JobsøgningØvrigt

En mentor kan være dit link til ar­bejds­mar­ke­det

Har du mulighed for at få en mentor gennem din fagforening eller på anden vis? Det er måske værd at overveje, for det kan være et afgørende link til arbejdsmarkedet for dig, hvis du er ledig. Marie Barse fik en mentor gennem Dansk Journalistforbund, og han var en særdeles vigtig støtte frem til, at ansættelseskontrakten var i hus.

Marie Barse havde prøvet at være ledig en kort periode, da hun var nyuddannet, og udsigten til at skulle blive det igen efter endt projektansættelse og barsel skræmte den nu 32-årige journalist. Derfor kontaktede hun straks Dansk Journalistforbund, da hun i fagbladet Journalisten så, at man kunne få en mentor, hvis man var ledig.

”Jeg vidste godt, at min mentor ikke kunne finde et job til mig, men bare det, at jeg havde en, jeg kunne mødes med - det var rart. Han støttede op om, at jeg nok skulle komme igennem min ledighed,” siger Marie Barse, der allerede fire måneder efter sin fødsel første gang mødtes med Øjvind Hesselager, som var hendes nye mentor – og redaktør på fagbladet Journalisten.

Det viste sig dog at være for tidligt at gå i gang med mentorforløbet kun fire måneder efter hendes fødsel, og derfor udskød de mentorforløbet nogle måneder. Derefter gik de i gang med at mødes cirka en gang om måneden – altid på Øjvind Hesselagers kontor i Journalistens redaktionslokaler.

Godt link til faget

”Det var ekstremt utilfredsstillende at være ledig, og Øjvind Hesselager hjalp til, at min ledighedsperiode ikke blev helt så slem. Bare den cykeltur ind til redaktionen gjorde, at jeg vidste, at jeg skulle det den dag. Det gav et rigtig godt link til den professionelle verden, fordi det foregik der,” siger Marie Barse og fortæller, at hun på redaktionen kom i snak med nogle af de ansatte, som også havde haft svært ved at finde arbejde.

”Det var meget rart at høre, at folk dér heller ikke alle sammen havde haft let ved at finde et job, og at de også havde været til mange samtaler.”

Øjvind Hesselager var især en god sparringspartner, når Marie Barse blev kaldt ind til ansættelsessamtaler, for ansøgningerne havde hun godt styr på – de virkede - og hun blev kaldt ind til en del samtaler.

”På et tidspunkt havde jeg søgt en stilling, hvor jeg skulle til samtale, og der rådede han mig til at udarbejde en kommunikationsstrategi til foreningen. Det havde jeg ikke selv fundet på at tage med til en jobsamtale, og hans støtte har helt sikkert betydet noget i forhold til mine samtaler og til at tænke ud at boksen og turde satse lidt. Han brugte også sit netværk og anbefalede mig, og det resulterede i, at jeg kom til et par samtaler,” siger Marie Barse, der i februar i år blev ansat som kommunikationsmedarbejder i Projekt Din Gode Udskrivning i Region Hovedstaden – et job hun selv fandt frem til.

Desværre: Stillingen er nedlagt

Siden da er der sket ændringer i projektet, som betyder, at ham der ansatte Marie Barse havde brug for flere undervisere, og derfor er hendes stilling blevet nedlagt for at kunne imødekomme det. Hun bad selv om at blive fritstillet og er det indtil starten af november.

Den tid skal bruges til at søge på livet løs blandt de mange spændende stillinger, hun mener, der er lige nu inden for faget. Denne gang gør hun det uden mentor, for hun regner med, at det helt rigtige job snart viser sig, men hun anbefaler gerne andre ledige at få en mentor:

”Jeg har faktisk allerede anbefalet det til en af mine bekendte, som er ledig, men også dem, der er i arbejde, kan have god brug af en mentor, hvis man for eksempel har brug for karriereudvikling,” siger Marie Barse.

Har du brug for personlig rådgivning og vejledning i din jagt på drømmejobbet? Så kan Jobindex måske hjælpe dig med at få kontakt til en frivillig jobvejleder.