Karriere

Det gav et boost af di­men­sio­ner at skifte virk­som­hed

En MBA satte tankerne i gang hos Peter Frost Andreasen: Efter 15 år i samme virksomhed, ville han prøve kræfter med en ny.

En indre stemme talte nogle gange til Peter Frost Andreasen: Husk, at græsset ikke altid er grønnere på den anden side. En MBA fik ham dog til at overveje, om der måske alligevel kunne befinde sig lidt mere saftigt, lidt mere friskt – og lidt mere grønt græs i en anden virksomhed end den, han havde været 15 år i.

”Jeg startede på MBA’en på Aarhus Universitet tilbage i 2013, og den satte noget i gang hos mig. Mit syn på min daværende virksomhed, Energinet, ændrede sig – og gjorde, at jeg fik lyst til at prøve noget andet,” fortæller Peter Frost Andreasen, der samtidig var utrolig glad for sin daværende virksomhed, hvor han også havde fået lov til at prøve kræfter med ledelse.

”I løbet af den to-årige periode, hvor jeg tog MBA’en, kontaktede jeg én fra Energinets øverste ledelse og sagde, at tiden var kommet til, at jeg gerne ville prøve noget andet – det stod pludselig lysende klart for mig, at det var det, jeg ville. Jeg ville gerne prøve nogle af de fag af, jeg havde taget på MBA’en og hørte ham, om vi ikke kunne kigge på en stilling, som kunne understøtte de tanker,” siger Peter Frost Andreasen, der blev forfremmet til Business Performance Manager.

Reelt var de nyopståede tanker og ønsker hans første skridt på vej ud af butikken, som han siger, når han kigger tilbage på det i dag.

Ville finde den helt rigtige virksomhed

Han var udmærket klar over, at han var privilegeret, fordi han arbejdede hos Energinet, som han synes er en fantastisk virksomhed, så hans skifte til noget andet, skulle være til en virksomhed, der som minimum lå på samme niveau. Han begyndte derfor at overveje, hvilke virksomheder der kunne være relevante for ham og havde i mange år haft Neas Energy i tankerne.

”Jeg havde gennem mit job fulgt Neas i de seneste ti år, og jeg har nogle i mit netværk, som arbejder der, og jeg har via det kunnet mærke, at det kunne være den rette virksomhed for mig,” siger Peter Frost Andreasen, der med lige præcis det jobskifte ville være nødt til at flytte fra Fredericia til Aalborg, og derfor også var nødt til at tage resten af familien med på råd.

Den bakkede op, og da Peter Frost Andreasen havde luftet, at han var begyndt at overveje at skifte virksomhed, over for en i sit netværk, gik der ikke lang tid, før han blev kontaktet af Neas og tilbudt et job.

Spring ud i det

”Jeg havde været hos Energinet i mange år, så det var da en mærkelig dag, da jeg gik ind og sagde op. Det var samtidig også en fed dag, for nu havde jeg lagt en plan, og nu gik jeg i gang med at effektuere den. Der var mange hos Energinet, der tænkte: Hvad har han dog gang i?,” fortæller Peter Frost Andreasen og fortsætter:

”Det har givet mig et boost af dimensioner at skifte virksomhed. Hver gang jeg har skiftet stilling hos Energinet, har det været spændende, men der har hele tiden hængt noget fast på ryggen af mig. Jeg havde en bestemt rolle dér, så det her var for mig et langt mere markant skifte, til en helt ny virksomhed, hvor jeg selv kan prøve den retning af, jeg vil.”

Lige inden han sammen med sin familie skulle på ferie til Italien, så hans beslutning om at starte nyt arbejde i Nordjylland dog ud til at byde på nogle store udfordringer: Huset i Fredericia var ikke blevet solgt, hans kone havde ikke fået noget job i Aalborg – og der var ikke kommet styr på de to teenagesønners skoler.

”Kort tid efter faldt det hele næsten på plads samtidig, og i dag er vi fuldt ud installeret i Aalborg. Nogle gange skal man kaste sig ud i noget nyt, også selv om alting ikke er på plads. Det kan jeg også mærke i min dagligdag nu: Hvis alt skal være på plads fra starten, så kan det være svært at skabe forandring. Nogle gange skal man træffe en beslutning ud fra sin mavefornemmelse og kaste sig ud i det,” siger Peter Frost Andreasen og tilføjer:

”Når jeg kigger tilbage på store forandringer i mit liv, så kan jeg også se, at jeg altid er landet med begge ben på jorden.”

Efter ganske få måneder i sin nye stilling som Senior Manager hos Neas, blev Peter Frost Andreasen forfremmet til Head of IT SCADA.

Læs også