Jobglæde

Danmarks 3 bedste ar­bejds­plad­ser er fundet

I et stærkt felt af både små og store multinationale virksomheder vinder HOWE, McDonald’s og Bofællesskaberne Edelsvej prisen som ’Danmarks bedste arbejdsplads’ 2013.

For 13. år i træk har ’Great Place to Work’ kåret landets bedste arbejdspladser, og i år løb McDonald’s, HOWE og Bofællesskaberne Edelsvej med titlerne i kategorierne mindre, mellemstore og store virksomheder.

Undersøgelsen er blandt andet baseret på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, og flere tusinde personer har medvirket til resultatet og svaret på spørgsmål om deres vilkår på jobbet.

McDonald’s er bedst blandt de store virksomheder, mens HOWE topper listen over små arbejdspladser. Og blandt de mellemstore med mellem 50-499 medarbejdere har Bofællesskaberne Edelsvej vekslet sidste års andenplads til en førsteplads.

Heller ikke McDonald’s og HOWE er uvante med topplaceringer. Burgerkæden fuldender i år et hattrick som vinder i storvirksomhedskategorien, og møbelproducenten fra Middelfart kom i 2012 ind som nummer 4 blandt de bedste af de mindre virksomheder.

Inspiration og mening i arbejdslivet

Virksomhederne i konkurrencen er blevet bedømt ud fra flere kriterier. Udover medarbejdernes egen evaluering af arbejdspladsen er der udarbejdet kulturprofiler for alle virksomhederne på listen.

Profilen indeholder en række faktuelle data om medarbejdersammensætning, pensionsforhold, barselsvilkår osv. samt en række åbne spørgsmål til HR og ledelsesgruppen. De åbne spørgsmål berører temaer som intern kommunikation, læring, belønningssystemer medarbejderindflydelse og socialt liv.

Det er dog medarbejderundersøgelsen, der vægter højest, og de ansatte har blandt andet skulle forholde sig til, om de mener arbejdspladsens ledelse er troværdig, om de føler sig respekteret, har en følelse af stolthed i deres arbejde samt et godt fællesskab med kolleger.

Ifølge Great Place to Work er en god arbejdsplads et sted, hvor alle føler sig inspireret og har mulighed for at bidrage med deres talenter og yde deres bedste. Og det skal være tydeligt for den enkelte, hvordan hans eller hendes indsats bidrager til arbejdspladsens overordnede mål.

Læs også