Jobglæde

LEGO System har in­du­stri­bran­chens gladeste me­d­ar­bej­de­re

Den fulde positive historie om industrien er endnu ikke nået ud over fabriksporten. Det viser Jobindex’ seneste rapport om jobglæde i industribranchen. Her høster virksomhederne høj medarbejderanerkendelse og skaber jobglæde, men oplever alligevel mangel på arbejdskraft.

Når virksomheder i industrien omtales, er det ofte i positive vendinger. Branchen er blandt kandidaterne kendetegnet ved en række positive værdibaserede ord som kvalitetsbevidst, nyskabende og moderne samt fagligt udfordrende.

Og virksomhederne i branchen lever ifølge medarbejderne i industriens virksomheder op til det – og meget mere.

Det viser Jobindex’ seneste jobglæderapport for industribranchen, for branchen topper på jobglæde. Derfor er der meget at komme efter, ikke mindst jobglæde, hvis du ønsker at arbejde i industrien.

5 ud af 5 stjerner til LEGO System

Til trods for at industrien oplever udfordringer med kendskab til branchens arbejdspladser og mangel på kvalificeret arbejdskraft, er industribranchen præget af høj jobglæde.

Rapportens førsteplads, LEGO System, har ikke alene gjort sig fortjent til en overordnet jobglædescore på 5 stjerner. Virksomheden scorer også 5 stjerner på samtlige parametre, herunder ledelse, karrieremuligheder, samarbejde og relationer.

Flere af virksomhedens medarbejderevalueringer sætter da også spot på kulturen, virksomhedens noble formål, karrieremulighederne og kollegerne – et stort skulderklap til legetøjsgiganten fra tidligere og nuværende medarbejdere!

To andre virksomheder, som også ligger lunt i jobglædesvinget, er VELUX og Grundfos. De indtager en anden- og tredjeplads i rapporten – også med 5 stjerner i den overordnede jobglædescore.

Der er derfor meget at komme efter som medarbejder i industrien, og selvom rapporten kun finder én vinder, er der tale om en branche, som gør det rigtig godt, når det kommer til niveauet af jobglæde og medarbejderanerkendelse.

Høj medarbejderanerkendelse – trods arbejdspres

Selvom industrien scorer højt på jobglæde og medarbejderanerkendelse, står branchen over for en dobbeltudfordring, der gør det ekstra svært at finde de rette medarbejdere: Ikke nok kandidater ved, hvad virksomhederne kan tilbyde – og der er ikke tilstrækkeligt med specialister og ingeniører.

Faktisk har hvert 10. DI-medlem været nødt til at takke nej til ordrer på grund af mangel på kvalificeret arbejdskraft. Manglen på arbejdskraft betyder også, at medarbejderne oplever et højt arbejdspres, men det siger ikke så lidt om industribranchen, at den trods stigende arbejdspres stadig scorer højt på jobglæde.

”Branchen har alligevel brug for, at kandidaterne lærer arbejdspladserne bedre at kende – og virksomhederne skal blive bedre til at fortælle de gode historier, der matcher de positive forhold, som almindeligvis kendetegner branchen, fx virksomhedernes gode omdømme, innovative produkter og høje kvalitetsniveau,” fortæller analyseansvarlig hos Jobindex, Helle Elizabeth Skovbæk.

Kære kandidat, der er brug for dig!

Selvom virksomhedernes brands og produkter er kendt blandt kandidaterne, kender de ikke til virksomheder som arbejdsplads.

”Det er ærgerligt, fordi medarbejderne i branchen i høj grad anerkender virksomhederne for det, de tilbyder. Rapporten viser bare, at der ikke er nok kandidater, der kender til det,” understreger Helle Elizabeth Skovbæk.

Hun påpeger også, at virksomhederne har mere at byde på, end de får fortalt. Den høje medarbejderanerkendelse og jobglæde kommer ikke af sig selv, men er et resultat af gode arbejdsmiljøer og relationer, men også spændende arbejdsopgaver med branchens innovative produkter som omdrejningspunkt.

Gør det nemt for virksomhederne at finde dig

Er du interesseret i at arbejde i industrien og blive en del af en jobglad branche med høj medarbejderanerkendelse? Så kan du oprette et CV hos os, så virksomhederne nemt kan prikke dig på skulderen, hvis de finder din profil interessant. Du kan også få en gratis Jobagent og få relevante job inden for industrien tilsendt, så du ikke selv behøver at lede.

Har du arbejdet eller arbejder du allerede i industrien? Evaluer din nuværende eller tidligere arbejdsplads ved at søge dem frem. Så hjælper du andre godt videre i karrieren.

Evaluer din arbejdsplads her