JobglædeKarriere

Fra opsagt til selv­stæn­dig

Søren Jessen vendte en opsigelse til realiseringen af en gammel drøm. Han har købt sin tidligere arbejdsgiveres gamle printere og skal starte som selvstændig indenfor grafisk produktion. Første kunde i ordrebogen er virksomheden, der opsagde ham.

Efter 18 år i samme virksomhed blev Søren Jessen opsagt i en sparerunde. Han fik en god opsigelsespakke fra industrikemivirksomheden, der gennem diverse opkøb nu hedder Dupont. Det gav ham mulighed for at tænke over tingene og tage springet.

”Jeg havde haft tanker om at skulle starte for mig selv, men det der med at lige tage skridtet … Men så fik jeg tilbuddet fra Dupont om at købe udstyret til billige penge. Så tænkte jeg ’Nu gør jeg det, jeg river et år ud af min kalender, og så giver jeg den en skalle’. Man fortryder kun de ting, man aldrig får gjort,” siger Søren.

Første kunde er sidste arbejdsgiver

Netop nu venter Søren på, at de maskiner, han arbejdede med/på hos sin tidligere arbejdsgiver, bliver overflyttet til det lejemål i Skibby, han var heldig at finde. For det er her, han slår sig op som selvstændig indenfor det område, han blev opsagt fra: at producere grafiske materialer og printe dem. På den måde vil han udføre samme arbejde, som han gjorde hos Dupont. Derfor er første kunde i ordrebogen hans tidligere arbejdsgiver, og på sigt regner Søren med at kunne tage den almindelige kunde ind fra gaden til producere en festsang eller lignende.

Overvejelser på vejen

Den gode opsigelsespakke gav ham mulighed for at tænkte over tingene. Og det gjorde han.

”Jeg var ikke desperat. Det skulle være noget, jeg virkelig godt gad lave. Og nu bliver det det, jeg godt kan lide at lave, og nu kan jeg lide det endnu mere, for nu er det til mig selv. Men der er også mange ting, man skal tage sig tid til - som regnskabsprogrammer,” siger Søren.

Han er ikke i tvivl om, at han har valgt den rigtige fremtid:

”Det føles fedt, og det kribler i fingrene for at komme i gang. Og jeg tror, jeg kommer ind i en ny form for arbejdsglæde. Nogle gange er det sundt at skifte job eller karriere,” afslutter han.