker. Vi har skabt en platform for virksomhederne. Nu er det op til dem at udnytte det store potentiale, der findes blandt nydanskere.'

Læs mere om Jobindex’ integrationspris på Kaares Danielsens blogspot.

Prisen

Prisen, var lavet af kunstnerne Rikard Thambert og Nanna Abell, som har beskrevet deres tanker og refleksioner bag deres værk herunder:

Prisen bestod af Næse fra Juno Ludovisi (Hera, Zeus’ kone, romersk marmorhoved, Italien, 1. århundrede) og Venus fra Willendorf, kvindefigur, Østrig, ca. år 24.000 – 22.000 f.v.t). Prisen består af 2 individuelle figurer koblet sammen med en kæde af sølv, og er plukket fra forskellige kulturer og forskellige tider. Figurerne spænder et bredt kulturelt mulighedsrum imellem sig på grund af deres forskellige herkomst og visuelle sprog. De er afhængige af hinandens modsætninger for at kunne skabe og udvide ideen om mangfoldighed og kultur. Disse konstellationer fremhæver og bruger hinandens forskellige kvaliteter, og rummer forslag til at kombinere elementer på kryds og tværs. De to enheder, udgør én sammensat pris, som man må holde i to hænder.