JobsøgningKarriere

Hvad med et job i Berlin?

Det er ikke let at finde et job i Danmark i øjeblikket og konkurrencen om de gode jobs er hård. En mulighed kan derfor være at kigge efter jobmuligheder syd for grænsen. Berlin har et stort udvalg af danske jobs inden for nystartede e-commerce virksomheder.

Danskere kan med fordel søge mod Berlin, hvis de har mod på at arbejde i et andet land. Hvis du er ledig i Danmark, har du mulighed for at tage dine dagpenge med til udlandet og prøve at finde et job inden for 3 måneder. Det er der mange, der ikke er klar over, og derfor skal du selv tage initiativ til at undersøge mulighederne for at finde arbejde i udlandet. Berlin er et oplagt valg, sammen med Tysklands øvrige storbyer, da store, især internationale virksomheder oftest efterspørger dansktalende medarbejdere.

Du er attraktiv i Berlin

Berlin er centrum for mange internet-baserede startups og har i løbet af de sidste år for alvor slået sit navn fast på iværksætterscenen med et ordentligt brag. Det er særligt inden for IT, marketing og sales at mulighederne for at finde et job er langt større end i Danmark. Danskerne er meget velsete i Tyskland for vores høje faglighed, og det danske marked er interessant for mange internetvirksomheder, der derfor søger efter dansk arbejdskraft.

Hvis du har en uddannelse inden for kommunikation, IT, salg eller marketing i rygsækken, er du derfor et skridt nærmere Berlins attraktive arbejdspladser. Engelsk bliver oftest anvendt som arbejdssprog i de store internationale virksomheder, så du behøver ikke være bange for, at dit skoletysk sætter en stopper for drømmejobbet i Berlin.

Hvis du er studerende kan du også med fordel starte med at finde en betalt praktikstilling i 3-6 måneder, da det kan være med til at give dig et indblik i jobbet og det miljø, som efterfølgende kan blive din nye arbejdsplads. Mange praktikanter får tilbudt et fast job efter at have været i praktik, og selvom lønnen ikke kan konkurrere med den danske, tillader økonomien alligevel mange sjove oplevelser uden for arbejdstiden. Derudover er udgifter til bolig, mad, cafeture, kulturarrangementer osv. langt lavere end i Danmark.

Det tyske bureaukrati

Inden du tager springet, skal du være opmærksom på hvilke regler, der gør sig gældende med hensyn til at tage dagpenge med til et EU land. På borger.dk kan du finde yderligere information og tage kontakt til kommunen, hvis du er i tvivl om, hvordan det forholder sig. Hvis du har valgt, at ville arbejde i udlandet er næste skridt at tilmelde dig landets arbejdsformidling, som i Tyskland hedder Arbeitsagentur. Hjemmesiden er på engelsk.

Hvis du er jobsøgende i Danmark og har planer om at tage til Berlin, findes der mange gode tyske hjemmesider med jobopslag. www.berliner-jobmarkt.de er en af de største og mest kendte, og www.berlinstartupjobs.com kan ligeledes anbefales, hvis du er interesseret i at finde et job i en start-up virksomhed. Derudover er det altid en god ide, at have en opdateret LinkedIn-profil, da det er her igennem mange arbejdsgivere finder deres nye ansatte.

Berlin er en spændende by med mange muligheder for at finde et interessant job og samtidig få boostet dit cv med international joberfaring. Så hvis du kan klare at undvære leverpostej og danske frikadeller, er Berlin et oplagt valg for dig!

Auf Wiedersehen in Berlin!